Eveliina Matilda - Hero Header

Erityisen ihana isäpuoli

Lapset heräsivät isänpäivän aamuun isänsä luona. Isän kanssa vietettyjen juhlien jälkeen lapset jatkoivat juhlintaa meidän kanssamme isoäitini luona. Illalla kotona Alex pohti kulunutta päiväänsä ja kysyi sitten minulta: ”Miten sellaisten lasten oikein käy, joilla on vain yksi isä?”. Vastauksenani kerroin Alexille perheiden monimuotoisuudesta ja erilaisten perheiden rikkauksista. Päähäni jäi kuitenkin pyörimään ajatus siitä miten onnekkaita lapseni oikein ovat, kun heillä on oikean isän lisäksi isäpuoli. Eikä mikä tahansa isäpuoli, vaan juuri tämä isäpuoli, joka on osoittanut kaikki uusperheiden ”puolivanhempia” kohtaan omaavani ennakkoluulot turhiksi.

Ajellessamme aiemmin tänään isoäitini luona vietyistä isänpäiväjuhlista kotiin, jouduimme pysähtymään kylmäasemalla. Pepe nousi tankkaamaan ja nappasi takapenkiltä mukaansa Alexin, joka kertoi tykkäävänsä auton tankkaamisesta. Pieni ele, mutta juuri sopiva kuvailemaan millainen isäpuoli lapsiltani löytyy. Pepen puntarin mukaan lapsen annetaan osallistua, vaikka se tarkoittaisi sitä, että myöhästymme entisestään nukkumaanmenoajasta, talvitakki kastuu sateessa ja lapsi täytyy köyttää yhä uudelleen kiinni turvaistuimeensa. Katselin luottamustehtäväänsä keskittynyttä poikaani ja ihailin suunnattomasti tämän isäpuolen kykyä asettaa lapsi etusijalle, jopa kylmäasemalla käydessään. <3

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä