eveliina matilda - Banneri

Mitä aarteita puhelimeeni olikaan tallentunut huhtikuun ajalta! Viime kuu antoi meille maistiaisia edessä olevasta kesästä. Lisääntynyt valo aktivoi perhettämme puuhailemaan lähialueilla ja koronan vuoksi vietimme myös paljon aikaa yhdessä kotona. Kurkistetaan kuvien kautta vielä hetkeksi huhtikuuhun.

1. viimeinen työharjoittelupäivä

Hassua miten pitkä aika työharjoittelustani tuntuu jo olevan, vaikka oikeasti vietin viimeistä viimekuussa. Työ kuntouttavan työtoiminnan parissa toi minulle arvokasta kokemusta. Viimeinen harjoittelupäivä oli kuitenkin kalenterini kannalta helpotus, sillä harjoittelun, kahden muun työn, koulukurssien sekä opinnäytetyöprosessin samanaikainen suorittaminen alkoi jo tuntua!

Väsynyt, mutta onnellinen viimeistä työharjoittelupäivää tekevä yhteisöpedagogiopiskelija. 🙂

Viimeisellä työmatkalla napattu kuva Portsassa.

2. talvi väistyi kevään tieltä

Taisimme taas olla Portsan viimeinen asunto, jonka ikkunoissa loisti jouluvalot! Joulutähtien poistuminen olohuoneen ilmeestä on minulle se hetki kun kevät on oikeasti alkanut. Tänä vuonna keväämme alkoi siis huhtikuussa.

3. äitien ja tyttärien yhteinen aika

Viime kuukausi piti sisällään äitini ja meidän tyttärien yhteistä aikaa. Hoidimme kaikki hieman ristiin toistemme lapsia, minkä johdosta myös lounastimme ja kahvittelimme yhdessä. Pitkästä aikaa me kaikki tyttäret ennätimme saman pöydän äärelle.

Siskoni Alisa osti päiväkahveille kauniin suklaa-mangokakun.

4. retkeily lähialueilla

Pääsimme Turussa nauttimaan muutamasta todella aurinkoisesta päivästä. Otimme säästä kaiken ilon irti ja lähdimme lähipuistojen sijasta hieman kauemmas ulkoilemaan.

Reitti Portsasta jokirantaan kulkee vanhan Lääninvankilan sekä Kakolan vierestä.

Ekaa kertaa tänä vuonna arskat päässä!

Lapsilla oli puhtia kulkea keskustassa vaikka kuinka.

Pieni Gabriel nauttii lämmöstä.

5. kevään ensimmäiset jäätelöt Aurajoen rannalla

Huhtikuu oli täynnä ekoja kertoja! Lapsille kaikkein mieluisin ”eka kerta” oli jäätelön nauttiminen aurajoen maisemissa. Jäätelöt ostettiin ”tält puol jokkee”, eli kotiimme nähden vastarannalta. Joki ylitettiin tietysti Förillä.

Förimatkan maisemat kiinnostivat poikia. Tytöt keskittyivät värityskirjaan.

Kotimatkan Maxmilian matkusti hartiakyydillä.

6. parisuhteen yhteinen aika

Ehdimme huhtikuussa viettää tavanomaiset kaksi lapsetonta viikkoa, kun Adeliina ja Alex olivat joka toisena viikkona toisessa kodissaan. Meillä oli Pepen kanssa myös kahden kesken kivaa. Vietimme romanttista treffi-iltaa, mutta vietimme viikonloppua myös sängyssä makoillen ja leffaa katsellen.

Minä ja Pepe <3

7. jumppakärpäsen puraisu

Työharjoittelun päätyttyä minulla riitti taas enemmän energiaa omasta itsestäni huolehtimiselle. Pidän mielestäni ja kehostani huolta joogalla, musiikilla, äänikirjoilla ja pitkillä kävelyillä. Kävin erään toisella paikkakunnalla asuvan ystäväni kanssa etäkävelyllä. me molemmat kävelimme omissa maisemissamme ja olimme jatkuvassa puheyhteydessä toisiimme kuulokkeiden avulla. Ehdimme muutaman tunnin aikana kävellä kilometritolkulla ja käydä läpi kaiken viimeaikaisista kuulumisistamme.

Tasapainoilua jumppapalolla Vesalan tahdissa.

8. vapun samppanjabrunssi

Huhtikuun kruunasi tietysti vappu, jota juhlimme tänä vuonna koronan vuoksi hyvin pienesti. Vierailimme siskoni anopin terassilla sekä mukkilan paljussa. Vappupäivänä nautimme perheen kesken todella runsaan brunssin samppanjoineen.

Siskoni Alisa ja Gabriel hatut päässä.

Aamun Mimosa maistui taivaalliselta!

Pöytä notkui vappubrunssilla.

Mansikkainen britatorttu maistui kesältä.

9. kevään ensimmäinen venereissu

Pepen vene upposi pari talvea sitten, emmekä ole sen jälkeen veneilleet varmaan kertaakaan. Tänä keväänä isäni osti itselleen pitkän tauon päätteeksi paatin ja vei minut, äidin, siskoni sekä hänen poikansa kalastusreissulle. Kalaa ei tullut lainkaan, mutta keli oli mitä mahtavin ja kävimme katsomassa blotterin kautta meren pohjassa olevaa hylkyä. Lapset nukkuivat päikkärit kajuutassa ja me kahvittelimme sekä herkuttelimme mukaamme pakkaamilla eväillä. Venereissu oli mahtava päätös hienolle huhtikuulle!

Oikean yläkulman ruudulla näkyy pohjassa makaava hylky. Entisenä sukeltajana isäni tietää kaikki mielenkiintoisimmat paikat Turun saaristosta.

Kommentit (1)

Heiiiiii,jumppapallossa ihana päällinen.. mistä semmosia saa vai onko jumppapallo päällisineen ostettu yhdessä? Ihania kuvia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X