eveliina matilda - Banneri

Mä tiesin tämän. –Oli ensimmäinen ajatukseni, kun Pepe lopetti lääkärin kanssa käydyn pitkän puhelun ja kertoi, miten magneettikuva oli tehnyt löydöksen. Kaikkien näiden oireiden ja kipujen värittämien kuukausien ajan minulla oli tunne siitä, että jossain tuon tutkittavan kehon sopukoissa löytämistään odottelee jokin. Yksi lääkäri laittoi kaiken närästyksen piikkiin, toinen epäili tyrää ja kolmas teki tähystyksiä. Toimenpiteet ja verikokeet sulkivat sairauksia yksi toisensa jälkeen pois, mutta lääkkeistä huolimatta kivut vain jatkuvat. Päivät ovat edelleen hyvin vaihtelevia. Toisinaan Pepe remontoi ja tekee töitä, mutta pahimpina hetkinä kun kipu on säteillyt rintaan, olen treenannut mielessäni tilannetta, jossa soitan hätäkeskukseen, lasken puhelimen käsisiäni ja aloitan elvytyksen.

Viimeisin tutkimus toi meille mahdollisia vastauksia, mutta myös pelottavia uutisia. Maksasta löytyi jotain, vaikka löydös ei lääkärin mukaan välttämättä liity Pepeä pitkään piinanneisiin oireisiin. Kaikki oireet sopivat pelottavan hyvin yhteen maksasyövän oireiden kanssa. Diagnoosi ja kasvaimen laatu tarkentuvat vasta edessä olevien tutkimusten myötä, mutta tuntuu pysäyttävältä ajatella, että kasvaimen pahanlaatuisuuteen on edes pieni mahdollisuus.

lääkärissä

Olimme eilen tapaamassa kirurgia, joka rauhoitteli syöpäepäilyjämme. Hänen mukaansa maksan kasvainta tutkitaan uudestaan magneettikuvan avulla, jotta syöpä vaihtoehto voidaan sulkea pois. Pepelle tehdään piakkoin myös toinen, maksaan liittymätön leikkaus, jonka myötä pitkään vaivanneet kivut saattavat myös helpottaa. Nyt me odotamme kärsimättöminä magneettikuvauksen tuloksia ja valmistaudumme leikkaukseen sekä sen pitkään toipumisaikaan.

Kommentit (9)

Itselläni pitkään kestäneet vatsaoireet (ja muutkin) aiheuttivat kamalaa huolta. Ultraääni paljasti ison muutoksen maksassa, jota kasvaimeksikin epäiltiin. Kiireellinen magneettikuvaus kuitenkin paljasti löydöksen rasvamaksaksi. Voi sitä helpotusta! Tsemppiä teille, toivotaan ettei kyseessä olisi mitään vakavaa!

Mun kaveri stressas justiinsa yli kuukauden maksalöydöksensä kanssa ja lopulta magneettikuva paljasti, että kyseessä oli vaaraton verisuonikasvain, joka voi tulla ihan mihin vaan.

Ex-miesystävällä oli myös kauheita vatsakipuja ja ultrassa löytyi maksasta jotain. Hältä otettiin koepalakin siitä, mutta ei siitä oikein selvyyttä tullut. Hengissä tuo näyttää yhä olevan, että ei se ainakaan maksasyöpää ollut.

Niinhän se usein on, että mitä enemmän tutkitaan, sitä suuremmalla varmuudella jotain löydetäänkin, mut useimmiten se jokin ei ole mitään vaarallista. Tottakai ihminen aina ajattelee niitä pahimpia mahdollisuuksia, mutta kuitenkin sanoisin että maksasyöpä varmasti melko epätodennäköinen. Toivottavasti asia selviää pian ja saatte rauhan!

Kiitos tästä. Toivottavasti ja todennäköisesti näin käy myös Pepen tapauksessa.

Voimia tuleviin päiviin. Päivä vain ja hetki kerrallaan eteen päin. Toivottavasti leikkaus toisi avun!

Isosti tsemppiä! Muistakaa kuitenkin että maksasyöpä on ääresharvinainen varsinkin jos taustalla ei ole kirroosia/ hepatiittiä tms. Metastaasi olisi todennäköisempi pahanlaatuiduus maksassa, mutta jos muu kroppa on kuvattu ja sellaista ei löydy niin ei siitäkään varmasti ole kyse!

Kiitos! Näin varmasti on, me yritämme olla vielä hätäilemättä.

Isosti tsemppiä! Vaikka ei haluaisi niin monesti ajatuksissa on vain se pahin vaihtoehto. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja Pepe alkaa parantumaan oudoista vaivoista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X