eveliina matilda - Banneri

Tämän alkukesän kokemukseni mukaan opiskelu kannattaa tehdä juuri sillon kun lapset ovat pieniä! Jos olisin nyt normaalisti töissä, niin lapset pystyisivät lomailemaan päiväkodista vain muutaman viikon. Nyt he voivat lomailla koko kesä-, heinä- ja elokuun. Mun kevään viimeinen koulupäivä oli 20. toukokuuta ja syksyllä kouluni jatkuu vasta syyskyyn 3. päivänä. Teen kesäkursseja koko kesän, mutta pystyn tahkomaan tehtäviä myös lasten oleillessa kotona tai sitten iltaisin, kun he ovat menneet nukkumaan.

Pepe on tavallisesti lomaillut aina heinäkuun, mutta jos hänellä riittää remonttikohteita, niin hän taitaa työskennellä koko kesän ja ottaa rennosti vasta syyskuussa. Pepe voi kuitenkin yrittäjänä aikatauluttaa omia töitään jonkin verran ja hän voi vähän venyttää joitakin viikonloppuja niin, että voimme tehdä koko perheen kesken jonkun pienen reissun.

Olemme jo näiden muutaman lämpimän päivän aikana ehtineet tehdä lasten kanssa kaikkea ihanaa ja rentouttavaa kesäpuuhaa. Pepe on edelleen aamusta iltaan töissä, mutta minulle on jäänyt satunnaisten työharjoittelupäivien ulkopuolelle paljon lasten kanssa yhteistä aikaa. Viestittelen päivän ohjelmasta yleensä heti aamusta siskojeni kanssa. Melkein joka päivä keksimme jotain yhteistä tekemistä tai sitten ihan vain kyläilemme toistemme tykönä.

Vierailimme pari päivää sitten ihanassa kukassa olevassa Alppiruusupuistossa sekä sen kesäkahvilassa. Alppiruusupuistoon on istutettu alppiruusuja, jotka ovat varmaan muutaman viikon tai päivän päästä parhaimmassa mahdollisessa kukassa. Metsässä voi kävellä kukkien keskellä kulkevia polkuja pitkin ja paikka on todella otollinen kuvaamiseen. Kävelyn päätteeksi joimme kahvit ja söimme jäätelöt puiston laidalla olevassa Cafe Alppissa, jonka pihalla lapset viihdyttivät itseään ratsastamalla kahvilan keppihevosilla.

Vierailimme myös SPR:n Kontti -kirpparilla, heti sen esnimmäisenä aukiolopäivänä viime keskiviikkona. Kirpparien kiertely on yksi meidän tavanomaisia ohjelmanumeroita ja Kontti ilahdutti siisteydellään ja selkeydellään. Kolmen lapsen kanssa puljua ei tullut tutkittua kovin perusteellisesti, mutta aiomme vielä vierailla paikassa uudestaan. Niin kuin monissa muissakin ovensa uudestaan avaavissa kirppareissa. Odotamme kovin myös uutisia Turussa järjestettävien markkinoiden kohtalosta. Odotamme erityisesti elokuisin järjestettyjä Portsan pihamarkkinoita, mutta olemme toisaalta varautuneet siihen, ettei tuleva kesä tarjoile  lainkaan näitä perinteisiä tapahtumia.

Onneksi kesällä on helppo keksiä ja toteuttaa itse ohjelmaa. Olemme jo ehtineet uida mukkilassa, grillata meidän terassilla, vierailla maalla isoäitini luona ja tehdä monen monta eväsretkeä ja pyöräretkeä. Retkeillä voi joka kerta eri paikkaan, kuten meren rannalle, ankkalammelle, metsään, kallioille, Ruissalon ihanaan luontoon ja lautalla Turun saaristoon.

Lapset viettävät kesälläkin aina joka toisen viikon isällään. Sellaisina kesäpäivinä, kun en ole vastuussa lapsista, aion ensisijaisesti tehdä koulutehtäviä ja ahertaa työharjoittelun parissa.  Olen laatinut kalenteriini työskentelypäivät ja aikataulun, jonka mukaan saan tehtyä kesän aikana 22 opintopistettä. Olen armollisesti jättänyt kalenterini lapsettomat viikonloput vapaaksi. Tällöin aion nauttia kavereideni seurasta, aikuisten keskeisistä kahvituokioista sekä Pepen kanssa elämisestä.

Aloitin omalla ajalla rentoutumisen eilen, kun tapasin kaksi vanhaa työkaveriani jokilaivassa. Istuimme laivan kannella aivan sen keulassa ja nautimme täydellisestä säästä. Aurinko lämmitti, pullo-olut maistui taivaalliselta ja nauroimme niille samoille vanhoille vitseille, jotka heitämme ilmoille joka kerta kun tapaamme. Kun aurinko ei enää lämmittänyt, seilasin Föri-lautalla joen yli Portsan puolelle ja hyppelin iloisena kotiin, peiton alle nukkumaan. Voi kunpa pääsisin pitkin kesää nauttimaan tällaisista ystävien täyteisistä illoista!

Meillä ei ole tälle kesälle tiedossa mitään ihmeempää reissua tai varsinaista kohokohtaa. Tykkään matkustaa syksyllä sekä talvella ja kesällä on ihanaa nauttia omien lähialueiden runsastuneesta tarjonnasta. Olemme jälleen kerran jutelleet siskoni kanssa pienestä lasten kanssa tehtävästä kotimaan roadtripistä, mutta aikaisempina vuosina juttu on jäänyt vain puheen tasolle. Olen kuitenkin listannut ylös kiinnostavia kotimaan nähtävyyksiä, jos meille tulee yhtäkkiä tarve pakata lapset autoon ja jättää Turku taaksemme.

Yhdelle viikonlopulle olemme suunnitelleet mökkireissua siskoni perheen kanssa. Jos miehemme pystyvät pitämään saman viikonlopun tai pitkän viikonlopun vapaata, lähdemme siskoni miehen perheen mökille uimaan, grillaamaan, saunomaan ja tutustumaan ihanaan pikkukaupungin tunnelmaan. Olemme aiemmin mökkeilleet siskoni kanssa ainoina aikuisina lastemme kanssa, mutta olisi kivaa jos tällä kertaa mukaan pääsisi myös pari extrakättä.

Lisäkäsille on meinaan tarve, sillä Lennart-Rickhard on mökkireissun aikana jo syntynyt! Sanoin, ettei kesällemme ole kohokohtaa, mutta minun ja Pepen kummilapsen syntymä on taatusti sellainen. Olemme jo parin viikon ajan yrittäneet häätää vauvaa ulos tekemällä urheilusuorituksesta käyviä ohjelmanumeroita kolmen lapsen kanssa. Lennu on kuitenin päättänyt kasvaa mahassa vielä tovin ja arvelemme sen syntyvän juhannuksena niin, että siskoni saa viettää juhannusaaton kivuissaan sairaalassa.

Hyvää kesäfiilistäni ei voi laskea edes ulkona riehuva vesisade ja aionkin tästä seuraavaksi lähteä moikkaamaan siskoani ja kummipoikaani. Ihanaa viikonloppua  ja edessä olevaa kesää kaikille!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X