eveliina matilda - Banneri

Olen aikaisemmin suoriutunut ostolakoistani menestyksekkäästi. Tällä kertaa aloitimme lakkoilun yhdessä Pepen kanssa ja sovimme, että pakollisten hygieniatarvikkeiden ja ruokaostosten lisäksi emme osta mitään muuta. Aloitimme lakon kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja suunnittelimme lakon kestävän yhden kuukauden ajan. Tämän kuukauden jälkeen tarkoitus ei olisi ostaa ostamatta jääneitä tuotteita, vaan valaistua siitä miten paljon meillä on kaikkea ja miten tavara ei tee onnelliseksi.

Valitettavasti ostolakon tulokset jäivät tällä kerralla erittäin laihoiksi. Kuun lopussa pohdimme jo, että pitäisikö lakko lopettaa, kun sen aikana tuntui tulleen ostettu enemmän tavaraa kuin ilman lakkoa!

Alennusmyynti

Työpaikkani viereisessä sijaitsevassa kukkakaupassa oli muuttomyynti. Kukat, viherkasvit, koriste-esineet ja ruukut olivat -50%, enkä minä voinut vastustaa kiusausta. Kukkakauppa lisäili alennusmyyntiin päivittäin uusia tuotteita ja kävin siellä työkavereiden innostamana pitkin viikkoa kurkkimassa.  Onhan alennuksella ostaminen tavallaan sijoitus. Viikon päätteeksi tutkailin saalistani; kaksi köysiamppelia, yksi kookospähkinästä tehty amppeli, kaksi saviruukkua, köynnöskasvi ja tuntematon viherkasvi.

Toinen retkahdus: harkitsematon heräteostos

Eräänä iltana autoillessamme Pepen kanssa kohti kotia, näimme tiellä kaksi vapaasti vuokrattavaa sähköpotkulautaa. Hiljaisen tien varrelle vierätysten parkkeeratut potkulaudat loivat mainion tilaisuuden testailla kulkuvälineitä. Huristelimme tukat hulmuten ja nauru raikaen pois ostolakon vaikutuspiiristä ja tilasimme ajelun päätteeksi netistä itsellemme ikiomat sähköpotkulaudat.

xiaomi electric scooter

sähköpotkulauta

Ostokset vain ja ainostaan tarpeeseen

Myönnän potkulautojen olleen täydellinen floppi, mutta sen sijaan patterit sekä kalenterin voi laskea melkein niihin välttämättömiin hygieniatarvikkeisiin. Lukuvuosikalenterien sesonki alkoi ja rannekelloni patteri loppui juuri ostolakon aikana, joten suuntasin kirjakauppaan sekä kultasepälle…

Muuton luomat tarpeet

Saatoimme ostaa uuteen kotiimme sohvan sekä lapsille uudet sängyt petivaatteineen. Nämä olivat kuitenkin sijoituksia, joista on takuulla hyötyä pitkään. Moni ei välttämättä (ainakaan ostolakon aikana) sijoita pienten lasten patjoihin ja tyynyihin, mutta olen itse ollut siinä käsityksessä, että nimenomaan lapsen kasvuvaiheessa olevaa kehoa tulisi helliä hyvillä nukkumisolosuhteilla. Unien laadukkuutta tietysti tukee myös vintin kattopalkkiin ostamamme pimennysverhot ja näiden kiinnityksen mahdollistavat kiskot. Sohvan puolustukseksi kerrottakoon, ettei vanha sohvamme mahtunut monikäyttötilaamme uusien sänkyjen johdosta.

Harvinaisen hyvää tilaisuutta ei voi ohittaa

En ole juurikaan harrastanut nettikirppareita, mutta kuulun Facebookissa pariin pukeutumisryhmään, lähinnä saadakseni inspiraatiota ajattomaan ja kestävään tyyliin. Ihailin tuossa taannoin fiidiini pompsahtanutta ryhmän ilmoitusta, jossa myytiin aivan ihanan näköistä Filippa K:n mohairneuletta. Ihanan pehmoisen näköinen, minun kokoani, 18 euroa ja hetkinen… MYYNNISSÄ IHAN TÄSSÄ LÄHELLÄ! Ilmoitin kommenttikentässä välittömästi muille, mahdollisesti samaa neuletta kuolaaville ryhmäläisille ostavani tuotteen. Vuorokauden päästä minulla oli uusi suosikkineule ylläniPaita on itseasiassa nytkin ylläni ja huonon omatunnon sijasta tunnen vain pehmeän villan vasten ihoani! Innostuin oikeastaan tämän ostokokemuksen jälkeen tutkimaan myyntiryhmän muuta tarjontaa entistä vakavammin.

Ostolakon pahin vihollinen, eli juhla

Lakkopäätöksen jälkeen mietin tyytyväisenä, ettei minulla ole kesäkuuksi tiedossa lainkaan ennalta sovittuja kyläilyjä. Ei lasten synttäreitä, vaatekutsuja, valmistujaisia tai yhtään mitään muuta juhlaa, joiden johdosta olen lipsunut aiemmista ostolakoistani. Kesäkuu oli jo melkein muuttunut heinäkuuksi, kun Pepe ilmoitti hänen äitinsä kutsuneen meidät kahvittelemaan Pepen nimipäivän kunniaksi. Ehdin siis vielä ihan lakon viime metreillä kuluttaa muutaman kympin nimpparilahjaan. Parranhoitosetti oli kylläkin niin täydellisen tarpeellinen lahja ja teki  nimpparisankarin sen verran onnelliseksi, että tämäkään ostos ei tuntunut lainkaan turhalta.

Ostolakko meni siis monen eri tekijän johdosta täydellisesti pilalle. Hankimme kalliita, suuria ja joitakin jopa turhanpäiväisiä tavaroita. En ole ylpeä suoriutumisestani, mutta olen tyytyväinen siitä, ettei yksikään ostos kaduta minua näin jälkeenpäin.

Kommentit (3)

Mistä tää iiiihana kalenteri on?😍

Moikka!
Hei sellainen kyssäri heräsi et mitä meinasit sillä että sähköpotkulaudat oli floppi? Siis oliko ne siinä mielessä floppi että piti olla ostolakossa vai oliko laudat turhaksi todettu tavara?
Oon itse miettinyt sellaisen hankkimista tässä työmatkoja helpottamaan mutta kun ovat sen verran hintavia niin oon vielä arastellut 🙂

Siis ne on aivan ihanat! Käytetään niitä tosi paljon ja tykätään. Ne olivat vaan ostolakon suhteen floppi 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X