eveliina matilda - Banneri

Kun koko perhe on aamu-uninen, työt alkavat kahdeksalta ja päiväkoti sijaitsee kaupungin toisella puolella, ovat arkiaamut aikataulutettua suorittamista. Herätys, aamupala, laittautuminen, pukeutuminen, lähtö -kuviota suorittaessa ei ehdi täyttää lasten toiveita tähden mallisesta  voileivän juustosta tai eteisessä odotella päätöstä siitä, minkä värisen pipon kukin päähänsä haluaa. Autoon kävellessä ei pysähdytä sisäpihalla keinumaan, eikä päiväkodissa ehditä enää sylitellä. Pikkukätöset vilkuttavat hoitopaikan ikkunassa kun hyppään pihalla hyrräävän auton kyytiin ja vilkaisen kellosta kuinka monessa minuutissa aamuruuhkan läpi pitää selviytyä.

Seuraavat yhdeksän tuntia minä ja Pepe vietämme töissä. Lapset viettävät päivänsä muun lapsilauman mukana toisten aikuisten ohjailtavina. En haaveile kotiäitiydestä, mutta toisinaan tuntuu typerältä, että tein lapset jotka nyt viettävät leijonan osan elämästään jonkun muun hoidettavana. Joku muu retkeilee heidän kanssaan ja kuule heidän parhaat juttunsa. Jään paljosta paitsi, mutta onneksi en ehdi huomata sitä. Olen töissä niin uppotuneena työmaailmaan; asiakkaiden ongelmiin, omiin tehtäviini ja työkavereiden juttuihin.

Vans ja converse

Työpäivän jälkeen saan päiväkodin tädiltä tiivistelmän lasten päivästä, siis jos vihkoon on kirjoitettu jotain ylös. On syöty, nukuttu ja aamulla oli jokin kiukkutilanne. Siinä kaikki mitä minulle jää käteen tärkeimpieni päivästä. Onneksi nyt alkaa yhteinen ilta ja voimme  nauttia elämästä perheenä. – Niin, kokonaiset kaksi tuntia, joiden aikana täytyy valmistaa päivällinen, pestä kurahousut, pakata huominen päiväkotireppu, syödä iltapala, laittaa tiskit ja pyykit, tehdä iltatoimet ja mennä nukkumaan. Yläkerrassa sammuu valot seiskalta, jotta pikkuihmiset jaksavat taas nousta ennen aurinkoa ja ovat valmiina uuteen päiväkotipäivään.

Kommentit (24)

Tästä tulee vaan mieleen, että Hyvä me, kaikki ruuhkavuosien ahkerat äidit ja isät! =)

Tuli muuten ihan randomilla mieleen että aiotko esitellä vessaasi ja kylppäriä ollenkaan? 😀 mä oon niin kauheen utelias millasissa asunnoissa ihmiset asuu, niin siks kiinnostaa🙈

Noo, en mä tiedä onko tuossa mitään eisteltävää. 😀 Pieni ja pimeä paikka. 😀 Katsotaan myöhemmin, kun/jos tehdään kylppäriin joku ilmeen kohotus!

Aika paljon täälä tuntuu olevan kommentoijia, joilla ei ihan välttämättä ole käsitystä mitä yhdellä käsiparilla tehdään kotiintulon-lasten nukkumaanmenon välissä…
Kun erosin, oli tyäaika 8-6 piste, siitä ei joustettu työn luonteen vuoksi. Yksityinen päiväkoti jousti mun takia yhden vuoden avaamalla jo 7.15 (norm 7.30-17), että ehdin töihin. Ikuisesti kiitollinen niille tädeille (ja vanh.yhdistykselle, joka pyöritti paikkaa). Klo 17 oltiin kotona, ruuanlaitto/lämmitys, pikkukakkooskoomat tai ulkoilua ja klo 19 piti olla jo iltapalapöydässä. 2.5 h oli illassa aikaa, nykyään onneksi enempi koululaisten kanssa ja työaikakin jo liukuva. Esikoisen aloittaessa koulun sain työantajan kanssa sovittua, että teen lasten ollessa mulla lyhempää n.6h päiviä ja korvaan isäviikoilla. Se ei tosiaan yhden ihmisen tuloilla välttämättä ole millään tapaa priorisoitavissa tehdä lyhennettyä taloudellisesti.

