eveliina matilda - Banneri

Olenko vielä tällä viikolla maininnut, että meidän pieni esikoinen aloittaa syksyllä koulun? Adeliinan elämässä pian alkava merkittävä ajanjakso on perheemme elämässä luonnollisesti nyt hyvin pinnalla. Omat ajatukseni tulevasta koulutaipaleesta ovat hyvin positiiviset, mutta tyttäreni laajentuvan elinpiirin tuomat seuraukset kieltämättä myös jännittävät.

Tulevan koululaisen ranteet on varustettu coolisti tatuoinnilla ja kellopuhelimella.

Erityisiä huolenaiheitani ovat tytön itsenäistyvä kulkeminen ja oleminen. Joustavien aikataulujeni sekä aamu- ja iltapäiväkerhon ansiosta Adeliinan ei vielä ensimmäisellä luokalla tarvitse olla kotona tai kulkea koulu- ja kotimatkoja yksin. Tarkoitus kuitenkin olisi, että Adeliina oppisi omien kykyjensä ja toiveidensa tahdissa lähtemään itsenäisesti kotoa kouluun ja palaamaan koulupäivän jälkeen kotiin. Itsenäistymisensä tueksi Adeliina on opetellut käyttämään Xploran kellopuhelinta, josta onkin kuoriutunut aivan huippuhyvä laite, jota haluan suositella muillekin pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Kellopuhelin kulkee aina siellä missä lapsikin.

Kellopuhelin on lapsille suunniteltu matkapuhelin, jolla lapsi voi esimerkiksi soittaa ja ottaa kuvia. Vanhemmat pystyvät hallitsemaan kellopuhelimen asetuksia omaan puhelimeensa asennetun sovelluksen kautta. Sovelluksessa lapsen laitteeseen voi lisätä yhteystietolistan, jonka ulkopuoliset henkilöt eivät voi olla yhteydessä lapsen kanssa. Yhteystietolistaan voi lisätä henkilöiden kuvat, jotta myös lukutaidoton lapsi löytää kellosta kaipaamansa henkilön ja tunnistaa näytöltä kuka hänelle soittaa. Soittaessaan jollekin lapsi puhuu kellopuhelimeen niin kuin matkapuhelimeen puhutaan kaiutintoiminnolla.

Matkapuhelimeen verrattuna kellopuhelimessa parasta on se, ettei se unohdu reppuun tai häviä kovin helposti. Ranteessa ollessaan puhelin on mukana leikkitelineessä ja lapsi on aina helposti vanhemman tavoitettavissa. Koulupäivien ja esimerkiksi yön ajaksi kellopuhelimen voi vanhemman puhelimeen asennetun sovelluksen kautta asettaa helposti ns. lentokonetilaan, jolloin puhelin ei ole häiriöksi. Sovelluksen kautta vanhemmat voivat myös paikantaa lapsen, seurata kellopuhelimen akunkestoa ja lisätä hälytyksiä, joiden avulla lapsi osaa esimerkiksi lähteä oikeaan aikaan kouluun.

Xploran rannekellopuhelimessa on selkeä ja helppokäyttöinen valikko.

Adeliinalla on ollut Xploran kellopuhelin käytössään noin puolivuotta. Hän oppi käyttämään laitetta nopeasti ja tykkää soitella sillä lähes päivittäin yhteystietolistansa henkilöille. Kellopuhelin tuntuu kulkevan Adeliina mukana paremmin kuin perinteinen kännykkä, joka häneltä myös löytyy. Rannekellopuhelinta voi käyttää jo päiväkoti-ikäinen lapsi, mutta uskon laitteesta olevan hyötyä erityisesti syksyllä, kun Adeliina menee kouluun ja haluamme varmistaa sujuvan yhteydenpidon hänen kanssaan. Suosittelen kellopuhelinta lapsille, jotka unohtavat kännykän repun pohjalle sekä vanhemmille, jotka haluavat pitää tarkasti silmällä lapsensa kännykän käyttöä.

Kommentit (2)

Suosittelen lukemaan Timo Parvelan ja Jari Sinkkosen Kouluun! -kirjan.
Se kannattaa jokaisen vanhemman lukea ihan joka kerta, kun lapsi menee kouluun tai eskariin. Ensimmäinen tai toinen tai kolmaskin lapsi.

Meillä sama. Malli 4s vaan. Ja myös tuleva ayksyn koululainen käyttäjänä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X