eveliina matilda - Banneri

Syksyn yhteisöpedagogiopinnot eivät ole lähteneet käyntiin yhtä vaivattomasti kuin viime vuonna. Minulla riittää paljon motivaatiota koulun suorittamiseen, mutta tällä hetkellä käynnissä olevat kurssit ovat minulle hyvin haasteellisia. Opetuksen siirtyminen täysin verkkoon ei ole helpottanut asiaa ja toisinaan olen ollut yksin tietokoneineni aivan umpikujassa.

Tällä hetkellä kaikkein haastavimmalta tuntuu pelkkää exceliä ja matematiikkaa oleva taloushallinnon kurssi. Hoidan innokkaasti omaa talouttani ja pyörittelen siihen liittyviä numeroita mielelläni, mutta korkeakoulun matematiikkaan numeropääni ei riitä alkuunkaan. Suoritan kurssia parityönä ystäväni kanssa, mutta ikävä kyllä olemme molemmat aivan yhtä pihalla tehtävistä. Onneksi kurssia on aikaa suorittaa joulukuuhun asti ja matemaattisesti lahjakas isäni on auttanut minua tehtävien kanssa. Luulen, että loppujen lopuksi saan jotenkin raavittu nuo tällä hetkellä melko mahdottomilta tuntuvat tehtävät kasaan.

Olen aiemminkin maininnut täällä hankaluuksistani ruotsin kielen kanssa. Minulla on yhteisöpedagogiopinnoissani yhteensä kahdeksan opintopistettä ruotsia, joista kolme suoritin viime syksynä valmentavan ruotsin kielen kurssilla. Pääsin kurssista läpi uusimalla kokeen ja suhtauduin tänä syksynä alkaneeseen ammatillisen ruotsin kielen kurssiin avoimin mielin.

Nyt muutaman verkossa vietetyn lähipäivän jälkeen olen täysin lannistunut ja kauhuissani. En ymmärrä opetuksesta yhtään mitään enkä pysty tekemään tehtäviä, sillä en osaa kieltä lainkaan. Pian minun pitäisi vetää verkossa ruotsiksi osallistava opetustunti muulle luokalle. Urakkaa helpottaa hieman se, että tuokio tehdään pienryhmässä, joka on koostettu eri taitotason omaavista henkilöistä. Luulen, että ryhmän tuella tulen selviämään tästä tuokiosta jollain minulle valmiiksi annetuilla fraaseilla.

Kaikkein eniten koko kurssissa minua kauhistuttaa edessä pian häämöttävä virkamiesruotsin koe, joka koostuu suullisesta ja kirjallisesta osiosta. Minun tulisi puhua ruotsiksi jostain alaani liittyvästä asiasta sekä kirjoittaa ilmeisesti vastaus ruotsin kieliseen työpaikkailmoitukseen.

Vaikka nyt tässä kauhistelenkin asiaa, niin toivoin ettei kukaan pidä olematonta ruotsin kielen taitoaan esteenä ammattikorkeakouluun hakemiselle. Lehtorini juuri lohdutteli minua, ettei kenenkään opinnot tule jäämään tästä kiinni ja sisimmissäni uskon, että minäkin tulen tavalla tai toisella rämpimään näiden kokeiden läpi maaliin.

Hieman mieluisampina kursseina suoritan parhaillaan paria työharjoittelua. Opinnollistan työtäni yhdeksi harjoitteluksi ja aloitin juuri kolmannen ammatillisen työharjoitteluni itse Humakissa. Suunnittelen yhdessä koulukaverini kanssa tapahtumaa koulustamme valmistuneille yhteisöpedagogialumneille. Olen tästä tapahtuman tuottamisesta todella innoissani, sillä saamme yhdessä koulukaverini kanssa lähes vapaat kädet sekä jopa pienen budjetin tapahtuman suunnitteluun. Suunnittelin tänään tapahtumalle save the date -korttia sekä runkoa ja muistin taas miten paljon tykkään myös tällaisesta somesisällön tuottamisesta, aikatauluttamisesta ja ohjelman laatimisesta.

Näiden kolmen harjoittelun jälkeen minulla on jäljellä vielä viimeinen, hieman laajempi kehittävä työharjoittelu. Tähän harjoittelupaikkaan on tapana myös tehdä työpaikan tarpeisiin vastaava opinnäytetyö ja siksi tämä viimeinen harjoittelu saattaa olla oman uran kannalta ehkä se kaikkein merkityksellisin. Oma tavoitteeni on yhteisöpedagogitutkinnon jälkeen opiskella sosiaalityötä yliopistossa ja seuraava askel olisi saavuttaa kuraattorin pätevyys. Viimeinen harjoittelujaksoni antaisi tilaisuuden kurkata koulumaailmaan ennen yliopisto-opintoja, joten viimeistelin tänään CV:ni ja aion lähettää sen vielä tällä viikolla yhteen potentiaaliseen kouluun.

Ihanaa opiskelusyksyä kaikille muille opiskelijatovereille!

Kommentit (3)

Kuraattorin työhön riittää sosionomi amk-tutkinto, joskin useimmat koulut palkkaavat ylemmän amk:n käyneitä. Vastaavia kuraattoreita ovat sosiaalityöntekijät.

Minua helpotti ruotsin osalta kun tiesin mitä on tulossa. Kirjalliseen osioon kirjoitin tekstin etukäteen ja tarkastutin sen. Sitten opettelin sen tekstin ulkoa ja koepäivänä kirjoitin tekstin muistista. Suulliseen kokeeseen taisin myös opetella joitakin lauseita ulkoa. Kyllä niistä läpi pääsee, tsemppiä! Terkuin yhteisöpedagogi vm 2013. 😊

Näin juuri. Myös käymällä sosiaalityön perus- ja aineopinnot voin toimia kuraattorina. Moni koulu vaatii myös näitä opintoja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X