eveliina matilda - Banneri

Rentouttava syyslomaviikkomme huipentui lauantaiselle suoretkelle. Koko sukuni kokoontui edesmenneen isoisäni rakentamalle laavulle viettämään serkkutyttöni kuudetta syntymäpäivää.

Syntymäpäivien ohjelmaan sisältyi sieniretkeilyä sekä kävelyä lähimaastossa, herkuttelua, majan rakentamista, ulkoleikkejä sekä metsän rauhassa rentoutumista.

Alkupaloina tarjoiltiin makkaraa. Pääruuaksi nautimme loimulohta, perunaa, salaattia, kastiketta sekä tietysti kalan kaverina hyvää valkoviiniä. Jälkiruokapöytään katettiin syntymäpäiväkakku, keksejä ja nokipannukahvit.

Nämä eivät olleet ensimmäiset syntymäpäivät laavulla, vaan sukumme on aiemminkin järkännyt suobileitä. Tällä hetkellä ulkojuhlat ovat tietysti myös turvallisempi vaihtoehto kokoontua, kun tuuletus toimii paremmin mitä sisätiloissa.

Voisi kuvitella, että ruokien, lahjojen ja ihmisten kuljettamisesta suolle on älytön vaiva. Metsäsynttäreiden emäntä kuitenkin säästyy siivoamisen vaivalta ja juhlien ohjelmakin järjestyy ihan itsestään. Lisäksi metsässä oleilu tunnetusti laskee stressiä, kun taas kotona juhlia emännöimällä tuntuu yleensä käyvän toisin päin.

Vieraat saivat itse etsiä sisällön goodie bageihinsä.

Olipa mukavaa viettää tämän meidän suvun lapsikatraan kanssa juhlia, joissa ketään ei kielletty juoksemasta eikä huutamasta. Yhdeksän lapsen kanssa sama ei aina onnistu sisätiloissa.

Tuulipuvuista huolimatta juhlatunnelma oli metsässä kohdillaan. Kaunis suomaisema ei kaivannut koristeita rinnalleen, mutta onnittelulaulu, lahjat ja herkulliset ruuat tekivät juhlan tunnun.

© Emilia Huttunen

© Emilia Huttunen

Tähän metsäretkeen oli hyvä lopettaa syysloma!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X