eveliina matilda - Banneri

Ensinnäkin, aivan ihanaa uutta vuotta 2021 Teille kaikille!

Meidän perheemme juhli vuoden vaihtumista kylpylälomalla Scandic Laajavuoressa Jyväskylässä. Mukanamme minilomalla oli myös siskoni perhe, jonka laskettelumatkan varrella kylpylä sijaitsi.

Kotonamme Turussa ei ole tietoakaan lumesta, joten maisemanvaihdos talviseen Jyväskylään piristi meitä kovin. Lumileikkien sijasta me tosin nautimme kylpylän lämpimistä altaista, monista saunoista, hyvästä ruuasta ja kuplivasta juomasta. Keskiyön ilotulituksenkin ihailimme hotellihuoneemme ikkunasta.

Seitsemän- ja viisivuotiaiden kanssa matkustaessa vanhemmillakin on jo mahdollisuus rentoutumiseen ja latautumiseen. Huomasin myös, että lasten hyvät uimataidot tekevät kylpylälomasta vanhemmille huomattavasti helpomman.

Toki viskari- ja alakouluikäisiä lapsia tarvitsee valvoa vieraalla maaperällä jatkuvasti, mutta vauva- ja taaperoperheen matkustamiseen verrattuna me pääsimme sata kertaa helpommalla! Jos sinulla on nyt kädet täynnä vauvan tai taaperon kanssa ja takana tai meneillään ehkä ei niin odotuksia vastaava perheloma, haluan lohduttaa: lähivuosina tilanne hyvin todennäköisesti helpottaa!

Olemme päässeet siihen pisteeseen, että lapset jopa pakkaavat itse omat matkalaukkunsa.

Erityislapsiperheissä asia ei tietenkään ole näin mustavalkoinen, mutta me olemme päässeet siihen pisteeseen, että lapset jopa pakkaavat itse omat matkalaukkunsa. Tai no nuorimmaisemme mielestä hän ei olisi tarvinnut reissulle mukaan mitään muuta kuin uimahousut, mutta tunnollinen koululaisemme pakkasi valmiiksi sekä omat, että veljensä matkatavarat. En lähtötohinoissa edes tarkistanut lasten laukun sisältöä, mutta niin vain tälläkin kerralla molemmilta lapsilla oli mukanaan hyvä määrä vaatetta sekä hammasharjat ja -tahnat.

Adeliinan nukkevauva matkusti asiaan kuuluvalla tavalla turvakaukalossa.

Alex viihdytti itseään tabletilla.

Takapenkin puuhakorista löytyi lapsille välipalaa ja tekemistä.

Aikuisten eväiden avulla jaksoi ajaa ratin takana (sekä apukuskin paikalla).

Ajomatkat Jyväskylän ja Turun välillä sujuivat erinomaisen hyvin! Meillä on tapana ottaa tuntia pidemmille ajomatkoille lapsille mukaan jotain pientä tekemistä, aina hieman matkan pituuden mukaan. Tällä kertaa takapenkin puuhakorista löytyi pillimehuja, vissyä, tarrakirja, tabletti, puuhakirjat, värikynät, herkkuja, viinirypäleitä, välipalakeksiä ja tietysti kosteuspyyhkeitä, joita ilman en matkusta edes ilman lapsia. Tällä kerralla se olinkin minä, joka tarvitsin kosteuspyyhkeitä ensimmäisenä, kun kuohuva vissypullo valui syliini…

Olen huomannut, että vaikka matkalla pysähdytäänkin syömään, ovat pienet välipalat ihan ehdottomia automatkan iloja. Kaikki pysyvät hyvällä mielellä, kun on jotain hyvää syötävää.

Myös auton kaiuttimista kuunneltavat äänikirjat tekevät matkanteosta (myös päiväkodin ja kodin välillä) jouhevampaa. Leikki-ikäisten lasten perheessä kannattaa valita sellaisia kirjoja, joita myös vanhemmat jaksavat kuunnella. Esimerkiksi Harry Potterit ovat meillä sellaisia kirjoja, joista kaikki voivat nauttia iästä riippumatta.

