eveliina matilda - Banneri

Onpa mukava aloittaa taas työviikko, kun takana on pääsiäisen miniloma ja edessä vain neljän työpäivän viikko. Lapset saapuivat meille taas perjantaina ja päätin sen kunniaksi siirtää opinnäytetyöni sivuun koko viikonlopuksi.

Meillä olikin oikein ihana ja vauhdikas pääsiäinen, mistä iso kiitos kuuluu siskoilleni, jotka järjestivät lapsille uskomattoman hienon suklaamunaseikkailun!

Mukkilan piha muuttui lauantaina arvoituksia, ongelmanratkaisupelejä sekä vauhdikkaita tehtäviä täynnä olevaksi seikkailuradaksi.

Yksilöpelin sijaan lasten tuli tällä kertaa toimia joukkueena. Joukkueen tuli pähkäillä arvoitukset yhdessä ja suorittaa tehtävät yhteistyössä, toisiaan kannustaen. Vastapelureina toimimme me aikuiset, sillä jos lapset olisivat epäonnistuneet tehtäväradan läpikäynnissä, me aikuiset olisimme saaneet pitää piilotetun aarteen.

Lapset etenivät seikkailussa seuraamalla vihjeitä. Jokainen vihje vei lapset tehtäväpisteelle, jossa heidän piti ratkaista arvoitus tai suorittaa jokin hauska tehtävä. Tehtävän suorittamisen jälkeen lapset saivat aina uuden vihjeen.

Lapset yrittävät avata numerolukkoa edellisestä tehtävästä keräämiensä numeroiden avulla.

Lapsilla oli mukana seikkailussa kassi, johon ke keräsivät radan varrelta ansaittuja suklaamunia.

Pieni Gabriel paistatteli kevätauringossa.

Mielestäni tehtäväradan hauskin piste oli autotallin narunveto, johon me aikuisetkin pääsimme osallistumaan. Minun valitsemani narun päästä löytyi saippuakuplia ja Pepe kotiutti meille söpön rairuohopurkin. Joku lasten mielestä onneton sai palkinnoksi hammastahnaa.

Tehtävät olivat viimeisen päälle suunniteltuja ja oivaltavia. Pienempi väki oli paikoitellen kiinnostuneempia sähköautoistaan, mutta tehtävät oli tehty niin, että kaiken ikäisillä oli mahdollisuus osallistua.

Kokkeli oli myös mukana tehtäväradalla.

Lasten tehtävänä oli ampua Nerf-aseilla jänöt ja tiput alas.

Monen arvoituksen kohdalla lapset joutuivat pähkäilemään pitkään, mutta puumajan lapset tajusivat metsikköön ja lasten omaan paikkaan viittaavasta vihjeestä välittömästi. Pari vuotta sitten yhdessä rakentamamme puumaja on lasten suosikkipaikka.

Yhtenä tehtävänä lasten piti etsiä metsään piilotettuja munia, jotka siskoni olivat koristelleet yksityiskohtaisesti. Minä osallistuin  suunnittelutiimiin vain keksimällä muutaman runon, sillä kalenterini oli suunnitteluviikolla täynnä. Siskoni taas näkivät paljon vaivaa ja he suunnittelivat sekä askartelivat aarrejahtia varten jopa muutaman päivän.

Aarrejahdin päätteeksi lapset löysivät puumajaan kätketyn aarteen.

Kun me siskokset olimme itse pieniä (ja teinejä), vanhempamme suunnittelivat meille tällaisia kivoja seikkailuja. On hauskaa, kun nämä meidän serkukset ovat niin samanikäisiä, että me voimme nyt suunnitella heille tällaista yhteistä tekemistä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X