eveliina matilda - Banneri

Vaatehuoneeni on ylitsevuotavan täynnä vaatteita, mutta silti sieltä ei löydy mitään päälle pantavaa! Onko tämä tuttua muillekin?

Vaatekaappini sisältö sängyllä.

Tilanne johtuu mitä ilmeisimmin siitä, että vaatteita on liikaa. En näe enkä muista kaikkia omistamiani vaatekappaleita, eivätkä ala- ja yläosista suurin osa ole yhdisteltävissä. Ei siis ihme, että kaapista on aamuisin vaikea löytää mitään päälle. Ei auta, että kaapista sattuu löytämään kivan hameen, jos siihen ei ole yhdistää sopivaa puseroa.

Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut tyhjentäväni vaatehuoneeni, käyväni jokaisen vaatteen yksitellen läpi ja palauttavani huoneeseen vain yhtenäiseen puvustoon sopivat suosikkivaatteeni. Siskoni voitettua arvonnasta myyntipaikan kirpputorilta, tuli hyvä hetki aloittaa projekti. Epäsopivista ja käyttöön eksymättömistä vaatteista luopuminen on helpompaa, jos vaatteesta onnistuu tienaamaan jokusen euron.

Dolce & Gabbanan silkkipusero on ihana, mutta valitettavasti vain käsin pestävissä, eikä se siksi eksy juurikaan ylleni.

Lähdin viemään projektia eteenpäin kokoamalla kaikki paidat, housut, neuleet, mekot, hameet ja housut sängyn päälle. Näiden esillä olevien vaatteiden lisäksi minulla on muutama laatikollinen vaatteita, joita käytän vain kesäkautena. Jotta projekti olisi helpommin hallittavissa, päätin keskittyä talvikauden puvuston rakentamiseen ja jättää kesävaatteet toistaiseksi rauhaa.

Esillä olevista vaatteista on helppo poimia heti muutama yksilö, joista luopuminen on selvää. Kirpparikassiin päätyivät ensimmäisenä kaikki itselleni väärän kokoiset vaatteet sekä värimaailmaltaan minulle liian räikeän väriset vaatteet. Ensimmäisen karsintakierroksen jälkeen jäljelle jäi kuitenkin vielä niin valtavasti toisiinsa sopimattomia vaatteita, että seuraavana askeleena lähdin poimimaan röykkiöstä talteen omia suosikkivaatteitani. Rajasin suosikkien määrän neljään.

Neljä vaatekaappini suosikkia

Neljä suosikkivaatetta löytyivät helposti ja kuinka ollakaan juuri nämä neljä vaatetta edustavat täydellisesti omaa tyyliäni! Pidän tummansinisestä, harmaasta, silkistä, hihallisista mekoista, helmoista, villasta sekä erityisesti hempeistä vaalenapunaisen sävyistä. Jos kaikki vaatekaappini vaatteeni edustaisivat jotain edellä mainituista elementeistä, uskoisin joka aamuisen vaatteiden valikoimisen helpottuvan huomattavasti.

1. Suosikkivaatteeni – silkkipusero

Cosin silkkipusero

Ostin tämän silkki- ja puuvillasekoitepuseron Cosin liikkeestä vuosi sitten ja puserosta on muodostunut varsinainen luottovaate. Henkäyksen kevyt materiaali kuivuu henkarilla kauniisti, eikä sitä ole välttämätön silittää. Pidän siitä, että yksinkertaisella vaatteella on joku pieni erikoisuutensa. Tästä vaatteesta mielenkiintoisen tekee sen epäsymmetrinen leikkaus. Tämän postauksen jälkimmäisissä kuvissa voitte nähdä paidan kauniin leikkauksen.

2. Suosikkivaatteeni – mustat pillifarkut

Gina Tricon Molly -farkut

Mustat pillifarkut ovat ehkä tylsä veto blogipostaukseen, mutta en voinut jättää näitä housuja suosikkinelikon ulkopuolelle. Vaikka olen viime aikoina tykästynyt leveämmän mallisiin housuihin, niin mustat pillifarkut ovat aina pettämätön vaatevalinta mihin tahansa arjen tilaisuuteen. Olen sovitellut monien eri valmistajien malleja, mutta nämä erittäin huokeahintaiset Gina Tricon Mollyt ovat eksyneet kaappiini jäädäkseen. Kyseiset housut joutuu välillä uusimaan, sillä ajan kanssa musta haalistuu ja housuihini on joskus jäänyt pesussa raitamaisia jälkiä. Miinuspuolista huolimatta en ole onnistunut löytämään vartalolleni yhtä sopivia pillifarkkuja kuin nämä.