Minä ja lapset poseeraamme päivän uintien ja saunojen jälkeen.

Minulla ei ole matkastamme kovin montaa kuvaa, sillä kuvaamisen sijasta keskityimme hengähtämään ja nauttimaan toistemme seurasta. Pidin Scandic Laajavuoren pienestä allasosastosta, sillä sieltä löytyi kaikki tarpeellinen. Altaita oli niin lasten kuin aikuisten makuun. Uudenvuodenaattona allasosasto oli auki aina 22.30 asti ja hämärä kylpylä oli koristeltu tunnelmallisilla kynttilöillä. Päivällä kylpylän suurista ikkunoista paljastui upea luminen metsämaisema.

Minä pidin erityisesti höyrysaunasta sekä lämpöaltaasta, jossa pystyi istumaan samalla kun vahti lapsia viereisessä puuha-altaassa.

Hotellihuoneet olivat ihan OK, vaikka henkivätkin menneiden vuosikymmenten tunnelmaa. Kylpylämatkamme hintalaatusuhde oli mielestäni onnistunut ja kylpylän ulkopuolelta Laajavuoresta olisi löytynyt pidemmällekin lomalle aktiviteettiä.

Matkamme pieniin, mutta mainittaviin pettymyksiin kuului allasosaston vaatimaton baari, joka ei houkutellut juomaan virvokkeita tai herkuttelemaan uimisen lomassa.

Toisen pettymyksen koimme, kun meille kerrottiin hotelliin sisään kirjautuessamme, että hotellin ravintolaan ei tarvitse tehdä pöytävarausta, vaan sinne kyllä mahtuu illalla ruokailemaan. Noh, toisin kävi ja meidät jo meinattiin käännyttää pois ravintolasta, kunnes respan toiminnasta reklamoituani, meille järjestettiin tosi kiva pöytä ravintolasta.

Surkea sattumus ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan tarjoilivat sekoilivat keskenään ja jokainen heistä luuli, että meitä jo tarjoillaan. Tästä johtuen kukaan ei palvellut meitä pitkään aikaan ja lasten nälkä ehti kasvaa kovaksi. Kun vihdoin ymmärsimme, että odottelumme johtuu jostain muusta kuin tarjoilijoiden kiireestä, siskoni mies kävi pyytämässä palvelua. Tämän jälkeen  loppu ravintolailta sujui ilman ongelmia ja ruokakin oli oikein hyvää.

Serkukset lähdössä ravintolaan.

Ravintolan pitkästä odotuksesta huolimatta nälkäiset lapset jaksoivat käyttäytyä tosi hienosti, paljon paremmin kuin viereisen pöydän riitaisa pariskunta. Hämmästelen jatkuvasti sitä, kuinka paljon näiden koulutien kynnyksellä olevien lasten kanssa olemisesta nautin.

Myös lasteni pienten serkkupoikien osalta reissu sujui ihan mahtavasti. Mitä nyt uimataidoton vesipeto Max hyppäsi kerran syvään altaaseen omin päin ja hotellista ulos kirjautuessamme, hän kiinnitti uimalasinsa hotellin aulassa olevaan kengänkiillotuskoneeseen niin, että vimmatusti pyörivä ja pysäyttämätön härveli piti hyvin huomiota herättävää ääntä…

Näiden kommelluksien värittämä miniloma jää kuitenkin mieleeni hyvin vaivattomana ja rentouttavana tapana juhlia uuttavuotta. Meidän lapset ovat kokeneita kylpyläkävijöitä, mutta minulla ja Pepellä on melko vähän kokemusta tästä matkailun muodosta. Luulen, että siihen tulee muutos nyt kun ulkomaillekaan matkustaminen ei ole mahdollista.

