eveliina matilda - Banneri

Rakastan katsella kuvia hiusten muodonmuutoksista, joten pakkohan mun oli ottaa tänne samaiset kuvat itsestäni! Ennen kuvia kerron kuitenkin hieman hiusten historiasta. Luonnollinen hiusvärini on se monelle suomalaiselle tuttu maantienharmaa. Olen vuosien mittaan värjännyt tukkaani vaaleaksi ja nyt viime vuosina olen kaksi kertaa ajautunut peittämään tyvikasvun ja kellertävyyden värjäämällä koko pään tummanruskealla. Ruskea on näyttänyt aina hetken skarpilta, kunnes se on muutamassa viikossa lähtenyt haalistumaan latvoista. Jostain syystä tumma väri kuluu latvoistani nopeasti ja tekee hiuksista tasaisen ruskean sijasta liukuvärjätyn näköiset.

Hiukseni ennen kampaamokäyntiä

Vuosi sitten värjäytin kellertävän tukkani viileäksi blondiksi, jonka liukuväri mahdollisti oman värin kasvattamisen esiin luonnollisesti. Oma värini kasvoi vuodessa hyvin esiin, mutta muutama viikko sitten kyllästyin pituuksien keltaisuuteen sekä oman ja värjätyn hiuksen kontrastiin. Piilotin ongelmat jälleen kerran tumman ruskealla, mutta tälläkään kerralla väri ei pysynyt kiinni latvoissani.

Nämä hiukset on siis värjätty kampaajalla tasaisen ruskeiksi muutama viikko sitten. Sen jälkeen niitä on pesty pari kertaa viikossa värjätyille hiuksille tarkoitetulla shampoolla sekä hiusnaamiolla. Toisaalta pidän hiusten liukuvärjäyksestä, mutta tässä tukassa vaaleneva latva näyttää huonokuntoiselta ja ohuemmalta mitä se oikeasti on.

Kuviin oli hyvin vaikeaa vangita hiusten todellista sävyä, mutta vaaleuden lisäksi ruskean alta paistoi myös selkeästi punapigmenttiä.

Pidän paljon tämän lähikuvan hiusten väristä ja tämä suklaanruskea sopii mielestäni piirteisiini hyvin. Joku lukija ehtikin jo kommentoida blogini kuviin, että uusi hiusvärini sopii minulle hyvin. Olin juuri ennen kommentin lukemista sopinut käynnin kampaajalle ja kommentti innotti minut kuvaamaan hiusteni todellisen värin tätä postausta varten.

Uusi tukka kampaajakäynnin jälkeen

Vaikka piirteisiini sopii ruskea tukka, tunnen minä vaalean värin enemmän omakseni! Olin täynnä onnea kun kurkkasin värjäyksen jälkeen peiliin ja näin miten luonnollisesti hius vaaleni kampaajani käsittelyssä.

brunetesta blondiksi

Hiusten todellista sävyä on vaikea vangita kuviin, kun väri muuttuu paljon valon mukaan. Ulkona väri on kirkkaampi ja sisällä hunajaisempi. Jännitin, että kampaajani tyrmää ideani vaaleasta kesätukasta, mutta kuinka ollakaan hius vaaleni todella hyvin jopa miedolla hapetteella.

ruskeasta vaaleaksi

Hiekan värisellä pohjalla olevat vaaleat raidat tekevät väristä eläväisen ja luonnollisen. Väri sekä tietysti latvojen tasaaminen saivat hiukseni näyttämään entistä terveemmiltä.

Oli hyvä päätös vaalentaa kesää kohden, sillä auringolla on myös vaalentava vaikutus. Nyt en onneksi joudu tietämään miten auringossa oleilu olisi näkynyt ruskeassa päässäni. Tämä vaaleakin väri kyllä vaatii ylläpitoa pysyäkseen kauniina. Kampaajani neuvoi minua, että jos väri lähtee kuukauden tai parin päästä kellertämään, minun kannattaa pestä hiukseni hopeashampoolla. Kampaajani kertoi myös, että uudella samanlaisella värjäyskäynnillä hiuksistani saisi  jo hyvin kirkkaan vaaleat. Tavoitteeni ei ole mikään platinablondi, mutta aion jatkossa pitää huolta hiuksistani tiheämmillä kampaamokäynneillä. En halua taas ajautua piilottamaaan ongelmia tummanruskealla. hiusten vaalennus

Onko täällä muitakin jotka alkavat erityisesti keväällä haaveilemaan vaaleammasta tukasta? Niin ja olen kiitollinen jos haluat kertoa  kommenttikenttään mielipiteesi muutoksestani!

Kommentit (6)

Mulla oli todella monta vuotta tummat hiukset. Tosin huomattavasti paljon lyhyemmät mitä sinulla. Oli mustaa, ruskeaa, punaista, sinimustaa, violetin mustaa, kuparia… Sitten iski kyllästyminen ja halu vaalentaa. No aluksihan se oli tipun keltainen. Sitten jossain kohtaa kärsinyt. Halu saada platinaa. En saanut. Nyt olen tyytyväinen hiusväriini, joka taitaa olla au naturel. Kampaajani kertoi että nyt muodissa ovat hunajan vaaleat. Joten pidän nämä.

Hei! Vaaleat sopii todella hyvin, ihana kesälook. Mukavaa pääsiäistä teidän poppoolle!

T. Monivuotinen lukija

Mulla aivan sama juttu, tumma sävy sopisi paremmin mutta viihdyn paremmin vaaleassa 😀

Hienot ja hyväkuntoisen näköiset hiukset! Näiden kuvien perusteella en pysty sanomaan sopiiko vaalea väri, kun ei ollut kasvokuvaa ollenkaan. Ei näkynyt miten esim. kulmien sävy sopii hiusten sävyyn. 🙂

Totta! Täytyy laittaa kasvokuvaa pian. 🙂

Kiitos hiusvastauksesta!! Vaalea sopii sinulle myös todella hyvin! ❤️ Mukavaa kesän odotusta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X