eveliina matilda - Banneri

Yhteinen hiihtolomaviikkomme päättyy tänään perjantaina, kun lapset lähtevät jälleen viikoksi isälleen. Vietimme Pepen lääkärikäyntien ja kipujen takia koko viikon lähinnä kotinurkissa. Teimme kuitenkin valtavasti kaikkea kivaa ja saimme levätä oikeastaan juuri sen takia, ettei tarvinnut olla missään reissun päällä. Kokosin tähän postaukseen kuvineen kaikki hiihtolomaviikkomme tärkeimmät tapahtumat!

Maksan magneettikuvassa ja leikkausjonossa

Pepelle hiihtoloma oli sairaslomaa. Öisin ja aamuisin Pepe oli kovin kipeä, mutta pitkin päivää toimintakunto yleensä parani niin, että pystyimme tekemään yhdessä kaikenlaista.

Pitkän odottelun päätteeksi Pepe pääsi vihdoin leikkaavan kirurgin juttusille lääkäritaloon, jossa hänen vakuutuksensa kelpaa. Asioimme ensin toisessa lääkärissä, kunnes leikkauslähetettä tehdessään kirurgi huomasi, ettei Pepen vakuutus kattanut näin hintavaa toimenpidettä kyseisellä lääkäriasemalla. Nyt Pepe kävi uudestaan maksan magneettikuvassa ja ensi tiistaina saamme tietää tulevan leikkausajan. Vaikka tuleva leikkaus ei tuo takeita kipujen poistumisesta, tuntuu huojentavalta, että asiat vihdoin etenevät ja kipujen syitä voidaan edes sulkea pois. Kunpa leikkaus vain tehtäisi mahdollisimman pian!

Pelottava läheltä piti -tilanne

Lasi poksahteli ja kristallit sinkoilivat pitkin huonetta, mutta kuin ihmeen kaupalla minun ei käynyt kuinkaan.

Viikon traagisin tapahtuma sattui, kun meidän olohuoneen kattokruunu tippui lattialle. Pepe remppaili samalla kun minä siivoilin lattialta lasten leluja. Olin juuri kävelemässä krsitallikruunun ali, kun sainkin idean viedä käsissäni olevan lelupöllön sittenkin huoneen toiselle laidalle. Ehdin juuri kääntyä lampun alta pois, kun viisikymmentäkiloinen messinkivalaisin tippui kolmesta metristä rymisten lattialle. Lasi poksahteli ja kristallit sinkoilivat pitkin huonetta, mutta kuin ihmeen kaupalla minun ei käynyt kuinkaan.

Kaikkein tärkeintä on tietysti, ettei kukaan loukkaantunut, mutta meitä harmittaa valtavasti arvokkaan esineen vaurioituminen käyttökelvottomaksi.  Pepe oli nähnyt valaisimen vuoksi paljon vaivaa purkaessaan sen lasiosat ja pestessään sen. Lisäksi olimme teettäneet lamppuun pidemmän messinkivarren ja tilanneet sopivat polttimot. Vaikka vakuutusyhtiö korvaisikin meille lampun arvon, emme todennäköisesti tule löytämään enää toista samanlaista.

Parin tuhannen euron valaisimen lisäksi myös olohuoneen lattia vaurioitui. Messinki teki lattiaan mustia reikiä, jotka sijaitsevat tietysti täysin keskellä huonetta. Edessä on siis uuden valaisimen metsästyksen lisäksi uuden lattian asentaminen kaikkine muine lisätöineen. Emme ole pystyneet selvittämään mistä lampun tippuminen tarkalleen ottaen johtui, sillä kaikki valaisimen kiinnitysosat murtuivat lattialle tippuessaan. Minä en kuitenkaan enää halua ripustaa kattoon antiikkivalaisinta sillä pelkään, että vanhan lampun kohdalla tämä voi tapahtua uudestaan. Tuntuu luotettavammalta ostaa seuraavaksi uusi valaisin suoraan kaupasta. Sitä en vielä tiedä millainen moderni valaisin tilaan sopii.

Jos jotain olemme viime aikoina oppineet niin sen, että kaikkein tärkeintä on terveys.

Emme antaneet vastoinkäymisen lannistaa mielialaamme ja vaikuttaa viikkoomme. Jos jotain olemme viime aikoina oppineet niin sen, että kaikkein tärkeintä on terveys. Materiaa saa aina uutta, mutta terveyttä tai uutta tilaisuutta elämään välttämättä ei. Kun kristallit ja lasinsirut oli kerätty ja jätesäkkeihin paketoitu kruunu siivottu kellariin, valmistimme iltapalaa jonka äärellä keskustelimme siitä mikä elämässä on kaikkein tärkeintä.

Lasten lomapuuhia

Lapset ovat viihtyneet kotona hyvin. He ovat pelailleet, lukeneet kirjoja ja löytäneet uudestaan meriheinäkoreihin unohdettuja leluja, kuten junaradan ja legot. Lapset ovat lisäksi ulkoilleet pihallamme ja Alex on saanut uutta leikkiseuraa naapuripihasta. Portsan sisäpihat ovat siitäkin syystä ihania, että lapset voi luottavaisin mielin päästää leikkimään keskenään ulos.

Lasten loman kohokohtia olivat varmasti kyläilyt mukkilassa. Ukki lämmitti paljun meille kahteen kertaan ja pulikoimme lämpimässä vedessä samalla kun taivaalta satoi vettä.

