eveliina matilda - Banneri

MUSEOKIERROS ENNAKKOVARAUKSELLA

Paikkailimme koronavuoden aiheuttamaa kulttuurivajetta vierailemalla Alexanderin syntymäpäivänä jopa kolmessa Turun museossa. Tällä kertaa kiersimme Biologisen museon, 1700-luvulta peräisin olevan Qwenselin talon sekä sen yhteydessä olevan Apteekkimuseon. 

Qwenselin talo ja Apteekkimuseo

Päiväretkemme oli turvallinen, sillä museot olivat vierailuaikanamme vain meidän seurueellemme varattuna. Turun kaupungin museot ovat tällä hetkellä ennakkoon varattavissa ja kierrokselle voi osallistua kerrallaan 10 henkilöä.

Vanhat esineet kiinnostivat Alexanderia.

Museoretki oli lapsille erityisen mieluisa ja ajankohtainen, sillä olemme viime aikoina lukeneet iltasaduksi Menneiden aikojen lapsia -kirjaa, joka oli lempikirjani kun olin itse lapsi.

Adeliina ja Alex ovat nyt 6- ja 7-vuotiaina hyvin kiinnostuneita Suomen ulkopuolella olevasta elämästä sekä historiasta. Olen koittanut lukea ja kertoa menneistä ajoista lapsille niin, että he voisivat kurkistaa historian tapahtumiin mahdollisimman positiivisesta näkökulmasta. Silti Adeliina vaikuttuu aina uudelleen ja uudelleen Anne Frankin tarinasta ja Alex taas haluaa tietää jokaisen hyytävän yksityiskohdan Pompeijin katastrofista.

Mielestäni on tärkeää tarjota lapsille mahdollisuuksia ymmärtää erilaisia todellisuuksia, kulttuureja sekä ajanjaksoja. On aivan ihanaa olla tämän ikäisten, tiedonjanoisten lasten äiti!

Museoiden välissä pysähdyttiin synttärijätskille jokirantaan.

Qwenselin talosta löytyy muuten mun lempparikahvila Cafe Qwensel, joka on kauniina kesäpäivänä upea kokemus! Kahvilan yhteydessä on aivan huikea lasten apteekki, jossa lapset voivat (koronattomina aikoina) leikkiä samalla kun vanhemmat siemailevat kahvia vanhan ajan tyyliin ihanan vehreällä sisäpihalla.

Biologinen museo

Biologinen museo oli myös oikein mielenkiintoinen ja sieltä löytyi ehkä enemmän nähtävää pian kolmevuotiaalle kummipojalleni. Ikkunoista kurkkimisen välissä Max toki huusi, nauroi ja juoksi pitkin käytäviä, mutta sillä ei ollut niin väliä, olihan koko museo varattu vain meille. Nyt on muuten mainio hetki käydä museossa vähän villimpienkin lasten kanssa!

Täytettyjen eläimien lisäksi Biologisessa museossa on parhaillaan Meren aarteet -valokuvanäyttely, mutta meriaiheesta kiinnostuneille lapsiperheille suosittelen ennemmin Forum Marinumin lasten omaa merimuseota, josta olen kirjoittanut blogijutun aikaisemmin.

Synttärisankari <3

Adeliina ja Alex jaksoivat katsella eläimiä pitkät tovit, vaikka Biologinen museo on heille jo ennestään tuttu. Lapset bongailivat asetelmista aina uusia eläimiä ja suurpetojen sijasta eniten kiinnostusta herättivät käärmeet. Lapset ostivatkin kierroksen jälkeen matkamuistoiksi kumikäärmeet ja sammakot.

Gabrielkin katseli kiinnostuneena eläimiä.

On jotenkin niin sääli kuinka paljosta meidän lapsoset ovat jääneet paitsi koronan takia. Kotoillessa meidän on tullut  tarkasteltua maailman ihmeitä ennemminkin tabletin ruudulta ja tällaiset elämykset ovat jääneet huomattavasti vähemmälle. Onneksi nyt on keksitty turvallisiakin tapoja kokea kulttuuria!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä