eveliina matilda - Banneri

Olohuoneen kattoa hiotaan parhaillaan ja minä yritän malttamattomana kuvitella kaikki huonekalut, taulut, kynttilät ja kasvit jo paikoilleen. Tämä ei kuitenkaan ole  helppo mielikuvitustyö, sillä meidän esineiden ainut yhteinen tekijä tulee olemaan huone, johon ne on sijoiteltu. Pohjapiirrustusta suunnitellessani en liioitellut lainkaan todetessani huoneesta tulevan modernilla lampulla varustettu itämainen rokokoo viidakko.

Tämä hepaksi ristitty lamppu tulee olohuoneeseen edustamaan modernia tyylisuuntausta. En vielä tiedä miten heppa mahtuu huoneeseen, sillä unohdin varata sille paikan  jo melko täysinäisestä pohjapiirrustuksesta. On kuitenkin varmaa, että tähän keskelle keittiön lattiaa heppa ei tule jäämään. Keittiö oli pitkään asuntomme ainoa paikka, josta löytyi muutama tavaralla täyttämätön neliö, mutta viimepäivinä lopullista paikkaansa hakevat esineet ovat alkaneet hiipiä tänne.

Keittiöön on hiipinyt myös kroko. Pelottava, surullinen kroko-parka, joka kuitenkin muistuttaa Pepeä edesmenneestä merimies-isoisästään ja siksi kroko tulee jäämään olohuoneeseemme. En oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella ja mihin tämä pitäisi sijoittaa. Alan pian jo harkita isoäitini ehdotusta, että ripustamme krokon kattoon ja kiinnitämme siihen jouluvalot. Keneltäkään ei varmasti löytyisi samanlaista katseenvangitsijaa.

Matto, jolla kroko seisoskelee on käsinkudottu persialainen villamatto. Laadukas ja lämmin, mutta ehkä myös aavistuksen rauhaton. Innostuimme näistä villamatoista kun näimme sellaisesta kuvan sisustuslehdessä. Kuvan huoneessa kaikki muu oli pelkistettyä ja vaaleaa, minkä vuoksi matto toimi tilassa hyvin. Me ostimme näitä tietysti kaksin kappalein ja nyt minua mietityttää mitenköhän kaikki tämä tulee toimimaan meidän runsaassa olkkarissa.

Kaikkein hankalin huonekalu tuntuu tällä hetkellä olevan tämä vitriinikaappi. Se on upea, mutta myös kaksi metriä leveä ja varmaan metrin syvä.

Olohuoneesta kuului tällä viikolla myös hyviä uutisia, kun ammatti-ihminen kävi kartoittamassa tulisijan kuntoa ja totesi takan olevan tulipesän korjauksen jälkeen käyttökelpoinen. Takan sisus on kärisnyt noin metrin matkalta, mutta ilmeisesti viimeiset sata vuotta ovat kohdelleet sen muita osia hyvin. Sisäisen korjauksen lisäksi paikalleen asennetaan laatat ja kultaukset maalataan mahdollisimman alkuperäisen näköisiksi.

Pepe nikkaroi meille pitkän puisen ruokapöydän, jonka kannessa on kalanruotoladonta. Haaveilin pöydän ääreen simppeleitä ja messinkijalkaisia mustia tuolia. Jostain syystä meiltä kuitenkin löytyy jo valmiiksi kaksikymmentä(!) kappaletta tällaisia lähes nojatuolin kokoisia tuoleja, joten ajattelimme nyt ainakin ensialkuun pärjätä näillä. Ehkä nämä voisi joskus halutessaan maalata ja verhoilla mieleisiksii. Hyvää näissä tuoleissa on mieletön istumamukavuus ja se, että jos syliin kaatuu maitomuki, löytyy varastosta aina uusi tuoli tilalle.

Esittelemieni huonekalujen lisäksi olohuoneeseen on tulossa suuri tammisenkki, josta minulla ei ole kuvaa ja jota minä en ole edes itse nähnyt. Senkki on tietysti taas eri aikakaudelta kuin muut tavarat, mutta Pepe on kuvaillut sen olevan piste iin päälle meidän rokokoo viidakossa. On ihan mukavaa, ettei koti näytä Ikean myymälältä ja sisustuksessa näkyy eletty elämä, mutta olen kieltämättä myös hieman jännittynyt.

Seinämaalia valitessani minulla oli vain yksi ajatus; jotain rauhallista ja yksinkertaista. Valkoinen olisi ollut liian valkoinen, mutta Tikkurilan Mulperi -sävystä löysin etsimäni. Sävy ei ainakaan pienessä väritilkussa näytä liian harmaalta, eikä liian kellertävältä. Siinä ei ole liikaa väriä, mutta se kuitenkin korostaa rinnalla olevia valkoisia listoja ja vaaleaa lattiaa. Toivottavasti tämä valinta nyt menisi nappiin, sillä tätä huonetta me emme tule remppaamaan enää koskaan uudelleen.

Kommentit (9)

Apua. Siis toisaalta niin ihana sisustus mutta toisaalta tosi erikoinen 😀 varmasti totettelua vaatii.

Mahtavaa! Ihana ja persoonallinen koti teille tulossa! Kroko on huippu! tämä postaus sai hymyn huulille ja uteliaana jään odottamaan jatkoa. 😊 T. Minni

Kroko on ihana. Ainakaan teidän ei tarvitse kierrellä väkisin kirppareita etsimässä kokovalkoiseen minimalistiseen skandisisustukseen väkisin jotain persoonallista.

Laittaisin krokon 1.2m korkean lipaston päälle ja krokon viereen kuvan isoisästä ja hienon pienoismallin purjelaivasta. Ehkäpä myös vanha-aikaisen, jo hieman haalistuneen karttapallon.

Teillä on vanhoja tavaroita paljon ja onneksi myös talo sopii niihin, talossa on historiallista tunnelmaa.

Viherkasvit, erityisesti viuhkapalmut ja puut piristäisivät tumman puun sävyistä sisustusta. Lamppu on hieno mutta mielestäni melko massiivinen, toivottavasti sille löytyy hyvä ja arvoisensa paikka 🙂
Itse harkitsisin myös jalkalamppua, jossa samettipintainen varjostin, jossa myös hapsureunat alhaalla. Matchaisi varsinkin itämaalaisiin mattoihin 🙂

Hei, kiitos neuvoista! Viherkasveja meillä onkin jo jonkin verran, niitä aion ehdottomasti laittaa olkkariin

Täälläkin hekotellaan ääneen, olipa hauska postaus ja erikoisia (ja sisustuksellisesti haastavia) tavaroita teiltä löytyy! 😀

Heh tuo lamppu on kyllä aivan erimaailmasta. Ja voi krokoa. Itse piilottaisin tuon kaapin päälle.

Kroko astiakaapin päälle? Näkösällä mutta ei tiellä ja koko ajan silmien alla 😀

Nauroin ääneen tälle tekstille! Hyviä havaintoja ja samalla lailla hikoilisin itsekin noiden kanssa.
Kannatan krokotiilin kattoon ripustamista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X