eveliina matilda - Banneri

Menovinkki lapsiperheille Turussa

Forum marinum lasten merimuseo

Vierailimme eilen merikeskus Forum Marinumissa. Nautimme välipalaa oheisessa ravintola Göranissa, minkä jälkeen tutustuimme lasten merimuseoon ja päänäyttelyyn Töissä merellä. Olisin halunnut uppotua näyttelyn mielenkiintoisiin tarinoihin, mutta koska Adeliina ja Alex olivat täysin myytyjä lasten omasta merimuseosta, vierailumme painottui pitkälti sinne. Tämä oli oikeastaan ensimmäisiä kertoja kun en pistänyt pahakseni hengailla leikkipaikalla. Tai siis museossa, jossa lapset saivat leikin kautta tutustua aiheen ytimeen.

Lasten merimuseo

Forum marinum merimuseo

lasten museo

lasten leikkipaikka

Olen aktiivisena vanhemapana kiertänyt läpi melko monet leikkipaikat, enkä vielä koskaan ole kohdannut yhtä upeaa kuin täällä Forum Marinumissa. Luonnolliset puumateriaalit, rauhallinen värimaailma ja akustiikka sekä upeat yksityiskohdat saivat minutkin viihtymään. Tilan kruunasi valtavan kokoinen laiva, jonka kannelle ja ruumaan pääsi kiipeilemään, leikkimään ja lukemaan satuja. Adeliina aloitti kokkausleikin laivan vierestä löytyvässä majakassa ja Alex purjehti pikkupaatilla, jonka on kuulemma valmistanut oikea veneenveistäjä.

Ihan huippua, että vain kilsan päähän meidän kodista on auennut tällainen paikka, jossa lapsetkin pääsevät kokemaan kulttuuria tai järjestämään vaikka kaverisynttäreitä. Tullaan vielä toisella kertaa koko perheen kanssa tutustumaan paremmin tuohon päänäyttelyyn. Alle seitsemänvuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Suomen Joutsen

Kommentit (3)

Olisiko museo mielestäsi sopiva 2-vuotiaalle?vai pitäiskö olla vähän vanhempi?
Just nimittäin mietittiin sopivaa kohdetta Turussa, mut hylättiin Forum Marinum kun aateltiin, että 2v on turhan pieni sinne :/

Oli! Ja samoin, oli oikein mukava kahvihetki teidän kanssa! 🙂 Jäin sitä museokorttia miettimään.. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X