eveliina matilda - Banneri

Pitkään odotettu talvi tuli sitten yhdessä silmänräpäyksessä. Lapset ovat olleet iloisia lumesta ja etenkin Alex on ottanut ulkoleikeistä kaiken irti. Hän leikkii naapuruston sisäpihoilla ystäviensä kanssa niin pitkään kuin vain saa. Adeliinakin pitää lumileikeistä ja hän on käynyt läheisellä luistelukentällä luistelemassa.

Minä nautin suuresti valkeuden tuomasta valosta ja ihanasta tunnelmasta, mikä idylliseen Port Arthuriin on lumen myötä laskeutunut. Savupiiput tupruttavat puutalokortteliin ihanan, menneiden aikakausien tuoksun ja tien varsille pysäköityjen autojen esiin kaivaminen luo yhteisöllisyyttä. Olen itsekin tarjonnut apuani ja saanut hyvän mielen, kun työntöapuni on pelastanut jonkun tuntemattoman päivän.

Espanjan lämmöstä adoptoitu koiramme on perheestämme ainoa, joka ei nauti talvesta. Kokkeli vihaa kylmää, mutta ei kuitenkaan anna pukea takkia päälleen. Lenkille lähdön sijasta hän kaivautuu lasten sänkyihin odottamaan kevättä.

Talvista tunnelmaamme on kuitenkin hieman häirinnyt muutama pakkasen aiheuttama ongelma, jotka ajoivat meidät tänään mukkilaan evakkoon.

Ison ja vetoisan asuntomme lämmitys sähköllä on todella kallista. Viime vuoden tammi-helmikuussa sähkölaskumme oli noin 1000 euroa, vaikka asuimme silloin muualla ja pidimme kodissamme vain sellaista lämpötilaa, etteivät putket jäädy.

Tänä talvena olemme lämmittäneet kotia keittiön puuhellan avulla. Puuhellan hellalevy lämmittää huoneilman nopeasti, mutta sen lämpöä varaavat ominaisuudet eivät millään riitä meidän kotimme kokoiselle asunnolle.

Olohuoneestamme löytyy lämmitysongelmaamme ratkaisuna suuri takka, mutta se ei ole tällä hetkellä käyttökunnossa. Takan korjaus viivästyi pahasti, sillä taloyhtiön omaisuutena taloyhtiömme tulee myös huolehtia sen kunnosta, eli maksaa korjaus. Tästä kertaalleen jo tehdystä päätöksestä haluttiin kuitenkin äänestää uudestaan, kun meidän takassamme ilmeni laaja korjaustarve.

Löytämämme muurari olisi korjannut takan jo syksyllä, mutta yhtiökokouksen odottelu viivästi projektia niin, että meidän piti aloittaa sopivan muurarin etsintä uudestaan. Pian takka alkaa olla valmis, mutta valitettavasti siitä ei ole vielä hyötyä näillä pakkasilla.

Viime yönä huomasimme, että hanoista ei tule vettä. Putket ovat siis jäässä. Minulla oli yöpöydälläni pieni lasillinen vettä, mutta muuten olimme ilman juomavettä, suihkua tai vessoja. Adeliinalla oli koulusta sairaslomaa, Alexin päiväkotiin oli ilmoitettu lomapäivä ja minulla oli vuoden ensimmäinen koulupäivä. Emme millään olisi pärjänneet kotona ilman vettä, joten lähdimme lasten kanssa mummin ja ukin luo.

Paitsi, että ei kulkeminenkaan ollut niin yksinkertaista, sillä kun lunta alkoi alkuviikosta sataa ja pakkanen nousta, automme hajosi. En tiedä onko syy kelien kylmenemisessä vai missä, mutta auto ei hievahda mihinkään ja ajotietokone käski ”vaihtaa moottorin”. Korjaaminen tietää taas tuhansia euroja ja todennäköisesti autottomia viikkoja.  Onneksi meillä on tässä lähipiirissä autollisia ihmisiä ja tälläkin kertaa isäni pystyi kyyditsemään meitä.

Päivä mukkilassa sujui hyvin. Lapset katselivat lastenohjelmia ja leikkivät taikahiekalla samalla kun minä keskityin englanninkurssiin.

Iltapäivällä lapset lähtivät taas viikoksi isänsä luokse. Lasten lähtö oli oikeastaan ensimmäistä kertaa helpotus, sillä emme tiedä koska kotimme on taas lapsiperheen asuttava.

Pepe yrittää parhaillaan saada veden taas virtaamaan, mutta homma ei kuulemma ole ihan yksinkertainen. Pahimmillaan putket voivat kuulemma räjähtää siinä vaiheessa, kun lämpötila menee lähelle nollaa.

Uskon, että selviydymme näistäkin vastoinkäymisistä ja osaamme jatkossa arvostaa enemmän näitä meille niin itsestään selviä mukavuuksia eli juoksevaa vettä, lämpöä ja kulkuvälinettä.

Hyvää viikonloppua Teille kaikille, pysykää lämpimässä!

Kommentit (3)

Moikka!
Meilläkin on keittiössä puuhella joka ei tosiaan varaa lämpöä. Olen harkinnut hellan päälle laitettavaa kivitasoa joka varaisi lämpöä. Ostopäätöstä en ole vielä tehnyt, kun meillä on muitakin lämmitysmuotoja, mutta kyselin hintoja niin noin pari sataa maksaa sellainen kivitaso. Googlaamalla lämmönvaraajakivet, löytyy lisätietoa. Tsemppiä pakkasille, toivottavasti putket ei hajoa pakkasen lauhduttua. <3

Moikka!
Olisi kiva saada postaus Kokkelista, kertoisit miten hän teille päätyi ja minkä luontoinen tyyppi on kyseessä. 🙂

Jaiks, toivottavasti saatte putket sulamaan hallitusti! Jos teillä ei jo ole, niin suosittelen kaminapuhallinta keittiön hellan päälle. Pieni juttu, mutta levittää lämpöä vähän tasaisemmin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X