eveliina matilda - Banneri

Kirjoitin kevättalvella kirjoituksen siitä kuinka näen lapsiani arkisin pari tuntia. Kello neljältä päättyvän päivätyöni jälkeen meille ei jäänyt arki-iltoihin juurikaan perheen yhteistä aikaa. Etenkin kun aikaisten työaamujeni takia lasten oli oltava sängyssä iltaisin seitsemältä. Opiskeluni on muuttanut aikataulujamme positiivisesti, sillä koulupäiväni sijoittuvat kello 9.30-15.00 välille. Ajoittaessani itsenäisesti tehtävät koulutyöt lasten nukkumaanmenon jälkeiseen aikaan, päiviimme ilmestyy nykyään pari extratuntia!

Lasten uudet harrastukset vievät toki aikaa, mutta viikoistamme löytyy myös tällaisia leppoisia kotipäiviä, jolloin syömme yhdessä päivällisen. Sairaslomalla oleva Pepe on ottanut päävastuun keittiössä ja tälläkin kerralla minua ja päiväkodista hakemiani lapsia oli kotona vastassa ruuan tuoksu.

Ruuan jälkeen lapset löysivät pitkästä aikaa junarataleikin. Junarata ja pikkulegot ovat ainoat lasten lelut, joiden parissa puuhastelusta myös me aikuiset nautimme. Tälläkin kerralla minun ja Pepen piti jarrutella itseämme, ettemme jyränneet lasten leikkejä omien junarata-visioidemme kanssa.

Leikkien jälkeen Ade ja Alex katosivat salamyhkäisesti alakertaan. Kuuntelimme Pepen kanssa jännittyneinä alakerrasta kuuluvia ääniä, kuten lasien kilinää,  jääkaapinoven ääntä, kolinaa ja naurua. Pian lapset saapuivat yläkertaan tuoden yllätyksen mukanaan. Eteemme kannettiin tarjottimellinen tuoremehua, maitoa. porkkanoita, jugurttia sekä kaksi kirsikkatomaattia ja savikukkoa.

Yksi lasi oli kokenut kokkailun timmellyksessä kovia.

Keittiön sotkut eivät kuitenkaan jääneet vain lasten niskoille, sillä seuraavaksi leivonnasta pitävä Pepe ilahdutti meitä tiikerikakulla.

On kivaa kun kumppani viihtyy keittiössä ja minä pääsen nauttimaan valmiista tuotteista.

Leikkien lisäksi arki-iltamme koostui Melukylän lapset -äänikirjan kuuntelusta ja rekillä keinumisesta. Iltapalaa söimme olkkarissa ja katselimme samalla Muumeja telkkarista.

Tällaiset kiireettömät koti-illat ovat tärkeää vastapainoa menojen täyttämille päiville. Päiväkodissa koko päivän touhunneet lapset kaipaavat joskus rentoutumista ja ja ihan vain kotona rauhoittumista. Luulen, että meidän koti-illoissa kaikkein tärkeintä lapsille on se, että me aikuiset olemme läsnä ja istahdamme edes hetkeksi heidän kanssaan lattialle leikkimään.

Kommentit (2)

Ihanan tunnelmallisen näköinen olohuone!

Hei, kiitos! Meillä on kaikki vielä ihan keskeneräisenä ja tämä huone on oikestaan meidän tuleva makkari. Mutta toistaiseksi toimii oikein hyvin olohuoneena!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X