eveliina matilda - Banneri

Joululoma oli mahtava! Olimme niin innoissamme uudesta olohuoneesta, että lomailu kotona oli satumaista. Aloitin monta vapaapäivää juomalla kahvini olkkarissa ja haaveilemalla ympärilleni erilaisia sisustusratkaisuja. Aloimme kaivata huoneeseen lisää sisustuksellisia juttuja etenkin joulukuusesta eroon päästyämme. Minä olen suunnitellut huoneeseen kolmemetrisiä, kattoon kiskoilla kiinnitettäviä verhoja. Pepe taas kotiutti huutokaupasta pitkään etsimämme, valtavan messingistä ja lasista valmistetun kattokruunun. Kattokruunun lisäksi Pepe ei tietenkään voinut olla huutamatta paria kymppiä rokokoo -henkisestä sohvapöydästä ja kolmenkymmenen hengen kahviastiastosta. Olohuoneemme tyylisuuntaus on siis muuttunut entistä hämmentävämmäksi mutta on siellä kuitenkin viihdytty!

Täydellisen loman resepti on paljon vieraita ja paljon unta

Viihdymme olohuoneen myötä entistä enemmän kotona ja kutsumme usein myös vieraita viihtymään kanssamme. Olemme järjestäneet meillä uudenvuodenjuhlan sekä pariskuntien peli-illan. Juhlien lisäksi siskoni ovat kyläilleet meillä leipomistalkoissa sekä muuten vain kahvittelemassa, kuten on käynyt muutama muukin meillä ennen kyläilemätön ystävä. Ystävien ja perheen seurassa olemisen lisäksi olen lataillut akkujani kuuntelemalla Bookbeatistä Matthew Walkerin Miksi nukumme -äänikirjaa sekä tietysti nukkumalla paljon. Priorisoin unentarpeeni nykyään lähes kaiken muun edelle ja voin kertoa, että laadukkaita yöunia parempaa self helppiä ei ole olemassa! Nautin edelleen päivittäisen kofeiiniannokseni kahvihetken terapioivan vaikutuksen vuoksi, mutta koen univelan selätyksen jälkeen olevani huomattavasti toimintakykyisempi kuin ennen. Suosittelen mainitsemani kirjan lukemista lämpimästi kaikille omasta terveydestään kiinnostuneille.

Hyvin levätyn loman jälkeen on mukava palata arjen pariin

Minulla oli tiistaina kouluun liittyvä webinaari ja tänään ensimmäinen -vaikkakin hyvin lyhyt- koulupäivä kampuksella. Keskustelimme lehtorin johdolla oman, nelihenkisen kotitiimimme kanssa siitä kuinka kulunut syksy sujui tiimityöskentelymme osalta. Meidät jaettiin ensimmäisenä koulupäivänä pienryhmään, jonka tarkoituksena oli auttaa kouluun kiinnittymisessä sekä toimia tukea tarjoavana ryhmätyöporukkana. Oma kotitiimini oli aivan super ja nyt tuntuu hieman haikealta, että tämä ryhmä tuli päätökseensä. Sain tänään ryhmäläisiltäni hyvin kannustavaa palautetta siitä, kuinka minun kannattaa entistä rohkeammin arvostaa omia ideoitani ja mielipiteitäni. Minulla on toisinaan tapana punnita sanomiseni hyvin tarkkaan ja olla hiljaa silloin kun minulla ei ole mielestäni tarpeeksi järkevää sanottavaa. Tämän kehityskohteen lisäksi ryhmäni kehui minua rauhalliseksi ihmiseksi, jolla on vielä enemmän viisautta kuin mitä tuo itsestään ilmi. Lähdin tämän keskustelutuokion päätteeksi koulusta todella otettuna sekä kevään opinnoista innostuneena. Humakin valmentava opetusmalli ja ryhmäytymiseen panostaminen saavat opiskelun toisinaan tuntumaan terapialta.

Lapset ehdin hakea päiväkodista kivasti heti eskarin päätyttyä, minkä jälkeen suuntasimme kotiin sairaslomalla olevan Pepen seuraksi. Pepe ei valitettavasti jaa kanssani tätä edessä siintävän kevään tuomaa tarmokkuutta, sillä hän on jälleen kärsinyt kovista vatsakivuista, joille ei tunnu löytyvän selitystä. Ruuan ja uuden suosikkipelimme Aliaksen jälkeen loppuilta vierähtikin jäähallilla Aden luistelutreenien merkeissä. Ihana arki on täällä!

Olen onnistunut nappaamaan parhaimman mahdollisen arvosanan kaikista koulussa suorittamistani kursseista

Olen nyt suorittanut 35 opintopistettä. Hienon vitosrivin jatkeena löytyy kuitenkin yksi hylätty kurssi, nimittäin kolmen opintopisteen arvoinen, valmentava ruotsin kielen kurssi. En opiskellut yläasteella ruotsia juurikaan ja ammattikoulustakin muistan vain miten kieltenopettaja luki meille muutaman tunnin Vaahteranmäen Eemeliä. Nyt ammattikorkeassa olen oppinut ruotsia mielestäni todella hyvin, mutta taitotasoni ei silti millään riitä edes valmentavan ruotsin kurssin tentin läpäisemiseen. Olen menossa lähipäivinä uusintatenttiin ja yritän opiskella kirjan tehtäviä itsenäisesti, mutta oloni on tentin suhteen hyvin epävarma. En kuitenkaan ota asiasta stressiä, vaan uskon, että saan tämän ja tulevan, viiden opintopisteen ruotsin kurssin näiden kolmen vuoden aikana jotenkin suoritettua. Ruotsista huolimatta kaikki muu kun tuntuu sujuvan niin hyvin. Aloitan ensi viikolla yritystoiminnan perusteiden kurssin suorittamisen ohjaamalla ja suorittamalla tehtäviä eräässä maahanmuuttajien yrittäjyyttä tukevassa hankkeessa.

Nyt kuitenkin toivotan aivan ihanaa arjen alkua kaikille ja painun äkkiä nukkumaan, jotta ehdin saada kullan arvoiset kahdeksan tunnin yöuneni. Palaillaan!

Kommentit (2)

Laitatko kuvan siitä kattokruunusta johonkin postaukseen?

Joo! Nyt se tosiaan makoilee tuossa olkkarin lattialla ja odottaa putsausta sekä kattoon kiinnitystä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X