eveliina matilda - Banneri

Hain aamuisen koiralenkin yhteydessä kanamunia lähikaupasta ja kassajonossa odotellessani tarkastelin jotain, mihin en ole hetkeen kiinnittänyt huomiotani: ulkonäköäni. Minulla oli yöpuvun shortsit ja Pepen vanha T-paita päällä, tukka pystyssä ja maaliroiskeita siellä täällä. Näytin juuri siltä, että olen viimeisen viikon maalannut, kitannut, hionut, villoittanut, kantanut ja siirrellyt tavaraa sekä vaeltanut kilometrejä rautakauppojen pitkiä käytäviä pitkin.

Mitä hirveämmältä me Pepen kanssa näytämme, sitä paremmalta meidän vintti kuitenkin alkaa näyttää. Tällä hetkellä vintin seinät ovat hienosti paikoillaan. Gyproc-levyt on kiinnitetty lastenhuoneisiin ja aloitimme eilen paneloimaan omaa makuuhuonettamme. Pepen levyttäessä minä aloittelin maalaamaan seinille pohjamaaleja.

Lastenhuoneiden pinnat ja värit

Molemmissa lastenhuoneissa on vanhan puutalon tuntua, sillä huoneiden päätyseinät ovat hirsipaneelia ja huoneissa on näkyvillä talomme hirsirakenteet. Haluan kuitenkin tuoda näiden ihanien puutalon ominaisuuksien rinnalle skandinaavista vaaleutta ja selkeyttä.

Pienillä ikkunoilla varustettujen ja melko pienikokoisten huoneiden pääväri on valkoinen. Pelkkä mustan katon maalaaminen valkoiseksi teki huoneista todella paljon suuremman oloisia. Katon lisäksi myös tummanruskea parketti maalataan valkoiseksi.

Huoneiden hirsiparrut on muutama vuosi sitten maalattu valkoiseksi, minkä vuoksi ne maalataan uudestaan valkoiseksi. Olisi ollut ihanan näköistä kun muuten vaaleassa huoneessa oli ollut näyttävät puunväriset hirret, mutta päädyimme nyt urakkaa helpottaaksemme jättämään hirret valkoiseksi.

Molempiin lastenhuoneisiin tulee yksi valkoiseksi maalattu hirsipaneeliseinä sekä kolme värillistä gyproc-seinää.

Lapset saivat itse päättää värit omiin huoneisiinsa. Adeliina toivoi pinkkiä ja Alex halusi omasta huoneestaan vihreän tai sinisen. Lasten ollessa nyt isänsä luona, kävin yksin maalikaupoilla valitsemassa maalien sävyt. Adeliinan huoneeseen tulee hennon vaaleanpunaista Neitoa ja Alexin huoneeseen vaalean vihreää Serpentiiniä. Kyseiset sävyt voivat näyttää eri valossa hyvin erilaisilta ja on jännittävää nähdä miltä ne näyttävät näissä meidän huoneissa. Toivon, että lopputulos on raikas, mutta niin värikäs, että lapset ovat tyytyväisiä.

Aikuisten makuuhuone

Meidänkin makuuhuoneeseen tulee paljon valkoista. Tutkin ihania puutaloon sopivia kukkatapetteja, mutta päädyimme lopulta paneloimaan meidän huoneen ja lastenhuoneiden välisen seinän samalla hirsipaneelilla, millä muukin huoneemme on paneloitu. Lähdimme tällä ratkaisulla hakemaan huoneelle mahdollisimman yhtenäistä ilmettä. Minulle on tärkeää, että makuuhuone on pinnoiltaan mahdollisimman rauhallinen, sillä meillä on niin monenlaista ja värikästä sisustustavaraa, joilla huoneeseen voi tuoda väriä.

Kattopaneeli maalataan valkoiseksi, niin kuin lastenhuoneissa. Katolla kulkevat hirret saavat kuitenkin jäädä puunvärisiksi. Tällä hetkellä hirret eivät niinkään erotu kaikkein huoneen eri sävyjen seasta, mutta siiten kun huoneen muu olemus on valkoinen, uskon tummien hirsien olevan todella näyttävät!

