eveliina matilda - Banneri

Taiteellinen tyttäreni kokosi upean taidenäyttelyn, jonka avajaisia vietimme hänen viisivuotispäivänsä kunniaksi

taidenäyttelyynTaidetta luotiin kuukausien ajan, monilla eri menetelmillä. Valmiit teokset Adeliina nimesi omalla mielikuvituksellisella tyylillään. Nimet saivat katselijan näkemään kynän, siveltimen ja hiilen jäljissä aivan uusia ulottuvuuksia. Omia suosikkejani olivat teokset ”Ankka joka on kiinnostunut revontulista”, ”Mulla on juhlat, missä vieraat viipyy?”, ”avomeri”, ”koira on kadonnut puutarhasta”,”silmätähtityttö” sekä ”röyhelötäti tulee kylään”.

Taiteilija kukitetaan

Ukki auttoi näyttelyn käytännön valmisteluissa tekemällä taideteoksille kehyksiä ja virittämällä siimoja, joilla taide saatiin hienosti esille. Äitini teki valtavan työn Adeliinan avustajana koko luomistyön ja avajaispäivän ajan. Sisareni taas valmistivat upean cocktail-tarjoilun ja auttoivat avajaisten hälinässä merkitsemällä myydyt teokset punaisella merkillä, kuten taidegallerioissa on tapana. Itse hoidin näyttelyn markkinointipuolen kutsumalla vieraat ja valmistamalla tekstin alussa kuvattuja esitteitä näyttelystä, sekä itse taiteilijasta.

Avajaispäivä sujui odotusten mukaisesti. Vieraiden saavuttua Adeliina kukitettiin, minkä jälkeen hän ja mummi sanoivat muutaman sanasen taideteoksista. Kuten taidenäyttelyissä joskus on tapana, niin Adeliina otti poliittisesti kantaa itselleen tärkeään asiaan; myös lapset voivat halutessaan käyttää korkokenkiä. Alkupuheiden päätteeksi lauloimme onnittelulaulun ja kohotimme maljan. Seuraavaksi vieraat saivat tutustua näyttelyyn ja ostaa taidetta kotiinsa. Adeliina sai huikean määrän tauluja myyty, mikä olikin aivan ihana tapa vieraiden antaa synttärirahaa. Itse ostin minua liikuttavan teoksen, jolle oli annettu kaksi nimeä ”Äidin sateenkaaritalo” ja ”Äidin muotokuva”. Siskojeni catering-palvelun tarjoilut olivat jälleen kerran vastustamattoman hyviä! Loppuilta sujui syntymäpäivälahjoja avaten ja vieraiden kanssa seurustellen. Kotimatkalla Adeliina totesi päivän olleen tosi kiva, vaikkakin kuulemma ”ukkin siimat olivat jo liioittelua”. 

Kommentit (10)

Loistava ”mulla on juhlat, missä vieraat viipyy?” Kyllä sulla on Eve upeat skidit!

Aivan todella ihana hyvänmielen postaus! ♡ Arvostan noin lämpimiä suhteita sukulaisiin. Saanko pyytää lisää kertomuksia tuosta hurmaavasta 5veestä. 😍

Ihan kuin sadusta koko juttu. I-HA-NA!!

Tosi herttainen ja ihana idea 🙂 Olisi ollut kiva, että kuvissa olisi näkynyt taideteokset lähempää.

Aivan mahtava postaus ja koko taidenäyttelyjuttu. Upee tapa, miten kaikki heittäytyy mukaan, voin vain kuvitella kuinka hienolta se lapsesta on tuntunut. Harmillisen usein lapsia vähätellään. Miksi lapselle ei muka voisi järjestää taidenäyttelyä? Monella olis opittavaa teidän perheeltä. Lapsille nää kokemukset on elintärkeitä oman identiteetin ja itsetunnon muovautumisen kannalta.

Samaa mieltä. Tästä suvusta sais niin moni ottaa mallia.

Siis ihan mielettömän ihana idea ja käytännön toteutus! Tästä tuli niin hyvä mieli, kiitos kun jaoit ja onnea sympaattiselle 5-vuotiaalle taiteilijalle!

Tavattoman hienoja töitä!
T. ammattitaiteilija

Vitsi miten ihana teemaidea ja kuinka kivasti aikuiset mukana toteuttamassa sitä! Meille tulossa perus 3v palomiesjuhlat viikon päästä 😂

Mieletön hyväntuulen postaus ja miten kauniita taideteoksia ja herkullisen näköisiä tarjottavia! Paljon synttärionnea taiteilijanalulle <3
Miksei meidän suvussa järjestetä tällaisia? :’D

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X