Eveliina Matilda - Hero Header

Olohuoneen kattoon kiinnitetyt verhot

Koska viikonloppua on ihana viettää siistissä kodissa, aloitin perjantain etätyöpäivän siivoamalla. Olohuone näytti hennossa päivänvalossa niin kauniilta, että päätin ottaa siitä muutaman kuvan.

stockholm nojatuoli

Olohuoneessamme on taas tapahtunut! Uuden sohvamoduulin ja nojatuolin myötä huonekalut ovat löytäneet itselleen järkevät paikat. Pöydän päädyistä poistetut tuolit mahdollistivat senkin ja vitriinin sijoittamisen vastakkain, mikä taas teki istuskelualueelle hieman enemmän tilaa.

Kaikkein uusimpana sisustusratkaisuna olkkarista löytyy verhot. Huonetta remontoidessamme ajattelin kattoon kiinnitettyjen verhojen korostavan komeaa, yli kolme metriä korkeaa huonekorkeutta. Myöhemmin aloin kuitenkin pelätä kiinnitystavan näyttävän hassulta katon erikoisen rakenteen vuoksi. Suunnittelin tilaan jo perinteisiä, messinkisiä verhotankoja, mutta Pepe innostui kiskoilla olevien verhojen helposta liikutettavuudesta. Päädyimme lopulta eilen kiinnittämään kiskot kattoon ja olen ratkaisuun nyt todella tyytyväinen!

Huonekorkeuden vuoksi seinillä tuntuu olevan kovin paljon tyhjää tilaa. Tähän sohvan päälle olisi kiva saada taidetta, julisteet kehyksineen tai kuvat lapsista. Emme halua porata seiniin reikiä aivan holtittomasti, joten odottelemme ehkä vielä hetken tämän järjestyksen vakiintumista.

Valkoiset verhot saivat värikkäät persialaismatot näyttämään jotenkin paremmalta. Mattojen sijoittelu on edelleen hieman hassu, mutta meille on tärkeää vuorata kylmän hirsitalon lattialta mahdollisimman paljon pinta-alaa lasten leikkejä varten. Kesällä huoneeseen riittäisi ehkä yksi matto, jonka ympärille on sijoitettu sohvakalusto.

Pöytäämme koristaa jo toista viikkoa tämä Pepen perintönä saatu kattokruunu. Pepe on nähnyt valtavan vaivan irrottaessaan ja puhdistaessaan kaikki valaisimen osat.

Ennen kuin pääsemme nauttimaan kattokruunun viidentoista lampun tuomasta valosta, edessä on kova työ kiinnittää kaikki kristallit oikeille paikoilleen. Painavan lampun kiinnitys kattoon ei myöskään ole ihan yksinkertainen juttu.

Olen normaalisti selkeämpien linjojen ystävä, mutta tässä valaisimessa minua kiehtoo messinkirunko sekä sen ympäriltä löytyvät laadukkaat lasikoristeet. Vanha valaisin sopinee ihan hyvin tänne reilu satavuotiaaseen taloon.

Olen todella onneissani ja kiitollinen kodistamme. Eilen verhokiskoja kiinnitellessämme päivittelin Pepelle noin tuhannen kerran sitä ihmettä, että muutama vuosi sitten ajelin Portsan puutaloyhteisön läpi ja ihastelin asuntoja ajotielle näkyvien ikkunoiden kautta ja nyt itse ripustelen verhoja ikkunoiden tällä puolella! Hassua miten ihmeellisesti elämä etenee. Seuraavaksi aion ihmetellä edessä olevaa viikonloppua ja toivottaa teille kaikille erityisen ihanaa perjantaita!

Kommentit

19 kommenttia
Eveliina

Hei! Kiitos, meillä onkin tällaisia kotona! 🙂 Vielä tosin mietityttää, että mitä tuohon sohvan päälle sopeisi laittaa?

Avatar

Onko sun oma asunto nyt vuokralla? 🙂

Eveliina

Ei vielä,mutta sen varalle on suunnitelmia. 😊

Avatar

Mistä hankitte verhokiskot?

Eveliina

Nämä ovat Ikeasta. Kiskot, kiskojen kiinnityspalat ja verhonipsut. Suosittelen. 😊

Avatar

Kaunis ja tunnelmallinen olohuone ♡

Eveliina

Kiitos! Pidämme itsekin kovin.

Avatar

Onpa teillä ihanaa! Vähän on erinäköistä, kun viimenäkemän muutama vuosi sitten. Onnea kotiinne. Pepelle terveisiä kummitädiltä. ❤💙🧡💛💚

Eveliina

Oi kiitos! 😄 Kerron terveiset.

Avatar

Hei, todella kauniin näköistä teillä!

Suosittelen tällaisia taulun kiinnitys tarrapaloja, niin ei tarvitse tehdä seinään reikiä ja taulujen paikkoja on helppo vaihdella sisustuksen/mielen muuttuessa. On käytetty näitä useampi vuosi ja aina pysynyt taulut seinillä. 😊 https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/taulun-kiinnityspalat-3m-command-17202-pieni näitä löytyy myös erilaisia ja eri vahvuuksilla eri painoisille/kokoisille tauluilla. Clash Ohlson ja Motonet myös myyvät.

Iloista viikonloppua! 😄

Eveliina

Hei kiitos paljon vinkistä! Meillä onkin itseasiassa tuollaisia kiinnitysteippejä kotona! 😊

Avatar

Samaa suosittelen itsekin! Meillä on pysyneet painavammatkin taulut hienosti seinässä 🙂 uskomattoman kaunis koti!

Avatar

Aivan ihanan ja kotoisan näköistä!

Avatar

Mistä verhot on? Itselläkin samantyyliset hakusessa.

Avatar

Aivan kamala sisustus.. Liian valkoista.

Eveliina

Meille tämä on onneksi juuri mieluisa! 😁

Avatar

Miten kukaan näkee tässä kuvassa liian valkoista 😀 ruokapöytä, matot, senkki, nojatuoli yms paljon muuta väriä ja eloa. Nimenomaan tässä on vastakohtaa sille aina valkoiselle sisustukselle (missä ei myöskään mitään vikaa jos itse tykkää) ja ihanan erilaista!

Eveliina

Kiitos Minna! Näin itsekin olen ajatellut, että valkoiselle lattialle ja sohvalle tuo hyvin vastapainoa muiden huonekalujen värit. Mulle kelpaisi sellainen koko valkoinenkin 😀 Tämä lopputulos on kuitenkin mun ja Pepen makujen kompromissi.

Avatar

Clasulta saa sellaisia taulunkiinnitys ”teippitarranauhoja” joiden kanssa ei tatvitse porata reikiä seiniin. Kiinnityspala taitaa olla nimeltään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä