eveliina matilda - Banneri

Heräsimme eilen ensimmäiseen arkiaamuun ja lähdimme kohti päiväkotia -toiset hieman innokkaammin ja toiset hieman haikeammin…

Ensimmäinen päiväkotipäivä sujui oikein mallikkaasti

Pepe jännitti meistä päiväkotia eniten, mutta Alexin rohkaisemana hän uskalsi Alexin ryhmän tiloihin leikkimään. Minä menin Aden kanssa tutustumaan eskarin tiloihin ja ihmisiin. Ehdimme hetken pyöriä paikalla ennen kuin eskarin toiminta alkoi ja lapset kutsuttiin aamupiiriin. Aikuisten oli tässä vaiheessa aika poistua, joten hyvästelin reippaan pikku-eskarilaiseni ja suuntasin katsomaan miten pojat pärjäävät. Alexin ryhmässä oli kiva tunnelma, sillä paikalla oli kaiken kaikkiaan kolme lasta. Lastentarhaopettaja luki kirjaa kahdelle kainalossa olevalle lapselle ja Pepe istuskeli lattialla leikkimässä uusista leluista innostuneen Alexin kanssa. Minä liityin hetkeksi seuraan, kunnes totesimme Pepen kanssa olevamme lähinnä reippaan Alexin tiellä ja lähdimme kotiin.

Remontin toteuttaminen vaihtui remontin suunnitteluun

…sillä leikkausta odotteleva Pepe on edelleen sairaslomalla. Telkkarin remonttipiiskuri-Pertun ohjeiden mukaisesti hyvä suunnittelu on kuitenkin kaiken a ja o, joten taidamme olla taas oikealla kurssilla.

Sairasloma tuli oikeastaan ihan hyvään saumaan, sillä meidän oli korkea aika istua alas ja kirjata asioita ylös. Meillä on ollut tapana tehdä remppaa sieltä mistä löytyy mielekästä hommaa, mutta näin toimien remonttimme on lähinnä levinnyt ilman, että mitään näkyvää on saatu valmiiksi. Tämän vuoksi kirjoitimme (nelisivuisen!) listan kesken jääneistä töistä, joista valitsimme tämän hetken tärkeimmäksi projektiksi olohuoneen loppuun maalaamisen sekä listoituksen.

Listoitus on yleensä vastenmieleistä hommaa ja meidän kämpässä se on vielä neljä kertaa vastenmielisempää, sillä Pepen sunnittelemien kattorakenteiden takia listaa menee neljä kertaa normaalia enemmän. Listoitusta ei myöskään ole edistänyt se, että pakettiautomme on ollut kuukausi kaupalla tällä hetkellä rikki. Lasten päiväkodissa oloaika oli kuitenkin käytettävä hyväksi materiaalien hakuun ja siksi kotiutimme reilut kolme metriä pitkät listat porrasperä mersun kyydillä.

Tänään minä saan naulapyssyn käteeni ja Pepe huutelee ohjeita työnjohtajan roolissa, sillä Pepe ei saa nostella mitään painavaa ja listat on viho viimein saatava kattoon. Aiomme maalata katossa olevien listojen yli, eikä maalaamista päästä jatkamaan ennen kuin loput listat ovat paikoillaan. Tämän päivän projektista tulee mielenkiintoinen, sillä Pepe jankuttaa jatkuvasti, että ”tehdään kunnolla tai ollaan sitten kokonaan tekemättä” ja minun motokseni on viimepäivinä muodostunut ”minkä passi heittää, sen lista peittäää”.

Edessä on vielä listoitustakin suurempia ongelmia, kun maalin kuivumisen jälkeen pääsemme kantamaan tavaramme olkkariin. Huoneen sisustuksessa tulisi nimittäin yhdistää tyylikkäällä tavalla minun skandinaaviset makumieltymykseni sekä Pepen miljoonat tavarat, kuten kengurunnahat, täytetyt alligaattorit ja huutokaupoista löydetyt huonekalut.

Kommentit (3)

Oho, ei kuulosta ihan eettisimmiltä sisustusesineiltä 😮

No ei niin.. Pepe on aikoinaan saanut kaikenlaista merimies isoisältään maailmalta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X