eveliina matilda - Banneri

Kävimme tutustumassa upouuteen päiväkotiin, jossa lapsemme tulevat aloittamaan päiväkodin. Hienoissa tiloissa näkyi monella tavalla se, että rakennus on suunniteltu nimenomaan päiväkodiksi. Lastemme entisen hoitopaikan rakennus oli tehty alunperin kaupaksi, minkä vuoksi tilat eivät olleet lainkaan näin toimivat. Runsaan tilan lisäksi uudesta hoitopaikasta löytyy suurena parannuksena entiseen jumppasali! Liikuntapainotteisuus näykyi tiloissa puolapuina, useihin eri paikkoihin asennettuina riippuköysinä sekä köysitikkaina. Toivottavasti liikunta on suuressa roolissa myös päiväkodin arkisessa toiminnassa.

päiväkoti

Hyvän äänieristyksen ja pienempiin huoneisiin jaettujen ryhmätilojen lisäksi minuun teki vaikutuksen päiväkodin suuri eteinen, jossa säilytetään vain ulkovaatteet sekä kengät. Sisävaatteet, reput ja muut lapsien tavarat löytyvät märkäeteisen jälkeen olevista lasten lokeroista. Entisessä päiväkodissa oli erityisesti kurakelillä haastavaa kun sisä- ja ulkovaatteet löytyivät samasta tilasta. Tosin täällä uudessa päiväkodissa kurakeleistä tuskin tarvitsee juurikaan kärsiä, sillä päiväkodin piha on verhoiltu kauttaaltaan tekonurmella sekä asfaltilla.

Lapsetkin pitivät paikasta kovin. Uudet lelut ja leikkimahdollisuudet kiinnostivat heitä ja molemmat odottavat innolla päiväkodin alkua. Olemme käyneet leikkimässä päiväkodin pihalla ja tavanneet jo joitain samassa paikassa aloittavia lapsia. Vaikka suurin osa päiväkodin lapsista on jo tuttuja keskenään edellisestä hoitopaikastaan, niin minusta on mukavaa, että tilat ovat kaikille yhtä uudet.

Todellinen hoidontarpeemme alkaa vasta syyskuusta, mutta esikouluopetuksen ja vaivattoman ryhmiin integroitumisen vuoksi molemmat lapset aloittavat hoidon tämän kuun puolessa välissä. Näin lapset pääsevät myös aloittamaan arkielämän hieman pehmoisemmin kun aamuisin ei ole kiirettä eivätkä hoitopäivät ole pitkiä. Meillä on uuden hoitopaikan ja minun uuden koulupaikan vuoksi edessä tosi jännä syksy!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X