eveliina matilda - Banneri

Olen todennut ostamatta jättämisen ja kauppoja karttamisen kaikkein tehokkaimmaksi rahan ja mielenrauhan  säästötavaksi. Alennusmyynteihin ei kannata lähteä etsimään heräteostoksia, mutta kun jotain oikeasti tarvitsee, kannattaa alennusprosentit tietysti hyödyntää.

Kun pikkulaukkuni cross body -hihna hiertyi rikki, sain tilaisuuden shoppailla tarpeeseen. Olin ensin pettynyt kestokulutushyödykkeen kahden vuoden lyhyehköön käyttöikään, sillä ostin ajattoman laukun sillä mielellä, että se palvelee minua loputtomiin. Alkujärkytyksestä selvittyäni mietiskelin laukun käyttötunteja sekä sen hankitaan panostettua satasta ja laskin, että tavaran yhdelle käyttökerralle tuli todella kohtuullinen hinta. Niin juhlaan kuin arkeen sopinut, neutraalin nude pikkulaukku oli oikeastaan todella onnistunut ostos!

Ted baker laukku

Nyt toivoin tekeväni entistä paremman ostoksen, minä vuoksi pysyttelin minulle turvallisessa vaaleanpunainen-nude-puuteri -värimaailmassa. Tällä kertaa halusin nahkahihnan sijasta ketjuhihanan, jonka voi halutessa irroittaa, eli vaihtaa. Pidän todella kovin Ted Bakerin vaatteiden sekä asusteiden naisellisuudesta ja tässäkin laukussa ihastuin rusetti yksityiskohtaan. Laukun normaalihinta oli 170 euroa, mutta ostin tämän Ted Bakerin nettikaupan alennusmyynnistä 103 eurolla.

säästöpossu

Säästöpossussa ei ollut alelappua, mutta uskoisin possun jo maksaneen itsensä takaisin! Rahan näkymättömyys, eli pankkikortin höylääminen, suoraveloitukset ja e-laskut tekivät rahan käytöstäni liian huomaamatonta, joten olen siirtynt lähes kokonaan käteisen rahan käyttöön. Tunnen olevani harkitsevampi kuluttaja kun hyödyke vaihtuu konkreettiseen rahaan, joka katoaa lompakostani samalla sekunnilla. Tavan varjopuolena tulivat kukkaron täyttävät pikkukolikot, johon tämä Prismasta ostettu säästöpossu tarjoili ratkaisun.

rikastamokirja

Suosittelen Unna Lehtipuun ja Terhi majasalmen kirjaa kaikille omasta taloudesta kiinnostuneelle. Itse tartuin kirjaan päästäkseni alkuun sijoittamisessa sekä saadakseni näkökulmia rahan jakautumiseen parisuhteessa ja perheessä. Kirja löytyy myös BookBeatistä, tosin toistaiseksi vain lukuversiona.

Sitten ihan huippuvinkki muille muovin välttelijöille; metallipillit! Nämä pesukoneessakin pestävät pillit ovat paljon kauniimmat ja miellyttävämmät käyttää, kuin perinteiset pillit. Neljän kultapillin sekä pienen pesuharjan setti maksoi Clas Ohlsonilla 7,99€, mikä on mielestäni oiva hinta siitä, että kaupasta ei enää koskaan tarvitse raahata kertakäyttöisiä pillejä.

metallipilli

Kartio laseja ostin Iittalan alennuksesta. Minulta löytyy pienempiä Kartioita juomalaseina ja nyt päätin hankkia näitä isompia smoothielaseiksi. En edes huomannut näiden (normaalisti ~17€ maksavien lasien) olevan alennuksessa ja yllätyin positiivisesti kun myyjä ilmoitti kahden lasin yhteishinnaksi 10 euroa.

Olen koittanut etsiä itselleni alennusmyynneistä aitoa villaa olevaa neuletakkia (saa vinkata!), mutta muilta osin kauppojen alehelvetissä kiertely on kohdallani ohi. Olen oikein tyytyväinen käytökseeni tämän vuoden jälkeisessä kulutuskilpailussa.

Kommentit (7)

Suosittelen myös Kainoa 🙂 upeita vaatteita sekä lapsille että aikuisille. Suomessa, itse asiassa omassa kotikunnassani, tehtyjä!

Juuri kuten yllä, Kaino- tuotteiden nettikauppa. Kotimainen, ekologinen, aito tuote.

Tsekkaa kainon tarjonta – ihania suomessa tehtyjä villaneuleita!

Jos et vielä heittänyt vanhaa laukkua menemään, suosittelen viemään suutarille. Ei maksa paljon, kun hän ompelee hihnan kuntoon – ja sitten on varalaukku tarpeen vaatiessa.

KAINO neuleet on ehkä vähän kirjavia makuusi, mutta muistaakseni heillä on ollut yksiväristäkin mallistoa.

Suomalaisen Alpan neuleita voi kyllä suositella! 🙂

Kiitti! Olen kuullut niistä myös paljon hyvää ja tutkinut tarjontaa, mutta heiltä ei tällä hetkellä löydy juuri sellaista mallia minkälaisen haluaisin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X