eveliina matilda - Banneri

Juhlimme ensimmäistä korkeakoulupäivääni leipomalla lemppariherkkuni porkkanakakun! Saimme idean kakkuun feediini ilmestyneestä porkkanakakku-kääretorttu -ohjeesta. Ohjeen mukaan uunipellillä paistettu porkkankakku kuorrutetaan ja sitten kääritään kääretortun tapaan rullalle. Haimme lähikaupasta raaka-aineet ja aloitimme leipomisen itsevarmoina.

Teimme ensimmäisen kompromissin noudattaessamme ohjeen ensimmäistä virkettä. Minimalistisen leivontavälineistömme vuoksi vaahdotimme munat ja sokerin blenderissä. Jätimme vaahdon aavistuksen löysäksi, jotta yhtäkkiä kuumaksi muuttunut blenderi ei olisi syttynyt palamaan.

Sekoitettuamme osan lopuista aineksista löysään vaahtoon, teimme seuraavan kompromissin; vaihdoimme porkkanakakku-kääretorttu ohjeen lennosta tavalliseen porkkanakakun ohjeeseen. Meinaan unohdimme ostaa kauppareissulta leivinpaperia, minkä vuoksi taikina oli parempi paistaa kakkuvuoassa. Koska vuoka oli pienempi kuin uunipelti, päätimme sekoittaa lopuista aineksista vain osan ja näin toimien jatkoimme leivontaa uuden ohjeen mukaan. Kaikki meni loistavasti aina siihen asti kun aloimme paistaa kakkua ja irtopohjavuoan kanssa kävi perinteiset.

Blenderin sijasta uuninpohjalla palava taikina aiheutti puutaloidylliä kohauttavan välikohtauksen. Lopulta Pepe onnistui vaimentamaan kolmen metrin korkeudessa sijaitsevan palohälyttimen ja pääsimme jatkamaan juhlakakun leivontaa.

Sillä välin kun se mitä taikinasta oli vuoassa jäljellä paistui, valmistimme tuorejuustotäytteen. Muuten erinomainen täyte sisälsi pieniä voipaakkuja, joita ei saanut tasaiseksi millään. Paakut johtuivat ehkä siitä, että rasvan vaahdotti käsin vispilällä neljävuotias.

Hämmästys oli suuri kun uuniluukun avattuamme ja palaneen käryn hälvennyttyä silmiemme edessä loisti täydellinen kakku! Olimme niin innoissamme, että aloitimme kuorrutteen levittämisen hieman liian lämpimän kakun päälle. Kaunis valkoinen kuorrutus suli ja imeytyi kakkupohjaan, mutta matkassamme oli myös onnea mukana. Olimme meinaan reseptin vaihtotohinan vuoksi valmistaneet kuorrutetta tuplamäärän ja teimme ylimääräisestä kuorruutteesta pienen jäähdyttelyn jälkeen kakulle kauniin, valkoisen päällisen.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta kristallisen kakkujalan päällä komeili täydellisen mehevä ja kaunis porkkanakakku! Mielenkiintoista, että yleensä juuri paistaminen koituu leipomusteni kohtaloksi, mutta tällä kertaa se oli ainoa asia mikä onnistui täydellisesti ja vielä kelloa katsomatta.

Luulen että kesken leivonnan vaihtunut ohje oli ratkaisevaa sen kannalta, että vältyimme katastrofaaliselta ulkonäöltä. Yllä on nimittäin kuvakaappaus taitavan leipuri-siskoni tekeleestä. Siskoni yritti yllyttämänäni leipoa kyseistä rullakakkua kanssamme samaa aikaa ja hänen ”porkkanakakustaan” tuli kaikkea muuta kuin kaunis.

Perheen kanssa yhdessä leivottu porkkanakakku oli mitä mainioin lievittämään koulun alun stressiä. Tai varsinaisen stressin sijasta pääni on tällä hetkellä tulvillaan kaikesta siitä informaatiosta, mitä sinne yritettiin kuuden tunnin aikana kaataa. Sulateltuani hieman koulua ja kakkua palaan teille tänne ensimmäisen korkeakouluviikkoni fiiliksillä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X