3. Suosikkini on harmaa villaneule

100% villaa oleva Cosin neuletakki

Cosin meleerattu villaneule on löytynyt vaatekaapistani noin vuoden verran ja eksynyt käyttöön hyvin tasaisella tahdilla. Yhdistän tämän useimmiten mustien farkkujen kanssa, mutta huivilla, koruilla ja aluspaidalla asustamalla neuleesta saa monen näköisen. Erityisen kivalta pyöreäkauluksinen neule näyttää, kun sen alle pukee valkoisilla kauluksilla varustetun t-paidan.

Tämän neuletakin yksityiskohta löytyy takaa.

4. Lempivaatteeni – pitkähihainen mekko

Dagmarin tummansininen mekko

Epäsymmetrisellä pääntiellä ja helmalla varustettu Dagmarin mekko on ehkä kaikkein ihanin vaatteeni. Henkarissa tämä näyttää jokseenkin konservatiiviselta, mutta päällä mekko saa minut tuntemana itseni hitusen seksikkääksi. Korkea kaulus, hihat sekä pitkä helma vievät huomion saumalla varustetulle vyötärölle ja jotenkin se miellyttää minua. En yleensä pidä vyötäröltä tiukoista yläosista tai mekoista, mutta tämä vaatekappale paksun ja joustavan materiaalinsa kanssa tekee poikkeuksen.

Paksujen sukkahousujen kanssa mekko mukautuu arkityyliini ja ihon värisillä sukkiksilla tämän voi pukea ylle mihin tahansa talvena vietettävään juhlaan. Täydellisen monikäyttöinen mekko, johon olen pukeutunut näissä joulupäivän postauksen kuvissa.

Kun suosikit ja niiden myötä oma perustyyli ovat selvillä, on hyvä aloittaa puvuston rakennus

Seuraavaksi sijoitan suosikkinelikkoni takaisin vaatehyllylle ja lähden kasvattamaan puvustoa sängyllä odottavista vaatteista. Jokaisen vaatehuoneeseen palautettavan vaatteen täytyy kuitenkin suoriutua sovituksesta. Kun vaate on päälläni, kysyn peilikuvalta seuraavat neljä kysymystä: 1. Sopiiko malli vartalolleni? 2. Pidänkö vaatteen väristä? 3. Onko materiaali miellyttävä käyttää ja huoltaa? 4. Onko vaate yhdisteltävissä muihin vaatehuoneen vaatteisiin? Vaikka sovitukseen menee aikaa, pidän jokaisen vaatteen kohdalle pysähtymistä tärkeänä. Rajatapausten kohdalla, yksi itselleni hyvin toimiva sääntö on, että jos vaatteen kohdalla joutuu miettimään kannattaako sitä säilyttää -sitä ei kannata säilyttää. Näin toimien omasta kaapista löytyy jatkossa vain niitä omia suosikkejaan.

Sovitusrumba tulee kestämään kauan, mutta illan päätteeksi vaatehuoneestani löytyy palkintona yhtenevä puvusto!

Kommentit (5)

heidi klum suunnitteli pari vuotta sitten pillifarkut lidlin kokoelmaan ja niitä on edelleen saatavilla (ilman heidin nimeä vaan). niissä on semmonen pinnoite jota monet luulee nahaksi. ne muuten pysyy pesusta toiseen mustana, sekä ovat muutenkin mallinsa pitävät. kannattaa kokeilla, hintakin vaan 10.99e.
mun lempifarkut siitä asti olleet.

Jos haluaa mustille pillifarkuille lisää käyttöikää, kannattaa kokeilla värjätä ne! Esimerkiksi Nitorin koneeseen laitettava jauhe toimii tosi hyvin.

En ole koskaan värjännyt, vaikka mielessä on käynyt! Täytyykin tutustua asiaan paremmin. Kiitos!

Kannattaa kokeilla:) Ite oon huomannu et värjäyksen jälkeen väri pysyy jopa paremmin kuin alkuperäinen väri. Tosin koneen tiivisteet(??) meillä hieman värjäytyny ja oon putsannut niit värjäyksen jälkeen. Ja varmuuden vuoksi pesin pari tummaa koneellista viel värjäyksen jälkeen. Mut positiivisia kokemuksia itellä!

Hei kiitos vinkistä! Täytyy katsoa joskos jostain löytyisi 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X