eveliina matilda - Banneri

Tästä postauksesta löydät analyysini muutamista äänikirjoista ja paljastan tähän asti kuuntelemistani kirjoista kaikkein parhaimman äänikirjan!

Tilasin Bookbeatin äänikirjapalvelun vuosi sitten reissatessani Kreikassa. Äänikirjojen kuuntelu oli niin ihanan vaivatonta, että rantatuolin hyvästeltyäni jatkoin kirjojen kuuntelua kotiaskareiden parissa. Kuuntelen kirjoja kotona pienestä bluetooth -kaiuttimesta, samalla kaikenlaista muuta puuhaillen. Teen oikeastaan kaikki mahdolliset kotityöt äänikirjojen säestämänä, koska koen tällä tavalla käyttäväni ajan maximaalisesti hyödyksi. Inhokki kotityöni ruuanlaittokin sujuu helpommin kun kuulen samalla kaiuttimesta jotain mielenkiintoista. Vuosi sitten kun minä ja Pepe aloimme Kreikan reissun jälkeen tapailla, meillä oli tapana kuunnella äänikirjaa yhdessä ääneen analysoiden. Jere Karalahden elämäkerta oli meistä molemmista mielenkiintoista kuunneltavaa ja se taisikin jäädä ainoaksi kirjaksi jonka kuuntelimme yhdessä loppuun asti.

Olen kokeillut varmaan kaikkia äänikirjapalveluita, mutta lopulta olen palannut takaisin Bookbeatin käyttäjäksi. Bookbeat on mielestäni paras, sillä kiinteällä kuukausimaksulla saa kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluaa. Kirjat voi ladata offlinetilan varalta laitteelle ja samaan tunnukseen voi lisätä useita eri käyttäjiä. Bookbeatilla on hyvä valikoima ja selkeä sovellus, jossa kirjaa on helppo kelailla edestakaisin. Kaikista kehuistani huolimatta tämä kirjoitus ei ole mainos.

Kävellessäni ihmisten ilmoilla kuuntelen kirjoja kuulokkeilla ja yksinäni autolla ajaen kuuntelen kirjoja auton kaiuttimista.  Lasten äänikirjat ovat loistavia lopettamaan nahistelut takapenkillä. Äänikirjoista tulee olemaan minulle erityisen paljon iloa koulumatkoilleni. Kouluni sijaitsee neljänkymmenen minuutin ajomatkan päässä saaressa ja aion taittaa matkat autolla, samalla itseäni äänikirjoilla sivistäen ja viihdyttäen.

Mitä kirjoja kuuntelen?

Kuuntelen kirjoja aivan laidasta laitaan ja jätän kuuntelematta oikeastaan vain synkät ja kovin jännittävät kirjat. Himoshoppaajan tyylisiä hömppäkirjoja en yleensä jaksa kuunnella loppuun asti, mutta kevyemmällekin kirjallisuudelle löytyy joskus paikkansa.

Tietokirjojen puolelta kuuntelen taloutta ja rahaa käsitteleviä teoksia, kuten viimeisimpänä olen kuunnellut kirjan Menestyjän bisnespakki. Taloutta käsittelevistä kirjoista suosittelen kevyemmästä kirjallisuudesta pitäville Kaikki Rahasta -kirjaa, joka tosin löytyy tällä hetkellä Bookbeatista vain e-kirjana. Railakas rahakirja taas oli minun makuuni aivan liian omituinen osittain ihmeellisineen säästövinkkeineen. Kirja taitaa tosin olla suunnattu omilleen muuttaville nuorille ja joku raha-asioiden suhteen kokematon ehkä löytää kirjasta järkeäkin.

Kaikkein eniten nautin kertomakirjallisuudesta, joka koskettaa tai saa minut nauramaan. Kaikki anteeksi oli makuuni hyvin istuva, parisuhteesta ja sen pimeistä puolista kertova kirja, jota joku muu voisi ajoittain pitää tylsänä. Hieman vetelehtivän alun aikana ei kuitenkaan kannata jättää kirjaa kesken, sillä loppua kohden kirja avasi ainakin minussa valtavasti ajatuksia ja ymmärsin miksi esimerkiksi väkivaltaisen puolison jättäminen ole niin yksinkertaista. Olin niin varma meistä menee edellisen kirjan kanssa hieman samaan kategoriaan, eli  tarina oli ajoittain hieman tylsä, mutta lopulta kirja oli kuitenkin lukemisen arvoinen. Kirjassa eronnut nainen käy tuntojaan läpi Lapin erämaan maisemissa. En pitänyt kirjan lopusta, sillä siinä ei oikein päästy minkäänlaiseen lopputulokseen tai ratkaisuun päähenkilön tilanteessa. Minun mielestäni yksi kirjojen tärkeimpiä ominaisuuksia on se, että tarina saa jonkinlaisen päätöspisteen, lopputuloksen. Hieman humoristisemmista parisuhdekirjoista pitäville voisin taas suositella Mielikuvituspoikaystävää ja saman kirjailijan seuraavaa kirjaa Bikinirajatapausta. Molemmat kirjat olivat lyhyehköjä ja helposti kuunneltavia, vaikkakin jotkut kakkahuumori -kohtaukset olivat mielestäni jo liian väkisin väännettyjä.

