eveliina matilda - Banneri

Lapsien kanssa vietetyn päivän vastapainoksi vuorossa on nyt mun ja Pepen kaksin viettämä päivä!

Meikittä

Ikkunoista sisälle tulviva valo herätti minut ja Pepen kello yhdeksän. Söimme aamiaiseksi herkkuja, eli mansikoita, keksiä, kahvia ja vaaleaa leipää. En ehtinyt lukemaan edes Turun Sanomaa, sillä meillä oli suunnitteilla käyttää koko vapaapäivä Pepen asunnon remontin parissa. Remppa on edennyt todella hyvää vauhtia ja nyt viikonloppuna kun lapset eivät olleet kotosalla, oli minullakin hyvä tilaisuus hieman auttaa.

Puutalon remppa

Koitin jeesailla vähän siellä ja täällä, mutta tämän takan putsaamisesta tuli oikeastaan mun suurin projekti. Pinttyneen lian irroitus ei ollut ihan helppo homma, sillä takan alaosan kulatuksen päälle oli valunut tulipesästä mustaa mönjää, jonka irroitus oli mahdotonta, ilman että kultamaali kärsi. Toisaalta maali oli valmiiksi hyvin kärsinyt takan sivuilta, joten kultakoristeet täytynee jokatapauksessa maalata uudestaan. Periaatteessa takasta saa tosi hienon jo toisella pesukerralla sekä kahden irroitetun laatan kiinnittämisellä. En oikein tiedä kenellä olisi tarpeeksi pinnaa irrottaa vanha maali ja maalata kultaus uudestaan..

Aika kuilui remontin parissa ihan huomaamatta, enkä edes oikein tajunnut ottaa kuvia mistään. Yllä nyt yksi kuva olohuoneesta pohjamaaleissa. Kello oli kuusi, kun alettiin lopetella hommia ja huomasin, että olin koko päivänä syönyt yhden banaanin, tikkarin ja kupillisen kahvia.

Seuraavaksi siirryttiin mun luokse elpymään ja puhdistumaan pölystä. Juotiin siideriä, kuunneltiin musiikkia ja tekstailtiin illan suunnitelmista kavereiden kanssa.

Eveliina

Laittauduttuamme lähdimme kävelemään baariin, jossa mun ystävä oli miehensä kanssa istuskelemassa. Matkalla meidän seuraan liittyivät vielä pari Pepen ystävää.

Mikaelin kirkko

Nappasin matkan varrella kuvan Portsan kauniista Mikaelin kirkosta.

En keksi mitään järkevää aasinsiltaa, mutta kirkon jälkeen kuva kaljasta…

Ensin joimme yhdet hieman sporttihenkisessä pubissa, minkä jälkeen siirryimme bilis- ja karaokebaariin. Mun kaveri lauloi pari biisiä, mutta koska baarista ei löytynyt vapaata biljardipöytää, niin siirryimme vielä kolmanteen paikkaan.

Kolmannen baarin jälkeen kävimme vielä moikkaamassa Pepen kaveria, jolla oli syntymäpäivät. Kello oli jo reippaasti sunnuntain puolella kun rättiväsyneinä kotiuduimme synttärijuhlista. Tulipa ainakin irtauduttua lapsiperhearjen rutiineista!

Kommentit (5)

Hei mistä tuo musta takki on? Näyttää kivalta. 🙂 Olipas ihana lapseton lauantai! Jaksaa taas sitten arkea taas eri tavalla. 🙂

Kuulostipa mukavalta päivältä ja eiköhän välipäivä töistä ja opiskelusta tee hyvää ja ole jopa välttämätöntäkin. Tsemppiä sinulle pääsykokeisiin:)

Toivottavasti muina lapsettomina päivinä ehdit lukea pääsykokeisiin, muokata kuvia ja kirjoittaa blogia, jotta lapsille jäisi heidän viikoillaan enemmän aikaa.

Joinakin päivinä ehdin, joinakin en. 🙂 Toivottavasti sinun päiväsi ei mennyt pilalle siitä, että minä vietin vapaapäiväni itselleni sopivalla tavalla. 😉

Olisiko kuitenkin kullattu tuo uuni eikä maalattu?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X