eveliina matilda - Banneri

Ihmisen persoonallisuus lienee niin moniulotteinen ja ainutlaatuinen asia, että suhtaudun jokseenkin kriittisesti siihen, että meidät kaikki voisi jaotella (mm. täältä löytyvän personallisuustestin mukaan) 16 eri ihmistyyppiin. Lisäksi tämän edellä linkatun testin persoonallisuustyypit ovat kaikki niin positiiviseen sävyyn luodut, että luulen testin toimivan vähän kaikille sillä periaatteella, että jokainen testaaja löytää jokaisesta tuloksesta jotain itseensä osuvaa hyvää ja on näin ollen tyytyväinen ”persoonallisuustyyppiinsä”.

Itse tein testin sellaisena hyvän mielen kokeena ja suhtaudun lopputulokseen lähes yhtä kevein mielin, kuin esimerkiksi horoskoopin ennustuksiin. Vastasin esitettyihin kysymyksiin kuitenkin mahdollisimman rehellisesti ja testin tekemiseen kului minulta reilusti aikaa, sillä kysymykset herättelivät miettimään omaa itseäni hieman syvällisemminkin.

ESFP persoonallisuus

Antamieni vastausten perusteella; olen persoonallisuudeltani ESFP, eli viihdyttäjä

”Viihdyttäjäksi synnytään. Viihdyttäjät rakastavat parrasvaloja – mitä suurempi lava, sen parempi. Monet kuuluisat viihdyttäjäpersoonallisuudet ovat itse asiassa näyttelijöitä, mutta tarjoavat shown mielellään myös ystävilleen, kertovat erikoisia ja karskejakin juttuja, imevät huomion maagisesti puoleensa ja saavat jokaisen hetken tuntumaan tietyllä tapaa ainutlaatuiselta.” /www.16personalities.com

ESFP:n luonneanalyysi oli tämän testisivun suomenkielisellä versiolla melko suppea ja kauttaaltaan hyvin positiiviseen sävyyn kirjoitettu. Myönnän löytäneen tekstistä kuitenkin paljon itseäni. Kuten vastausteni analyysistä oli luettavissa; koen itseni hetkessä elävänä ihmisenä, jota ohjaa usein logiikan ja suunnitelmallisuuden sijasta tunne ja luotto siihen, että asiat järjestyvät. Tämä näkynee elämässäni myös siten, että minulla on tapana vältellä konflikteja sekä omia ongelmiani.

 ”Viihdyttäjät luottavat mieluummin onneen tai mahdollisuuteen tai pyytävät apua laajalta ystäväpiiriltään.” /www.16personalities.com

Uskon olevani kahdenkeskisissä suhteissa paljon kuvaustani syvällisempi, mutta pinnallisemmissa kohtaamisissa sekä päivittäisissä sosiaalisissa tilanteissa, käytökseni vastaa jokseenkin hyvin viihdyttäjä -persoonallisuutta. Luettuani läpi muidenkin persoonallisuustyyppien kuvauksia, löysin omaan luonteeseeni kolahtavia asioita hyvinkin erilaisista tyypeistä. Luulen, että persoonallisuuttani on kokonaisuudessaan vaikea lokeroida yhteen muottiin, sillä mielentilani ja käytökseni vaihtelee hyvin paljon ympäristön, ihmisten ja ilmapiirin mukaan. Ehkäpä olen syntynyt viihdyttäjäksi, mutta elämä on muokannut minusta tällaisen itsestäni hieman liian tietoisen, kauppakeskuksista ja päätöksistä ahdistuvan Eveliinan.

persoonallisuustesti

”Vaikka ei aina ehkä vaikutakaan siltä, viihdyttäjät tietävät, etteivät he ole koko maailman napa – he ovat hyvin tarkkaavaisia ja aistivat hyvin herkästi toisten tunteita.” /www.16personalities.com

Persoonallisuustyyppiäni kuvailtiin myös huithapeliksi rahankäyttäjäksi, jonka hallussa luottokortit muuttuvat vaarallisiksi. Tämä lause ei kolahtanut minuun lainkaan, sillä tällä hetkellä tuntuu, että raha on elämäni ainoa hallinnassa oleva asia. Noh, ehkä ihan hyvä, etten ole koskaan hankkinut sitä luottokorttia!

”Viihdyttäjät ovat aina tervetulleita sinne, missä pidetään hauskaa, pelataan ja kokeillaan jotakin uutta ja he osallistavat mielellään toisia hauskanpitoon.” /www.16personalities.com

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X