Vietimme viikolla paljon aikaa lasten serkun ja minun kummipoikani Maxmilianin kanssa. Vierailimme museossa, kirjastossa, Ikeassa, syömässä, kaupoilla ja  kirpparilla.

Olemme myös käyttäneet aikaa myyntihyllyllämme Länsiykkösen kirpparilla. Päädyimme kahden siskoni kanssa myymään vaatteitamme ja kenkiämme, kun pikkusiskoni voitti Facebook-arvonnasta itselleen myyntipaikan viikoksi. Vaatteita onkin mennyt tosi mukavasti myydyksi. Laskeskelimme kylläkin, että kun tuoton jakaa kolmelle ihmiselle, jotka ovat käyttäneet projektiin aikaansa sekä mm. kirpparimatkoihin bensaa, ei viivan alle jäävä summa ole kovin häävi. Hiihtolomaviikolle kirpparipöydän pitäminen on kuitenkin ollut kiva harrastus ja meille on ollut tärkeintä, että pääsemme vaatteista ekologisesti eroon. Länsiykkösen parkkihallissa on muuten tulevana sunnuntaina itsemyyntitapahtuma, joten kirppishaukoille on siinä hyvä tilaisuus koluta valtava määrä myytävää kerralla.

Viikko huipentui lasten mehukesteihin

Torstaina minä siivosin kämpän kuntoon samalla kun Pepe leipoi suussa sulavan tiikerikakun. Kutsuimme kahvipöytään myös vieraita ja pidimme pienet mehukestit hiihtoloman päättymisen kunniaksi.

Miten minulla onkaan tällainen mies, joka remontoi kodin, rakentaa huonekalut ja vielä leipoo ihania juttuja! Pepe on tosi taitava leipuri, vaikka minä yritänkin aina tarjota hänelle omia vinkkejäni. Parhaiten Pepe onnistuu kuitenkin silloin, kun saa leipoa täysin ilman häiriötekijöitä.

Kakku syötiin viimeistä murua myöden.

Loman lopetuksen kunniaksi oli myös hyvä riisua jouluvalot. Valot tuovat ihanaa tunnelmaa pimeille illoille, mutta ikkunoissa killuvat tähdet muistuttavat joulusta. Tähdet alkoivat olla liikaa nyt kun olohuoneesta löytyy verhot ja jos jonkinlaista muuta uutta tavaraa. Valojen lähdettyä pöydillä olevat kukat pääsivät loistamaan ja huoneesta tuli paljon raikkaampi. Nyt on ihana aloittaa viikonloppu, kun koti on siisti ja heti tiistaina saadaan taas lisää tietoa Pepen tulevista koitoksista. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (8)

Oi, harmi homma tuon lampun kanssa! Itse lattioita asentaneena, tiedän mikä työ tulee olemaan, joten voin kuvitella sekä menetyksestä että lisätyöstä aiheutuvan ärsytyksen määrän 😥 ihana silti kun osaatte ajatella noin positiivisesti! Mukavaa kevättä teille ja tsemppiä Pepelle leikkaukseen!

Moi Eveliina! Voisitko tehdä postauksen ruokavaliostasi? Muistelen, että olit muutama vuosi sitten vegaani ja olit selkeästi perehtynyt eläinten oikeuksiin ja riistoon, jota kaikessa eläinperäisen ruoan tuotannossa esiintyy? Mikä sai sinut muuttamaan ruokavaliosi takaisin ei-vegaaniseksi ja mitä ajattelet eläinten oikeuksista? Harmi tuon valaisimen kihtalo, ihastelin jo aiemmin miten upean olettekaan löytäneet! Mutta tietenkin tärkeintä ettei kenellekään käynyt mitään. Ihanaa alkavaa alkavaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Hei! Tämä aihe tulee näkymään elämässäni ja blogissa todella paljon kevään sekä tulevan kesän aikana! Olen tekemässä alan asiantuntijan kanssa itselleni uutta ruokavaliota ja tästä tulee juttua pian.
Kiitos samoin mukavaa kevättä sinulle!

Olipa hurja tilanne kattokruunun kanssa, onneksi tosiaan selvisitte säikähdyksellä. Hyvä postaus ja kiva kuulla että lapsetkin ovat tutustuneet naapureihin paremmin 🙂 Tsemppiä teille Pepen hoitoon ja leikkaukseen, sekä paljon lepoa, että vointi kohenisi. Rukoilen että leikkaus menisi hyvin ja löytyisi syy sekä oikea hoito kipuihin. Paljon tsemppiä teille <3

Kiitos ihanista sanoistasi ja rukouksestasi. <3 Ihanaa kevättä sinulle.

Toivottavasti sanonta ”sirpaleet tuovat onnea” toteutuu tässä tapauksessa. Uusia valaisimia ja lattioita onneksi saa hankittua, ja toisaalta jäljet kertovat eletystä elämästä hyvine ja huonoine hetkineen. Toivotaan, että onnea suodaan tulevaan leikkaukseen ja toipumiseen. Kaikkea hyvää perheellesi ❤️

Ihana näkökulma: ”sirpaleet tuovat onnea.” Toivottavasti näin on! 😀

Niinpä, juuri kun kaikki tavarat on saatu paikoilleen ja päästy käyttämään huonetta. Lattia pitää korjauksen takia todennäköisesti purkaa puoleen väliin asti…. Mutta eiköhän tämä tästä!
Samoin hyvää kevättä sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X