eveliina matilda - Banneri

Olohuoneen sisustamisesta tulee mielenkiintoinen projekti, sillä kaikki huoneen neliöt ovat kutakuinkin varatut jo olemassa oleville huonekaluille. Pepelle on kerääntynyt ajan saatossa huonekaluja ja minun tehtäväkseni jää oikeastaan vain huonekalujen sekä esineiden valikointi ja sijoittelu. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että olohuoneestamme on tulossa modernilla lampulla varustettu itämainen rokokoo viidakko. Käsittelen materiaaleja ja itse huonekaluja lisää myöhemmin ja esittelen nyt mielestäni kolme parasta suunitelmaani huonekalujen sijoitteluun.

Lähes neliskanttisen muotoiseen tilaan pitäisi jakaa omat alueensa ruokailulle sekä sohvaryhmälle. Tilan muodon lisäksi haasteita huonekalujen sijoitteluun tuovat seinäpintaa vähentävät ikkunat sekä kaksi oviaukkoa. Kaikkein haastellisinta on kuitenkin saada jo olemassaolevien huonekalujen mittasuhteet toimimaan.

sisustussunnitelma

Tässä 1. vaihtoehdossa pidän siitä, että takka on istuskelualueen keskiössä, eikä kenenkään tarvitse istua selkä päin näyttävää tulisijaa. Pidän myös siitä, että ruokailupyöydän äärestä näkee ikkunoista ulos. Tässä huonekalujen asettelussa minua  häiritsee heiman se, että sohvalla istuskelijoiden on vaikea seurustella ruokapöydän ääressä istujien kanssa.

Tässä 2. vaihtoehdossa pidän erityisesti siitä, että suuri astiavitriinimme on ruokapöytää vastapäätä. Tuntuu luonnolliselta, että astiat näkyvät sille alueelle, jossa syödään ja pöydän kattaminen on helppoa. Tämän suunnitelman huonona puolena valtava vitriini saattaa peittää ikkunan näkyvyyttä. Kuvasta poiketen vitriini on kuitenkin hyvin pyöreäkulmainen, eli se saattaa ehkä sopiakin ikkunan edustalle. Tässä pohjapiirrustuksessa olohuoneessa on mukavasti tilaa, kun taas ruokailijat joutuvat ahtaammalle. Senkkiä takkaan päin liikuttaessa ruokapöydälle tosin saadaan lisää tilaa.

3. vaihtoehdossa käänsin olohuoneen ja ruokailuhuoneen toisin päin. Tässä vitriini on mielestäni kaikkein järkevimmällä paikalla, vastapäätä ruokapöytää, mutta ruokapöydän paikka ei tunnu täydelliseltä. Pidän siitä, että pöytä on lähempänä keittiötä, mutta seinään kiinnitettynä pöydän ympärille mahtuu vain yhdeksän henkeä. Jos pöytää taas siirtää irti seinästä, se tulee kulkureitille ja täytyy kiertää aina sohvaryhmälle kulkiessa.

Lopullinen huonekalujen järjestys taitaa löytyä vasta kun kalusteet kannetaan sisään ja tila koetaan todellisuudessa. Olisi kuitenkin mukava kuulla tuoreiden silmien mielipiteitä. Mikä on näin pelkän pohjapiirrustuksen perusteella sinulle mieleisin olohuoneen järjestys?

Kommentit (17)

Mun suosikki on 1., mutta vaihtaisin tammisenkin ja astiavitriinin paikat päittäin 🙂

1 niin että lasivitriini tulee 2 kuvan kohtaan

Kakkonen niin, että tammisenkkiä vetää takkaan päin, seinän keskelle 🙂

Ehdottomasti ykkönen! Mielestäni ei ole ongelma, ettei nää ruokailijoita, ne tulevat kuitenkin pian olohuoneeseen syötyään. Ja antaahan se tavallaan ruokarauhan.

Kaunista tulee!

Epäolennaisuus: mielestäni on pohjapiirros tai pohjapiirusrus. Piirrustus ei ole suomea. Sori. Silmäni valuvat verta aina näissä Pohjapiirrustus jutuissa.

Mahtuisiko tuo pöytä ovien väliin pitkittäin?

Se voisi olla myös yksi vaihtoehto. Toki saattaa olla, että tuoleilla istujat ovat kulkuväylällä. Mut täytyy kokeilla!

Hankala sanoa mikä olisi paras! Sanoisin kuitenkin, että pohja 2 🙂

Ehdottomasti itse sijoittaisin pöydän keittiön lähelle, siitä huolimatta että pitäisi kiertää sohvalle päin mentäessä. Mikään ei riso kuin ruoan ja astioiden roudaaminen pidemmälle. Molemmat tilat voivat olla ”omia tilojaan” eikä välttämättä jutustelun tarvitse olla pääasia sohvalta pöydälle ja toisinpäin.

Kiitos, hyvä näkökulma tuo, että moelmmat tilat voivat olla myös ns. omiaan.

Ensimmäinen vaihtoehto! Siinä tosin ite kääntäisin vielä sohvan ns. vinoon. Olisi takan kanssa samaan suuntaan ja olisi helpompi jutella ruokapöydässä oleville. Mielestäni hyvä, kun sohva vähän ”erottaa” ruokatilaa/olohuonetta. Teillä on tosi kiva koti! 🙂

Kiitos! Hyvä idea, en edes ajatellut, että sohva voisi olla vinossa!

Ensimmäinen on ajatukseltaan kivoin, varsinkin tuon tulisijan kannalta! Mutta käytännössä kolmas vaihtoehto tuntuisi minusta parhaalta. 🙂
Ihanaa kun kirjoitat kodistanne postauksia! Niitä on kiva lukea.

Samaa mieltä. Takan paikka on paras ”olkkarissa” mutta kuten jossain kommentissa sanottiinkin, ruokapöydän olisi hyvä olla lähellä keittiötä. Tässä tapauksessa on varmaan kuitenkin paras lähteä siitä, huonekalusta jota ei voi siirtää, eli takasta jos se on teille tärkeä ja haluatte sitä käyttää. Ruokia tottuu kyllä kantamaan pidemmällekin tai voi hankkia tarjoilu vaunun 🙂 kiva koti teillä!

Kiitos! Tämä kuulostaa järkevimmältä, että olohuone on takan ympärillä. 🙂 Meillä on kuitenkin ns. aamiaispöytä keittiössä, eli tämä toinen pöytä voinee olla hieman kauempana. 🙂 Kiitos kehuista!

Suomaliset asunnot ovat nykyään saman kokoisia kuin koirankopit. Makuuhuoneeseen ei mahdu sänkyä, olohuoneeseen ei mahdu sohvaa ja vessan oven saa auki jos ensin menee rappukäytävään. Asunnon ainoa kylppäri ja paskahuussi on tietysti ulko-oven vieressä, vastakkaisella puolella asuntoa kuin makuuhuone. Ja kuten tässä esimerkissäkin, sisustussuunnitelusa mietitään mihin seinään se kahden istuttava sohva työnnetään.

Nykyään? Tässähän tapauksessa talo on ~100 vuotias.. Ennen sitä on perustyöläiset asuneet kyllä paljon ahtaammin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X