Tsemppiä teille arkeen, muistan niin tuon ajan! Ja toivottavasti päikyn vaihto olisi mahdollinen lähemmäs.

Allekirjoitan tämän. Onneksi työaikani on liukuva, joten teen pitkää päivää kun lapsi ei ole minulla ja lyhyttä (noin 6h) kun on. Jos olisi tietty työaika ilman liukumaa, minulla olisi sama tilanne kuin Eveliinalla ja näkisin lasta paljon vähemmän.

En halua arvostella sinua, mutta toisena äitinä ja päiväkodin työntekijänä mieleen tuli muutama kysymys:
– oletko hakenut siirtoa lähemmäs päiväkotiin, jotta matkat eivät veisi niin paljon aikaa työpäivästä? Hae ihmeessä jos et ole hakenut, vai liittyykö eksän asuinpaikkaan tuo pk sijainti?
– oletko 07-16 töissä vai miksi heräätte jo viideltä? Miksi moinen työaika..?

Jos olisin sinä, priorisoin kotityöt eri tavalla. Jos pitäisi miettiä syönkö lämmitettyä ruokaa ja ehdin olla lasten kanssa edes vähän aikaa, olisi valinta ihan helppo. Samoin itse en pese pyykkiä joka päivä vaan kasaan pyykkejä niille päiville kun lapset ovat isällään, jotta saan aikaa lasten kanssa. Etkö voi kirjoittaa blogitekstejä ajastettavaksi lapsivapaina viikkoina?

Oikeasti yritän vain miettiä millä keinoin saisitte enemmän aikaa yhdessä. Järkyttävän vähän jää kyllä teille noilla aikatauluilla aikaa, käytännössä koko ilta menee rutiineihin?

Tsemppiä!

Pesukonetta ei kannata pyörittää kotoa poissaollessaan. Vesivahinkoa tai tulipaloa ei vakuutus korvaa siinä tapauksessa, ja saattaa ehtiä tulemaankin ikävää jälkeä.

Tiedän, mutta teen silti näin. 😀

Ei tätä aikaa turhaan kutsuta ruuhkavuosiksi! Usein sitä toivoo niitä lisätunteja vuorokauteen, mutta toisaalta osaa sitten enemmän nauttia ja arvostaa niitä hetkiä (esim. viikonloppuisin ja lomilla), kun saa rauhassa keskittyä lapsiin 🙂
Tsemppiä pääsykoelukemisiin, korkeakoulut antavat niin paljon periksi aikatauluissa verrattuna vakityöhön, joten sekin varmasti helpottaisi omalta osaltaan arjen aikataulutusta. Luentotallenteet ja kotona tehtävät projektit ovat mahtavia!

Siis naurettavaa ja järkyttävää, että joudut selittelemään miksi annat lapsille aamulla tuohon aikana aamupalaa tai laitat nukkumaan tähän aikaan tai peset kurahousut siihen aikaa. Mitä kyräilyä ihmiset! Näin on tässä perheessä asiat katsottu parhaaksi tehdä, piste.

Kiitos <3 kaikilla on omat rutiinit ja tavat elää 🙂

Nyt meni vähän ohi. Onko työaikanne 7-16? Jos tosiaan teette 9 tunnin päiviä. Ja tuohon vielä matkat päälle? Työ vie kyllä paljon aikaa :/

En oikein ymmärtänyt työaikaanne. Vietätte 9 tuntia töissä, eli onko työaikanne 7-16? Pitkät päivät teillä, jos siihen tulee vielä työmatkat :/

Mun työaika alkaa ennen kasia ja loppuu neljältä. Lasten pitää olla päiväkodissa seiskalta, että ehdin ajamaan sieltä töihin. Iltapäivisin olen päiväkodilla 16:20-16:50 välillä, ruuhkasta riippuen. Kotona ollaan sitten joskus viiden tienoilla. Eli työmatkan mukaanlukien mulla menee joku 9h töissä/työmatkalla.

Jokainen tekee valinnan mikä on elämän tärkeysjärjestys. Lapset ovat pieniä niin pienen hetken.
Itse priorisoin lasteni seuran tärkeämmäksi kuin työpaikan tai puhtaat kurahousut.
Uravaihtoehtoja on monia.
Sun kiireinen arki on sun lapsiesi lapsuus.

