eveliina matilda - Banneri

Vierailimme siskoni ja lastemme kanssa pitkästä aikaa Turun keskustassa. Parkkipaikkojen korkean hinnan ja keskustan kauppakeskus Hansan kehnon esteettömyyden vuoksi suuntaamme ostoksille yleensä keskustan sijasta Turun seutukuntien kauppakeskuksiin. Tällä kertaa meidät veti keskustaan joulutori sekä Stockmannin lasten joulunäyteikkuna ja lelualennukset.

Meidän murujen talvityyli on mielestäni supersöpö. Aden pidemmän mallinen untuvatakki pitää lämpimänä välitunneilla ja Alexin Reiman talvitakki on siskon sekä sitä ennen serkkujen perintöä.  Takki on siis palvellut ainakin kolmea lasta ja on edelleen niin hyväkuntoinen, että eksynee tämän talven jälkeen vielä myyntiin.

 

Aden takkiin täydellisesti sointuva tricopipo on yhden euron kirpparilöytö ja Alexin pipo on lainassa Maxmilianilta, jolle pipo on vielä toistaiseksi liian suuri.

Pitkä untuvatakki

Mun talvityyli koostuu kesäalennuksesta ostetusta ruotsalaisen Sakin super lämpimästä untuvatakista, Gina Tricon tupsupiposta ja pari kautta palvelleista Ten Pointsin nahkanilkkureista, joihin olen lisännyt talveksi lampaanvillapohjalliset.

Reima talvitakki

Pieni kummipoikani oli tietysti mukana, mutta hänen isoveljensä Max oli muskarissa musisoimassa. Maxin poissaolo ei sinänsä haitannut meitä, sillä rattaissa olon sijasta Max haluaa tutkia joka paikan, juosta pakoon, heitellä vähän tavaroita ja lopulta itsensä maahan.

Turun kauppatori on Toriparkin työmaan myllerryksessä, mutta torille on kuitenkin mahdutettu pieni kaistale torimyyjille. Joulutori ei ollut kovin kummoinen, eikä siellä ollut juuri nähtävää tai koettavaa lapsille. Oikeastaan jokaisessa kojussa myytiin lähinnä havusta valmistettuja koristeita, jotka ovat tosin aika ihania. En tiedä laajeneeko torin tarjonta joulua kohden, mutta toistaiseksi mistään joulutunnelmasta ei ollut tietoakaan. 

Stockmannin edustalta löytyi lapsillekin koettavaa, sillä lasten joulunäyteikkunassa riitti ihmeteltävää pitkäksi aikaa. Nautimme glögiä, kuuntelimme joulumusiikkia ja virittäydyimme joulutunnelmaan!

Hoidimme black friday shoppailumme koronan huomioiden hyvin nopeasti. Kävimme vain yhdessä myymälässä, nimittäin Stockan leluosastolla, jossa kaikki lelut taisivat olla -20% tarjouksessa.

Lapsilla on juhlapäiviltä kertynyttä omaa rahaa, jolla he saavat tehdä järkevissä puitteissa mitä tahtovat. Järkevät puitteet ovat meillä melko laveat, sillä Adeliina osti itselleen oman arvionsa mukaan kymmenen nukkevauvan. Onneksi vauvat sentään jakaantuvat kahden talouden kesken. Ostoksen järkevyyttä punnitessamme totesin, että ostelenhan minäkin uusia vaatteita, vaikka kaapissa on kymmenittäin vanhoja. Alex hankki itselleen pitkään haaveilemansa Minecraft -legopaketin. Minecraft on meillä nyt se juttu ja sitä katsotaan telkusta sekä YouTubesta.

Meillä oli tosi mukava retki, mutta maksettuamme 12 euroa auton parkkeerauksesta (Maxin kanssa kuljettaessa maksaisimme kahdesta autosta), tuskaillessamme lastenrattaiden kanssa Hansan miljoonissa portaissa ja odotellessamme kauppakeskuksen kahta aina varattua hissiä, päätimme tehdä joululahjaostoksemme muualla, ehkäpä netissä!

Kommentit (4)

Onko Aden takki tänä vuonna ostettu? Ja onko tuossa tuulenpitävyyttä?

Kävin Turun keskustassa asioilla tänään minäkin. Pysäköin pariinkin otteeseen, molemmilla kerroilla parkkimaksu oli alle euron.

Taisit olla tosi lyhyen aikaa? Me pysäköitiin Puolalankadulle, ihan ytimeen ja tosiaan lauantaina. Ovatkohan maksut paikasta/ajasta riippuen erilaiset? Siskoni maksoi pysäköinnin Easyparkilla ja joutui laittaa monta kertaa lisää aikaa =rahaa sovellukseen, kun ilmoitteli parkkiajan loppumisesta. Lopulta summa oli tosiaan tuo 12 euroa.
Itse en ole koskaan päässyt asioimaan keskustassa alle euron parkkimaksulla, mutta ei saisi valittaa, sillä kerran erehdyin Helsingissä maksamaan 40 euroa pysäköinnistä yhdeltä päivältä (vai olikohan se vuorokaudelta), kun jätin auton jonkin kauppakeskuksen parkkihalliin. 😀

On tänä vuonna ostettu Reimalta. En tosin tiedä onko niitä enää saatavilla. Pitäisi olla tuulen pitävä kyllä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X