eveliina matilda - Banneri

Kuvailin meidän melko perinteisen lauantai päivän ja ajattelin ensi viikonloppuna kuvata vertailuun lapsettoman lauantain! Mutta nyt takana on tällainen perheen kanssa vietetty viikonloppu:

Lapset heräsivät aamulla kahdeksan paikkeilla, mutta jäivät epätyypillisesti yläkertaan leikkimään leluilla. Yleensä he katselevat aamuisin lastenohjelmia ja muistavat heti herättyään jemmaan ostetut lauantaikarkit. Tällä kertaa nälkä ajoi lapset aamiaispöytään vasta yhdeksältä. Nautimme aamiaiseksi pekonia, kanamunia, leipää, jugurttia, hedelmiä ja kaakaota. Viikonlopun aamiaispöytä on meidän lempparihetki, johon yritämme aina pikkusen panostaa. Mikään ei ole ihanempaa kun herätä pitkiltä yöunilta, syödä runsas aamiainen, lukea lehteä ja suunnitella kuluvaa vapaapäivää.

Pienen ruokalevon jälkeen kävin suihkussa ja laittauduin. Valistemme Adeliinan kanssa itsellemme ja Alexille päivän asut.

Omiin aamurutiineihini kuuluu aina kodin pikasiivous, eli nopea imurointi, tiskikoneen täyttö, sängyn petaus ja lelujen raivaus. On aina mukava lähteä siististä kodista ja saapua siistiin kotiin!

Kurjan kelinvuoksi suuntasimme aamupäiväksi Mehukattimaailmaan. Menimme Pepen kanssa aikalailla lasten mukana kiipeilytelineissä ja meillä aikuisilla oli vähintään yhtä hauskaa kuin näillä neljä- ja viisivuotiailla.

Sisäleikkipuiston jälkeen ajelimme takaisin kotiin. Törmäsimme kotikadulla mummiin ja ukkiin, jotka olivat pyöräretkellä poikenneet meidän naapurissa siskoni anopin luona kylässä. Mummi ja ukki kävivät eteisessä kurkkaamassa remontin tuloksia ja jatkoivat sitten pyörämatkaansa. Adeliina väritti leikkipaikasta mukaan otetun värityskuvan ja Alex katsoi tabletilta piirrettyjä. Pepe ja minä kokkailimme samalla lihapullakastiketta ja perunoita.

Yllättävän onnistuneen safkan jälkeen lapset alkoivat kysellä jälkiruuan perään ja siinä samassa me muistettiin karkkipäivä! Lapset kävivät perjantaina mummin kanssa karkkiostoksilla ja he olivat perinteisesti ostaneet hyllyn kamalimmat liivatekarkit. Viimeksi Alex oli ostanut limaisia silmämunakarkkeja. Eipähän tule itse verotettu lasten karkeista kun on täysin erilainen maku.

Lasten saavutettua sopiva sokerihumala, minä jätin heidät Pepen haltuun ja kävelin parin korttelin päähän avatun meikki- kukka- ja taidestudion avajaisiin.

Meikkiä, tukkaa ja kukkaa juhlijoille ja morsiammille! Silloin tällöin pidämme pop up kahvilaa. Studio/työtilassa maalaa myös kuvataiteilija Sami Leppänen.”  Tinttis Flowers & Makeup Hair kertoo Facebook -sivuillaan. Tintti on meikannut minut muutaman kerran Helsingissä Kaksplussaan juttuihin. On tosi kiva saada tällainen uusi palvelu nyt tänne Portsaan! Avajaisissa oli tosi hyvää ruokaa ja ostin Tintiltä Paesen edullisen meikkivoiteen, joka on kahden päivän testillä osoittautunut oikein hyväksi. Olipa helppoa napata just oikea sävy kun apuna on ammattimeikkaaja.  

Saavuin kotiin sen verran ajoissa, että lapset olivat vielä valveilla. Adeliina oli yhdessä Pepen kanssa askarrellut tuollaisen paperihommelin mitä mä muistan askarrelleeni joskus alakoulussa. Kun mun kohdalle oli osunut suurinpiirtein kaikki mahdolliset symbolit, syötiin iltapala ja tehtiin perinteiset lasten iltatoimet. Koiramäen talvi -kirjaa ehdin lukea ensimmäisen aukeaman, kunnes toinen ärsytti toista, toinen löi toista, lukeminen loppui ja vaihtui nukkumaan menoon. Minä ja Pepe katseltiin vielä kahdestaan telkkaria, kunnes minä nukahdin kesken leffan ja lauantai oli ohi.

Kommentit (6)

Asuuko Pepe siis teillä vai oliko hän ns naapurin mies jolla oma asunto naapurissa? Jos ette asu yhdessä, niin oletteko koko ajan yhdessä esim luonasi? Ihanaa, että olet löytänyt elämääsi miehen, onnea teille 🙂

Mikäs teidän ruokavalion tilanne on, muistaakseni aikaisemmin se oli vegaani, oletko postailut muutoksesta? Nythän ruoka oli hyvin lihapainoitteista (pekoni ja lihapullat).

Moikka! Olen muutamasta täällä maininnut, etten enää noudata vegaanista ruokavaliota. Ei vain ole tainnut osua sinun silmiin. 🙂
Tosiaan aluksi aloin käyttää isäni metsästämiä riistatuotteita ja siitä laajensi lihansyöntiä muihinkin lihatuotteisiin. Vegaaniudesta jäi kuitenkin paljon vegetuotteita käyttöön (mm. maitotuotteita) ja lihansyöntimme on vähentynyt valtavasti. Kotiin tulee ostettu todella harvoin lihaa. Tämä taisi olla eka kerta kun teen pekonia! Pepekin sanoi yhtenä päivänä, ettei enää oikeastaan edes kaipaa kinkkua leivän päälle. 😀

Hei! Voisitko tehdä postauksen kahden lyhyellä aikavälillä syntyneen lapsen ”parhaista ja huonoist” puolista? Ajatuksella mitä ei tullut vain yhden lapsen kanssa ajatelleeksi, mitä kahden pienen kanssa tulee ottaa huomioon ihan sieltä alusta asti yms😊

Asumme yhdessä, mutta hänellä on myös tyhjillään oleva oma asunto naapurustossa. 🙂 Kiitos <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X