eveliina matilda - Banneri

Kotimme kellarikerrokseen on piirretty saunaosasto kylppäreineen ja keskikerroksen eteisestä löytyy lähes valmis pikkuvessa. Nyt esittelyvuorossa on kuitenkin yläkerran kylpyhuone!

Kylppärin lisäksi yläkerrasta löytyy meidän väliseiniä vailla oleva makuuhuone-olohuone sekä vaatehuone. Olohuoneen nurkassa on Pepen itse valmistava liukuovi, jonka takaa löytyy kylpyhuone.

Taloamme rakennettaessa vuonna 1900, yläkertaa ei suunniteltu asuinkäyttöön. Tämä näkyy yläkerran seinistä ja katosta esiin pilkottavina hirsinä sekä osittain matalana huonekorkeutena, eli  erilaisina ”rakennetaan sinne missä on tilaa” -ratkaisuina. Haasteellisesta tilasta huolimatta Pepe on onnistunut tekemään hirsitalon kylmään vinttiin modernit vaatimukset täyttävän kylppärin!

Mielestäni huoneessa parasta on se, ettei sieltä löydy pyykinkuivaustelinettä. Asensimme pesukoneen ja kuivausrummun edustalle kelautuvan pyykkinarun, joka on helppo piilottaa pois näkyviltä.

Kylppäri on toki jo käyttökelpoinen, mutta ei aivan valmis. Nurkasta löytyvästä suihkusta puuttuu vielä jonkinlainen taso pesuaineille. Suunnittelimme myös suihkua ympäröivien seinien mahdollista jatkamista kattoon asti lasilla. Väliaikaiset allaskaappi, taso ja allas tulevat myös vielä vaihtumaan. Minä haluan valkoista ja Pepe haluaa mustaa, joten suunnittelimme, että mustien kaapinovien päälle tulee valkoinen marmoritaso.

Valmiiseen tasoon upotetaan tämä pesuallas.

Seinälle tulee koko seinän levyiset, syvyydeltään kapeat kolme peilikaappia. Pepe tekee kaappien rungot itse ja peilit tilataan lasitusliikkeestä, jotta saamme tilaan juuri oikean levyisen peilipinnan. Kaappien yläpuoli laatoitetaan siistiksi ja siihen asennetaan valot.

Naulakoiden ja pesukoneen väliselle seinälle tulee vielä sähkölämmitteinen pyyhekuivain ja lattialle suuri pyöreä kylpyhuoneenmatto, kunhan vain löydän jostain sellaisen. Hirsien uudelleen maalauksen sekä allaskaapin ja peilikaappien seinustan laiton jälkeen tästä kylpyhuoneesta tulee kotimme ensimmäinen valmis huone!

Kommentit (7)

Pohjapiirustus 1 on suosikkini. Kokeilisin käytännössä miltä näyttää jos sohvaa vetäisi vinottain takkaa päin ja kokeilisin voisiko tammisenkin ja astiavitriinin paikkaa vaihtaa. Niin ne astiat olisi loogisesti ruokapöydän vieressä, mutta jos astiavitriini on paljon isompi ja peittäisi ikkunaa, tai ei mahdolliset lasivitriinin ovet mahtuisi kunnolla aukeamaan niin pitäisin ne noin kuin olet suunnitellutkin.

Näyttää ihanalta jo nyt! Vitsit miten ihailen ihmisiä joilla on kädentaitoja ja visuaalista silmää. Mulla ei niitä ole 😄.

Ihana kylppäri! Toi remppaamisen taito on kyllä niin hieno osata, ja teillä ollut myös silmää käteville tilaratkaisuille. Kiva kun laitoit myös kuvia keskeneräisistä kohdista, tuntuu että nykyään kaiken pitäis olla täydellisen valmista ennen kuin voi esitellä lopputulosta.. Tulee realistisempi kuva remppaamisesta 🙂

Voi jukra. Jos mulla olis noin hieno kylppäri niin en kyllä ikinä lähtis sieltä, järjestäisin asiat niin että myös nukkuisin ja söisin siellä! 😁

Hahha, voi että, kiitos! 😀

Hei mistä noi teijän mustat kodinkoneet on ostettu? 😍

Hei! Nuo Boschin koneet on ostettu Gigantista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X