eveliina matilda - Banneri

Olen alkuviikon parannellut luontosuhdettani koulun aloitusleirin avulla

Uin kuutamon valaisemassa meressä, kuljin luontopolun läpi, ihastelin merellistä maisemaa korkealta lintutornista, joogasin auringonnousun valaisemalla laiturilla, lenkkeilin metsäpolulla ja lämmittelin iltanuotion äärellä.

Yksinolon, hiljentymisen ja luonnolle herkistymisen lisäksi leirini piti sisällään lähes kyllästymiseen asti yhdessäoloa, sosiaalisoitumista, ryhmäytymistä sekä kohtaamisia muiden luokkalaisteni kanssa. Leirin viimeisten harjoitusten aikana alkoi olla jo vaikeaa ottaa vastaan niitä kaikkia oppeja, mitä minulle hyvin tiiviissä tahdissa ja intensiivisin tavoin tarjoiltiin. Miellän itseni edelleenkin ihmiseksi, joka voimaantuu toisten ihmisten seurasta. On kuitenkin uuvuttavaa olla pitkään niin läsnä, kuin miten me leiriläiset ryhmällemme olimme. Teimme kahden päivän aikana runsain määrin tutustumisharjoituksia, yhteenkuuluvuuden tunnetta kohentavia harjoituksia, kuunteluharjoituksia sekä ryhmänohjausharjoituksia.

Kaikin puolin hyvin sujunut leiri oli arvokas kokemus, mutta kun minut leirin jälkeen noukittiin linja-autoasemalta auton kyytiin, halusin vain vetää hupun särkevään päähäni ja mennä yksikseni pimeään huoneeseen. Nukuin leirin jälkeen pitkät päiväunet, joiden päälle vedin vielä 11 tunnin yöunet. Jouduin vielä hieman lykkäämään informaatiotulvasta toipumista, sillä aloitin tänään päiväni ensimmäisellä kouluprojektillani, jossa pääsen kohtaamaan tulevaa erikoisalaani; nuoria. Suoritin paikallisessa ostoskeskuksessa ministeriön koululleni toimeksiantamaa nuorten kuulemista. Vaikka tiimimme aluksi epäili kiireisen kauppakeskuksen toimivuutta haastattelujen lokaationa, saimme kuitenkin paljon hyvää matskua kohtaamiltamme nuorilta. Kuluneen illan olen käyttänyt kokoamalla keräämiäni vastauksia yhteen, minkä jälkeen sitten avasin tämän blogin ohjauspaneelin…

Entäpä mitä muu perhe on tehnyt kaiken tämän ajan?

Pepe on ainakin ollut ihan super! Hän on poissa ollessani ottanut kodin pyörityksen täydellisesti haltuunsa. Lasten päiväkotireput on viimeisen päälle pakattu, lapset on ruokittu sekä hiukset ja hampaat harjattu. Kaikkien kotitöiden lisäksi Pepe on kotiuduttuani jaksanut olla ihanan kiinnostunut minusta ja leiristäni. On ollut niin vapauttavaa purkaa kaikkia kouluun liittyviäni tuntoja toiselle, etten oikein enää tiedä miten aiemmin pärjäsin yksin. Tämän lyhyenkin erossaolon aikana ehti hyvin korostua se, kuinka tärkeää toisen olemassaolo oikein on. Meistä kumpikaan ei oikein viihdy yksinään ja leirillä mielessäni kävi useampaankin otteeseen, että kumpa Pepe olisi ollut kanssani jakamassa kokemusta. Nyt leirin jälkeen on ihanaa jatkaa koko perheen yhteistä viikkoa. Huomenna ilta sujuukin Adeliinan luistelutreenien parissa.

Kommentit (2)

Minua kiinnostaisi kovin kuulla lisää opinnoistasi ja siitä, millaisiin töihin yhteisöpedagogi voi sijoittua. Olen itsekin harkinnut alan koulutusta.

Onko valmistuneilla hyvin töitä? Ovatko työt klo 8-16 välillä vai painottuvatko ilta-aikaan tai viikonloppuihin?

Millaisia koulupäivät ovat? Onko leirejä useinkin vai vain tämä yksi?

Voisitko kirjoittaa opinnoista jonkinlaisen yleisesittelypostauksen? Olen yrittänyt netistä kaivaa tietoa, mutta tuntuu, että oppilaitosten sivuilla olevat tekstit ovat kovin ylimalkaisia.

Hei! Voisin kirjoittaa esittelyn. Tosin vielä minulla ei välttämättä ole sitä kaikkein paikkansapitävintä tietoa, kun olen opsikellut vasta muutaman viikon. Voisin kylläkin kirjoittaa näin opinnot juuri aloittaneen näkökulmasta.

Lyhyesti vastauksia kysymyksiisi; olen itse järkeillyt, että yhteisöpedagogi voi työllistyä lähes mihin tahansa yhteisöön. Yhteisöjä on kaikkialla ja yhteisöpedagogi työskentelykenttä on hyvin laaja. Yhteisöpedagogi on kasvatusalan ammattilainen, jonka osaaminen painottuu minun koulutuksessani nuoriin sekä järjestötyöhön. Työajat riippuvat täysin työpaikasta. Omasta koulustani valmistuneet yhteisöpedagogit ovat työllistyneet ainakin Turun alueella hyvin.
Opiskelusta voisin kertoa lisää sitten itse postauksessa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X