eveliina matilda - Banneri

Kun Pepe on lähtenyt töihin ja isosisko on viety kouluun, minulla ja Alexilla on edessämme monta yhteistä tuntia.

Keskiviikkoaamun lautapelit.

Aloitamme aamun pitkällä aamiaisella, johon kuuluu naapurissa olevasta leipomosta koiralenkillä haettu leipä. Minä nautin kahvini kauramaidolla ja Alex kaakaonsa kermavaahdolla. Suunnitellessamme päivää, Alex kertoo aina haluavansa vain leikkiä. Hän haluaa leikkiä pihalla naapurin poikien kanssa ja hän haluaa leikkiä uudella nuolipyssyllä, legoilla ja junaradalla. Hän haluaa leikkiä aamupalan jälkeen äidin kanssa ja sitten myöhemmin iltapäivällä Aden kanssa.

Poikkeuksellinen kevät on mahdollistanut lapsilleni monta leikin täyteistä päivää, jolloin heidän ei ole tarvinnut nousta varhain aamulla päiväkotiin ja noudattaa ennalta suunniteltuja aikatauluja orjallisesti. Olen kovin onnellinen, että Alex on saanut elää viimeiset puoli vuotta niin kuin viisivuotiaan lapsen minun mielestäni kuuluukin; leikkien.

Noppa tippui pöydältä kesken merirosvokamppailun.

Kahdenkeskiset päivämme ovat olleet mukavia

Alexin kanssa on ihanaa viettää aikaa, sillä hän on niin ystävällinen ja lempeä poika. Hän seikkailee pihalla ja tekee vähän väliä pieniä tihutöitä täällä kotona, mutta muistaa aina tekemistensä lomassa tulla äidin kainaloon kertomaan kuinka paljon hän ketäkin rakastaa. Alexin kanssa päivää viettäessäni kohtaan lukemattomia haliportteja, joista pääsee ohi vain kätensä levittänyttä halaamalla ja kuulen monta kertaa päivässä kuinka olen olen maailman paras ja ihanin äiti.

Yhtenä päivänä satuin hetken salakuuntelemaan naapurin pihassa keinuvien Alexin ja tämän kavereiden juttuja. Pojat kilpailivat siitä kenen sisko, veli, isä tai äiti on ärsyttävämpi. Yksi poika kertoi kuinka hänen isosiskonsa olevan kuoleemaakin ärsyttävämpi ja toisen pojan koko perhe oli kuulemma vielä tätäkin ärsyttävämpi. Hiljaa muiden juttuja kuunnellut Alex vastasi tämän jälkeen, että minun äiti ja Pepe ovat ainakin tosi tosi ihania. 

Alex rakastaa lautapelejä ja hänen suosikkipelinsä ovat shakki sekä kuvissa oleva Peppi-peli.

Parin viikon päästä Alex jatkaa päiväkodissa, mutta kahdenkeskiset hetkemme eivät suinkaan lopu

Näillä näkymin minä opiskelen koko syksyn etänä, mikä mahdollistaa Alexille tavallista lyhyemmät hoitopäivät. Nyt kun muutkin pihan lapset ovat päivällä muualla, on Alexinkin mukava mennä leikkimään päiväkotikavereidensa kanssa. Tarkoitukseni on hakea Alex hoidosta samalla kun haen Adeliinan koulusta tai iltapäiväkerhosta puolen päivän jälkeen.

Näin meille jää arkisinkin muutama tunti rauhalliseen kotona oleiluun, ennen kuin suuntamme lasten harrastusten pariin. Kuten aiemmin kerroinkin, Alex aloittaa tällä kaudella jääkiekkoeskarin. Viime kaudella hän kiekkoili yhdessä isänsä kanssa, mutta nyt hän pääsee toden teolla harjoittelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa, josta on niin kovin innostunut.

Urheilun lisäksi Alex on kiinnostunut pelaamisesta

Hän on tosi taitava pelaamaan ja hahmottaa nopeasti miten uudessa pelissä kuuluu toimia. Alex tykkää pelata lautapelien lisäksi tabletilla ja puhelimella. Välillä pelaamme näilläkin laitteillakin yhdessä niin, että Alex selostaa minulle pelin kulkua ja tekee hienoja ääniefektejä. Ilokseni Alex tykkää pelata tabletilla lastenpelejä joista oppii englantia, matikkaa ja kirjaimia. Hän pelaa myös erilaisia ongelmanratkaisupelejä, joissa voittaa ainakin minut aivan totaalisesti.

Meillä ei ole mitään varsinaista ruutuaikaa, mitä seuraisin kellosta, vaan tämänkin asian suhteen ajattelemme, että kaikkea kohtuudella. Niin kauan kun pelaaminen ei ole pois lapsen sosiaalisesta elämästä, ulkoilusta ja ruokailusta, ne eivät ole minulle mikään ongelma. Uskon, että vanhempien kiinnostus lasten kiinnostuksen kohteita kohtaan ehkäisee ongelmien syntyä. Kun oma asenteeni pelejä kohtaan on utelias, Alex hakeutuu minun seuraani pelaamaan ja lopettaa pelaamisen yhdessä sopien, sillä hän tietää saavansa pelata myöhemmin uudestaan niin halutessaan. Yleensä pelit jäävät kuitenkin kaiken muun kivan tekemisen jalkoihin.

Tällä kertaa minä vein täpärästi voiton ja Alex oli kovin iloinen äidin puolesta.

Perheemme pienimmäistä katsellessani ja hänen juttujaan kuunnellessani, tunnen  usein onnistuneeni vanhemmuudessani. Alexin kanssa oleilu on aina yhtä palkitsevaa ja helppoa. Elo vilkkaan ja kekseliään pojan kanssa on vaivatonta silloin, kun häneen on luonut vahvan yhteyden ja ihanalla luonteella varustettu Alex tekee tällaisen yhteyden rakentamisesta hyvin helppoa.

Kommentit (1)

Suloinen teksti ilmiselvän söpöstä pikkupojasta❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X