eveliina matilda - Banneri

Aloitimme hiihtolomaviikon vierailemalla  Turun keskustassa sijaitsevassa Aboa Vetus Ars Nova museossa sekä Turun pääkirjastossa. Vietimme super ihanan päivän lähestulkoon ilmaiseksi, sillä molemmat huvit olivat yllättäen lapsille ilmaisia. Tässä siis mainio menovinkki kaikille, jotka haluavat viettää kivan päivän Turussa  huokeaan hintaan. Museon sekä kirjaston ohjelmat jatkuvat läpi koko hiihtolomaviikon.

Lasten arkeologiakierros

Meidän oli ensialkuun tarkoitus tutustua museon näyttelyyn isolla porukalla, mutta suunnitelmat muuttuivat, koska siskoni ja hänen poikansa olivat aikataulusta jäljessä. Minä ja Pepe jäimme odottelemaan puuttuvia ja Adeliina ja Alex osallistuivat kahdestaan lasten arkeologiakierrokselle. Aulassa odotteli kierroksen alkua iso ryhmä ihmisiä ja tuumin mahtaisivatko ainoat kierrokselle yksin osallistuvat lapset pysyä porukan mukana. Pepe oli sitä mieltä, että lapset käyttäytyvät todennäköisesti paremmin ilman meitä ja sinne me sitten lähetimme heidät, käsi kädessä raunioihin kulkemaan.

45 minuuttia kestävän kierroksen aikana minä, Pepe ja museoon saapunut siskoni sekä kummipoikani kahvittelimme museon kahvilassa. Järjestely oli oikeastaan ihan toimiva, sillä alle 7-vuotiaat pääsivät kierrokselle ilmaiseksi, eikä minusta ja Pepestäkään näin ollen mennyt maksua. Me tosin tuhlasimme lipuissa säästämämme rahat kahvioon sekä museon myymälään, mutta jollekin tässä voisi olla tilaisuus täysin ilmaiseen ohjelmanumeroon.

Kiva – oli oikeastaan ainut asia minkä sain lapsista irti kun yritin jälkeenpäin udella millaista kierroksella heidän mielestään oli. Molemmat kuitenkin palasivat aulaan varsin iloisina, joten ilmeisesti kierros oli onnistunut kokemus. Arkealogiakierroksen lisäksi museolla on mahdollista osallistua myös taidekierrokselle. Näitä kierroksia järjestetään joka päivä 15.–23.2. klo 11.30.  Harkitsemme osallistuvamme tällä viikolla vielä museon lasten luennoille, joilla museo mainostaa arkeologin kertovan jännittäviä ja hauskoja asioita menneisyydestä. Nämä luennot pidetään keskiviikkona 19.2. ja torstaina 20.2. klo 13.00.

Lukuhetki ja kuvasuunnistus kirjastossa

Museon jälkeen siskoni lähti hoitamaan asioista ja me muut kävelimme joen toiselle puolelle Turun pääkirjastoon.

Kirjaston lastenosastolla on mukava leikkipaikka ja lukunurkka. Ympäri lastenosastoa löytyy myös kurkistusaukkoja, joihin on tehty hienoja asetelmia ihailtaviksi. Hiihtolomaviikolla joistakin kurkistusaukoista löytyy uhanalaisia eläimiä, joita lasten on mahdollista etsiä ja merkata neuvonnasta saatuun paperiin. Kaikkien eläimien löydyttyä neuvonnasta voi hakea palkinnoksi kirjanmerkin.

Ade ja Alex nauttivat kirjojen lukemisesta ja lainasimme kotiinkin ison kasan luettavaa. Maxmilianin mielestä reissussa parasta oli ympäri kirjastoa juokseminen, lattialla kieriminen ja kirjojen viskely. Vauhdista huolimatta retkemme oli oikein onnistunut!

Kommentit (2)

XD Toi kuvasarja, jossa Pepe pitää taaperoa paidanhelmasta ja jalasta.

Hahha, oli pakko laittaa se tänne! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X