Makuuhuoneemme seinässä kulkee tiilihormi, jonka Pepe on vuosia sitten maalannut valkoiseksi. Tykkään kovin tästä valkoiseksi maalatusta tiilestä, mutta sitten kun huoneen muut pinnat ovat valkoisia, voisi kaunis punatiili olla kiva yksityiskohta. Ajattelimme kokeilla maalin pois hiomista, mutta jos operaatio käy kovin vaikeaksi, niin minua ei haittaa tämä valkoinenkaan ulkoasu.

Koko vintissä, eli meidän makuuhuoneessamme ja lastenhuoneissa on laadukas sucupiraparketti, jonka Pepe on asentanut joitakin vuosia sitten. Lattialla on kuitenkin kaksi ongelmaa; se ei sovellu Suomen ilmastoon ja se on väriltään ruskea. Ensimmäinen ongelma ilmenee niin, että puulaji turpoaa ja kutistuu liikaa vuodenaikojemme mukaan. Elämisen johdosta puun välit ovat pahimmillaan todella suuret ja näyttävät hölmöltä. Yritämme kuitenkin ratkaista tämän sekä värin ongelman maalaamalla lattian valkoiseksi. Maalattu ja rakoileva lattia voi kuulemma parhaimmillaan näyttää hienolta lankkulattialta, jollainen sopisi meidän vintille täydellisesti!

Meillä on vielä valtavasti työtä edessä, mutta vain kolme päivää aikaa remontoida, ennen kun lapset saapuvat. Meidän makkarillamme nyt ei ole niin väliä, mutta olisi ihanaa päästä perjantaina esittelemään lapsille heidän uudet, sisustetut huoneensa.

Kommentit (5)

Ah mäkin odotan jo innolla kokonaiskuvan näkemistä! Sun remppapostaukset on aina mielenkiintoisia ja niitä odottaa innolla. Teillä on ihana koti ja sisustustyyli <3

Vau, ihan sairaan mielenkiintoista! Luin kolme viimeisintä postaustasi putkee, joten kommentoin kaiken tähän viimeiseen. Teidän pesutupa (siis se, missä se sun meikkipöytä on) on sairaan hieno! Ihanan kodikas ja vitsi, tulee ihan semmonen olo, että saanko tulla pesee teidän pyykkejä 😅

Lasten makuusopeista tulee ihanat ja tunnelmalliset! Kyllä varmaan uni maistuu. Ihanat värit. Hyvä idea myös se, että nukutte toistaiseksi lähellä. Ei olisi kovin kiva noin pienille, että aikuiset nukkuisivat eri kerroksessa, kuten itsekin totesit! Päivitä lisää remppakuulumisia, ja jos mahdollista, laita kuvia myös kokonaiskuvasta. Nyt on aika paljon tuollaisia läheltä otettuja kuvia yksityiskohdista. Varmaan ihan tarkoituksellakin, mutta olisi kiva nähdä yleisilmettäkin, vaikka remppa onkin vielä ihan kesken!

Hei! Kiitos ihanasta kommentistasi joka innostaa minua päivittämään remppajuttuja lisää! Todella mukava kuulla, että olet viihtynyt tekstieni parissa.
Tosiaan tässä postauksessa oli nyt tuollaisia läheltä otettuja kuvia tarkoituksella. Paikka on niin pomminjäljiltä, ettei yleiskuvista olisi vielä tässä vaiheessa ollut iloa. 😀 Jatkan rempan päivittelyä!

Wau propsit teille, on iso homma remontoida kaikki mutta rahansäästö ja oman näköinen lopputulos palkitsee 😊 tsemiä remonttihommiin ja koittakaahan malttaa myös levähtää pikku breikein 💪😊

Kiitos! Homma on tosi iso, varsinkin kun rmeontoitavaa on se kolme kerrosta. Tehdään kuitenkin pikkuhiljaa ja lepäillään väleissä. 🙂 Mukavaa loppukesää sinulle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X