Viimeisimpänä kirjanani sain tänään kuunneltua loppuun Kultahäkin. Tämä oli ensimmäinen vuoden aikana kuuntelemani kirja, jolle annoin arvioksi täydet viisi tähteä. Kirja oli hyytävä ja ovela, olematta kuitenkaan liian jännä tällaiselle pehmolle. Voi kun joku teistä osaisi suositella minulla lisää tämän teoksen kaltaisia jännitysromaaneita! Kultahäkkiä kuunnellessa tunteeni heittelehtivät laidasta laitaan ja minun oli hyvin vaikea päättää oliko miehensä pettämäksi joutunut päähenkilö uhri, nero vai hullu. Puolessa välissä kirja muuttui niin koukuttavaksi, että kuuntelin viimeiset viisi tuntia yhteen pötköön. Kirjan erinomainen loppu kokosi kerrotun tarinan hienosti yhteen ja suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille.

Tällä hetkellä kirjahyllystäni löytyy 11 kirjaa, joista yksi on lapsilta kesken jäänyt iltasatukirja Heinähattu ja Vilttitossu. Itselläni on siis nyt jonossa 10 kirjaa, joista olen kuullut hyvää tai joiden esittelytekstiin olen tykästynyt Bookbeatia selaillessani. Näistä kirjoista en siis osaa vielä kertoa yhtään mitään muuta kuin nimen, mutta voitte luomieni linkkien kautta käydä lukemassa kirjojen esittelytekstit Bookbeatista: Gösta Sundqvist, (kiinnostuin tästä kirjasta käytyäni Leevi and the Leavingsin unohtumattomalla ja ainutlaatuisella keikalla, jossa sain tietää Göstan olleen hyväntekijä, jonka laulujen sanat ovat peräisin oikeiden ihmisten oikeista tarinoista) Rikkaaksi, hoikaksi, naimisiin, sekä Ei, ei ja vielä kerran ei ja Ökyrikkaat aasialaiset sekä Munametsä.

Mielenkiintoni ovat herättäneet myös lestadiolaisperheestä irti pyristelevästä tytöstä kertova Ainoa taivas  sekä Hammaskeiju, Eleanorille kuuluu ihan hyvää (jonka olen oikeastaan jo joskus aloittaut, mutta jättänyt kesken kun mielentilani on kaivannut sillä hetkellä toisenlaista kuunneltavaa), Kenraaliharjoitus sekä tietokirja Parisuhteen tunnelukot, jonka kuuntelun aloitamme tänään yhdessä Pepen kanssa.

Toivottavasti joku löysi näistä esille nostamistani kirjoista jonkun kiinnostavan. Kuulisin myös mielelläni äänikirjavinkkejä teiltä tai omia analyysejanne näistä kyseisistä kirjoista!

Kommentit (9)

Mun ehdoton suosikki on Katarina Wennstamin kirjat, kannattaa kuunnella!
Toinen hyvä on Sofia Sarenbrant: avoimet ovet ja osasto 73.
Ja kolmas Camilla Grebe: kun jää pettää alta ja lemmikki.
Nää on mun suosikki jännäreitä. Kultahäkin kuuntelin ja tykkäsin myös, luulen että tuut tykkäämään myös noista mun suosituksista!

Kuuntelen itse äänikirjoja Bookbeatista aina ennen nukkumaanmenoa. Uniajastin on hyvä, koska nukahdan nykyään vartissa 😀 Jos meinaat kuunnella Hammaskeijun, suosittelen aloittamaan ensimmäisestä osasta: Yösyöttö ja lukemaan myös keskimmäisen Tarhapäivän. Nuo on mahtavia kirjoja ja lukija aivan täydellinen niihin. Noiden jälkeen olenkin siirtynyt kuuntelemaan Game of Thronesia ja niissä tuleekin kestämään vielä pitkä tovi…

Kannattaa lukea tai kuunnella ennen Hammaskeijua kirjat Yösyttö ja Tarhapäivä, ne on jatkoa toisilleen. Itse tykkäsin kirjojen hauskuudesta, ovat kevyttä luettavaa.

Tuttuja kirjoja omalta kuuntelulistaltani. Ainoa taivas oli mielestäni aika tylsä. Eleanorille kuuluu ihan hyvää on yksi lempikirjoistani, 5/5.

Oletko tietoinen että blogiasi ei pysty seuraamaan tällä hetkellä laisinkaan bloglovinin kautta?

Kaikki Camilla Läckbergin kirjat on omaan makuun tosi hyviä, kantsii kuunnella muitakin jos ei oo vielä tuttuja 🙂

Jep! Jääprinsessa taisi olla Erica Falck – sarjan ekan osan nimi.
Liza Marklund on toinen kova ruotsalaiskirjailijatar Annika Bengtson – sarjalla. Noita kun kuuntelet niin suosittelualgoritmi alkaa varmasti heittää lisää samaa ruotsidekkarikategoriaa.
(Sori jos hahmojen sukunimet meni vikaan, en googlannut niitä)

Suomalaisista viime vuoden oma suosikki oli Riikka Pulkkisen Lasten Planeetta ja Enni Mustonen – nimellä kirjoitetut Suomen historian tositapahtumiin pohjautuvat fiktiot, sarjoja on kolme

Mun suosikkeja on ollu Taivaanpallo ja Kaikki se valo, jota emme näe. Myös nälkäpeli trilogia on mukaansatempaava!

En ole kuunnellut äänikirjoja, mutta yksi parhaimmista lukemistani kirjoista on Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää. En myöskään tykkää mistään liian jännästä ja pelottavasta, mutta jostain syystä Clare Mackintoshin kirjat Annoin sinun mennä, Minä näen sinut ja Anna minun olla oli super koukuttavia psykologisia jännäreitä.. Enkä ihme kyllä menettänyt yöunia. Nuo kaikki näkyy löytyvän äänikirjoina Bookbeatista.

Suosittelen ehdottomasti myös Moyesib muuta tuotantoa. Sopivan kevyttä, mutta ei perinteistä hömppää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X