Käsittämätön kommentti. Useimpien meistä on tehtävä töitä, että voi elättää perheensä. Kaikki eivät voi heittäytyä puolison elätettäväksi. Millainen ihminen oikeasti syyllistää toista siitä, että tämä tekee töitä? Täytyy olla todella todellisuudesta vieraantunut.

Tuntuu muutenkin hassulta, että täällä jaellaan jotain vinkkejä mm. päiväkodin vaihtamisesta. Valtaosalle etenkin eronneista on ihan normaalia, että lapset joutuvat olemaan pitkää päivää hoidossa, koska ei voida vuorotella hakua ja vientiä puolison kanssa.

Itse teen töitä 8-16, tosin liukuvalla työajalla. Lapsi on hoidossa noin 7.30-16.30. Kerran viikossa teen pidemmän päivän, jolloin joku muu hakee lapsen hoidosta ja saan tehtyä miinussaldoja pois. Onneksi kesä tulee ja illat pidentyvät, niin jaksaa paremmin. Meillä lapsi menee noin 20.30 nukkumaan.

Mun on tehtävä töitä, että pystyn elättämään lapseni ja itseni. 😀 Voi kun voisikin valita toisin!
Mulle on ihan sama millaiset kurahousut on, mutta päiväkodin pyynnöstä ne pestään kotona.

Pakko kysyä, että miksi kaikki puuhat täytyy tehdä sinä aikana, kun lapset ovat hereillä? Eikö osan niistä voisi tehdä sitten kun lapset ovat menneet seitsemältä nukkumaan, niin jäisi edes pieni aika olla heidän kanssaan illalla?

Tuossa on murto-osa hommista mitä illalla tehdään.

Kurahousut pestään heti kun tullaan kotiin, jotta kura ei sotke.
Pyykkikone pyörii päivisin ajastuksella niin, että kone on valmis kun tullaan kotiin. Pyykkikone on myös yläkerrassa, missä lapset nukkuvat, joten mielummin hoidan pyykit ennen kun lapset menevät nukkumaan.
Ruoka tehdään yleensä iltapäivällä, koska se on parempaa tuoreeltaan. Tiskit meillä laitetaan suoraan koneeseen tai pieni asunto ei pysy siistinä millään.
Näiden jälkeen jää vielä kotitöitä myös sille ajalle kun lapset ovat jo nukkumassa. Lisäksi kirjoitan iltaisin blogia, muokkaan kuvia ja luen koulun pääsykokeisiin.
Itsekin yritän päästä sänkyyn ennen kymppiä, niin ei sitä millään voi keskittyä pelkästään lapsiin arki-iltapäivinä.

Ihmetyksen aiheena se miksi annat lapsille kotona aamupalan, eikö olisi kätevämpää että syövät päikyssä?

Nämä ovat tottuneet syömään heti herättyään ja ovat kai siksi jo aamusta nälkäisiä. Päiväkodissa saavat aamupalan vasta niin myöhään, että syövät tupla-aamiaiset. 😀 Kotona (tai kiireisinä aamuina autossa) syödään hedelmää, jugurttia tai leipää ja päiväkodissa sitten myöhemmin puuroa. 🙂

Kauheen ajoissa sun lapset menee nukkumaan! Onneks on sitte viikonloput 🙂 Mun lapsi menee nukkumaan ysin aikaan, niin siinä jää vähän enemmän aikaa kun pääsen esim. kolmelta.. Oispa ihanaa kun vois tehdä vaikka neljäpäivästä viikkoa niin jäis enemmän aikaa olla kotona

Pakko mennä ajoissa, kun muuten eivät ehdi nukkua riittävästi, enkä saa heitä aamulla hereille. Jos seiskalta menevät nukkumaan, niin ehtivät nukkua noin 10 tuntia. Monesti meillä kyllä venyy nukkumaanmenoaika. Itse pääsen töistä joka päivä neljältä, mutta ruuhkan ja päiväkodin sijainnin vuoksi ollaan kotona viiden maissa. :/

Apua, herättekö jo viideltä aamulla?😳
Siinä on kyllä jo parempikin antaa lapsille vähän aamusyötävää ennen päiväkodinnaamupalaa, joka perinteisesti on tarjolla vasta kahdeksalta.

Mutta sellaista se on. Päiväkodin henkilökunta saa useimmista lapsista ne parhaimmat palat aina.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X