Kommentit (8)

Kuulostaa kivalta ja inspiroivalta lomalta! Kyllä se niin vaan on että tänä erikoisena poikkeusaikanakin meidän täytyy elää ja rentoutuakin.
Ja tuo lasten puuhakori on ihana idea, otan käyttöön. 🦄
Ihana pukea kivat ja nätit vaatteet päälle ja rentoutua ravintolassa.
Kiva postaus, hyvää uutta vuotta 💫

Minun 6,5-vuotias ei osaa uida, 3-vuotias ei edes muista olleensa koskaan uimassa. On ollut nyt lähes vuoden tauko uimisessa, joten paha se on kuivalla maalla oppia. Harmittaahan se ja kiva olisi, mutta on nyt yritetty elää suositusten mukaan, pysyä ja pitää muut terveinä. Olen minä miettinyt, että kuka näissä käy, kukaan tutuistani ei käy tai ainakaan sitä myönnä. Sama pätee moneen muuhunkin paikkaan. Me vain lähinnä ulkoillaan. Kiva, että tuli lunta, niin on edes hieman vaihtelua.
En ole yleensä mikään hysteerikko. Omaa sairastumista enemmän pelottaa se, että sairastuttaa kohtalokkaasti jonkun muun.

Te ette vissiin noudata mitään korona-suosituksia? Olen seurannut pidempään blogiasi ja pitänyt sinua harvinaisen kypsänä ikäiseksesi. Mutta nyt korona-aikaan te elätte siten, kuten koronaa ei olisikaan ja esittelet vielä kaiken täällä blogissa? Itse en kehtaisi millään. Minun mielestä kaikki, jotka elävät noin huolettomasti, reissaavat ja tapaavat isolla joukolla, pitäisi allekirjoittaa sitoutumus, että heille ei myöskään varata koronan vuoksi teho-hoitopaikkaa, jos sitä tulisivat tarvitsemaan. Koska muuten huolettomasti elävät saattavat viedä paikan sellaiselta, joka on elänyt hyvin varovasti, noudattanut rajoituksia ja silti saanut viruksen, esim. pakolliselta sairaala- tai kauppakäynniltä.

Minä en ymmärrä (eikä kovin muukaan), miten se voi olla vaikeaa olla esim. yksi vuosi vähemmän liikenteessä, matkoilla, olla näkemättä tuttuja yms. Olisi kiva, jos kertoisit, miksi ette voi noudattaa ohjeistusta ja käyttäytyä kuten on toivottu?

Kyllä noudatamme rajoituksia parhaan kykymme mukaan. Käytämme maskeja, huolehdimme turvaväleistä, käsihygieniasta jne. Olemme nyt Koronan aikana tavanneet vain lähintä perhettä, jota meidän on välttämätöntä (lastenhoidollisista syistä) tavata muutenkin.

Blogissa pyrin puhumaan Koronasta ja koronatoimista mahdollisimman vähän, jotta blogini voisi olla lukijoilleen paikka, jossa voi hetken olla ajattelematta pandemiaa.

Mutta lapsesi matkustivat Lappiin ja sit suoraan uuteen reissuun toisen, ison, porukan kanssa… Eli ette ole noudattaneet suosituksia

Lapseni eivät ole matkustaneet Lappiin. Kävivät isänsä kanssa kyllä reissussa kuten olen maininnut.
Meidän reissullamme seurueessamme oli 8 henkilöä, joiden kesken olemme tekemisissä päivittäin esimerkiksi lastenhoidollisista syistä.
Joten kyllä, olemme toimineet kaikkien koronarajoitusten mukaisesti. 🙂

OK, kiitos selvennyksestä! Ymmärrän hyvin, että haluat pitää koronan poissa blogista, tämä blogi onkin enää ainut, mitä luen 🙂 hyvää vuoden alkua teillekin!

Laajavuori sijaitsee Laajavuoressa ei Laajasalossa😊Ympärillä tosiaan on hiihtolatuja ja laskettelukeskuskin, kesällä seikkailupuisto. Asutaan itse lähistöllä, mutta välillä karataan tänne minilomalle kunnon ollut hyviä tarjouksia. Hotellin ravintolapalvelut ja hinta-laatusuhde ei oikein kohtaa ja me aina haetaankin jostain muualta huoneeseen ruokaa😊Kylpylästä tykkään kun se on lämmin talvellakin..monessa kylpylässä on niin kylmää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X