eveliina matilda - Banneri

Olen pikkusiskoni molempien lasten kummitäti ja jostain syystä olen keksinyt molempien poikieni upeat etunimet. Ensimmäisen kummipoikani nimestä taisin keksiä vielä kolmannenkin nimen. Vauvan nimien pyörittely on mielestäni mukavaa hommaa. Etenkin silloin, kun mieleen juolahtavia nimiä voi heitellä ilmoille ilman, että täytyy itse ottaa vastuuta lopullisen nimen päättämisestä. Kaikista maailman kauniista nimistä on niin vaikeaa päättää!

Täytyy sanoa, että kaikilla meidän siskosten seitsemällä lapsella on todella kauniit ja hieman yllättäen toisiinsa sopivat nimet. Kuten muillekin lapsille, myös tälle tuoreimmalle haluttiin hieman eksoottisempi, mutta helposti suomalaiseen suuhun taipuva nimi, jolla on hyvä lähteä valloittamaan maailmaa. Pikkuveljen nimen piti myös sopia yhteen isoveljen ainutlaatuisen nimen kanssa. Ei mikään ihan helppo homma, mutta niin vain siskoni ja hänen miehensä löysivät kaikista ilmoille heitetyistä nimistä kaikkein kauneimman ja vauvalle sopivimman.

Hänestä tuli Gabriel Bruno Benjamin. Minä ja Pepe tykkäämme kutsua pientä Gabrielia tuttavallisemmin nimellä Gaabo. Kuten isoveljellään, tälläkin pikkutyypillä on jo aika monta lempinimeä.

Toisen siskoni poika Emmanuel kurkkii kameraan.

Juhlassa tarjoiltiin varsinaista lähiruokaa: viiriäisen munat mammalta ja lihat lähimetsästä.

Gabrielin rentoa kesäjuhlaa vietettiin synkän sateisena päivänä meidän mukkilassa. Juhlaa edeltävät päivät olivat tietysti helteisiä, mutta juuri Gabrielin nimiäispäivälle ennustettiin myrskyä. Loppujen lopuksi pitkin päivää ropisi vain hieman ja sää oli juhlioiden kannalta oikeastaan miellyttävän viileä.

Pikkuinen isoveli.

Nimen paljastusseremoniassa Gabriel köllötteli melko tyytyväisenä Pepen sylissä ja minä sekä toinen kummitäti seisoimme vieressä. Ukki piti puheen, josta muistan ainakin sen, miten hän kehui Gabrielin äidin ja isän vanhemmuutta ja neuvoi meitä kummeja tehtävässämme. Puheen jälkeen ukki paljasti nimen kokonaisuudessaan kääntämällä takan reunuksella olleen nimitaulun ja kertoi hieman Gabriel nimen taustasta.

Juhlien teemaväri mintunvihreä näkyi siskoni tekemissä kekseissä.

Britakakku on ainakin mun ja siskoni kesän suosikkikakku!

Tehtiin yhdessä siskojeni kanssa macaronseja ja niistä tuli aivan täydellisen suussasulavia. Meillä oli joko tosi hyvä tuuri tai sitten näiden haastavuudella on tosi kummallinen maine!

Kun juhlan viralliset osiot olivat ohi, lapset uivat ukkin lämmittämässä altaassa ja paljussa. Tunnelma oli juuri sellainen kuin pienen lapsen ensimmäisessä juhlassa kuuluukin.

Me jäimme vielä juhlien jälkeen viettämään iltaa mukkilaan ja kotiuduimme vasta iltamyöhällä. Naurun, liikutuksen kyyneleiden, lasten riemun ja iloisen puheensorinan täyttämä päivä sai minut tuntemaan itseni hyvin, hyvin onnekkaaksi ihmiseksi. Miten ihanien lapsien ympäröimänä saan elää ja millaiselta aitiopaikalta saan osallistua kummilasteni elämään.

Kommentit (2)

Aivan ihana teksti ja teillä on aivan ihana iso perhe ympärillä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X