eveliina matilda - Banneri

Elokuun päivät ovat vielä paahteisen lämpimiä, mutta varhain aamulla kulkemillani koiralenkeillä voin jo tuntea ilmassa syksyn kirpeyden. Tänään minun ja Koken yhteisellä aamukävelyllä vedin hupparin vetoketjua kiinni ja totesin, että kesä on nyt takana päin.

Kuten aina ennenkin, tuntui hyvältä hyvästellä pitkät lomapäivät ja toivottaa rakas arki takaisin. Lomassa parasta on loikoilu, lepäily ja perheen yhdessäolo. Arjessa parasta on kylmässä autossa nautittu kuuma aamukahvi, koulu- tai työkavereiden kanssa vietetyt lounastauot sekä iltapäivällä koittava jälleennäkeminen, jolloin auton takapenkillä istuvat lapset kertovat minulle niin kilvan päivästään, etten oikein saa selvää kummankaan tarinasta. Arki on mukavaa ja hyvin levätyn kesäloman jälkeen se on vielä mukavampaa.

Millainen syksy meillä alkaa?

Esikoisen viime viikolla alkanut koulu tarkoitti arjen alkua koko perheelle, sillä enää emme voi pyöriä iltamyöhään kylillä. Mukkilan uima-allas hiljenee iltapäivällä, kun suuntaamme kotiin iltapalapöytään sekä pakkaamaan koulureppua valmiiksi seuraavaa päivää varten.

Alex ei ole ollut maaliskuun jälkeen päiväkodissa ja hän totuttelee hoidossa oloon syyskuun toisella viikolla. Päiväkodin alkaminen on lähes puolen vuoden tauon sekä uuden ryhmän takia jännittävää. Aikaisemmin Alexin ryhmässä oli lähinnä pieniä taaperoita, mutta nyt Alex siirtyy pikkueskari-ryhmään, jossa on muita saman ikäisiä lapsia. Saan kuitenkin vielä pari viikkoa nauttia kahdenkeskeisistä kotipäivistä Alexin kanssa.

Minun opiskeluni lähiopetus alkaa vasta syyskuun puolella, mutta olen jo onnistunut täyttämään kalenterini tehtävästä. Kesän työharjoittelu Nuorten turvatalolla päättyi ja olen tämän jälkeen ehtinyt tekemään turvatalolla muutaman työvuoron sijaisena. Lisäksi olen orientoitunut koulun alkuun koostamalla harjoittelustani esityksen, jonka pidän pian lähiopetuksen alettua koulun työelämäseminaarissa. Kesäopintojen, eli innovaatiotoiminnan, osallistavan pedagogiikan, TKI-osaamisen, harjoittelun ja otetta liikuntaan -kurssin opintopisteet on kerätty talteen. Syksyllä koulu alkaa taloussuunnittelulla ja -hallinnolla sekä ruotsin opinnoilla.

Käyntiin pyörähtävät myös lasten harrastukset

Kunhan koronatilanne ei tästä synkkene merkittävästi, niin arki-iltojamme värittää kaksi kertaa viikossa Alexin jääkiekkoeskari sekä Adeliinan ratsastustunnit ja tanssitunnit. Alex kiekkoili jo viime kaudella ja Adeliina harrasti taitoluistelua sekä tanssia, mutta enää Ade ei omien sanojensa mukaan halua luistella kuin silloin tällöin. Hän on ihan hurahtanut heppoihin ja haluaa nyt aloittaa ratsastuksen. Ehkä saamme siitä vielä yhteisen harrastuksen, sillä minunkin on tehnyt mieli aloittaa joku liikuntaharrastus.

Ohjatun harrastustoiminnan lisäksi vapaa-aikamme täyttyy yleensä erilaisista juhlista, kutsuista ja retkistä. Seuraavaksi kalenterissa ovatkin kummipoikani nimiäiset sekä pienen serkkutyttöni synttärit.

Tiedossa on siis huippuhauska syksy, jonka aikana kehityn itse yhteisöpedagogina ja pääsen seuraamaan lasteni kehittymistä pikkueskarissa, koulussa sekä harrastustoiminnan parissa. Tervetuloa syksy!

Kommentit (1)

Kiinnostaisi lukea noista sinun harjoitteluistasi, jo menneistä sekä tulevistasi. Lisäksi miten arvelet että aiempi koulutuksesi ja työkokemuksesi tukee tulevaa ammattiasi?

Minkä ikäinen Alex muuten on? Miksi hän on aiemmin ollut niin paljon pienenpien lasten ryhmässä? Onko häbellä ollut kuitenkin ikäisiään Kavereita hoidossa?

Kiinnostaisi muuten kuulla myös enemmän Alexin luonteesta. Olet usein kertonut Aden luonteenpiirteistä ja touhuista mutta Alexista et niin paljoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X