eveliina matilda - Banneri

Päivämme alkoi todellisella läheltä piti -tilanteella, joka olisi huonolla tuurilla voinut päätyä puutalounelmamme kohtaloksi. Jaan säikähdyksemme täällä, jotta tekin muistatte kiinnittää huomiota tähän vaaranpaikkaan!

Tulipalo syttyi peilin kautta.

Satuimme nousemaan sängystä juuri oikealla sekunnilla, sillä minuuttikin myöhemmin minun olisi voinut olla liian myöhäistä sammuttaa itse olohuoneessa alkanut tulipalon alku.

Alex nousi sängystä ensimmäisenä ja leikki olohuoneessa kun saavuin yläkerran makuuhuoneesta alakerran keittiöön. Tarkoitukseni oli aloittaa aamupalan valmistus, mutta nenääni osui savun haju. Seurasin hajua olohuoneeseen ja huomasin kuinka ruokapöydältä nousi pitkä savuvana kohti kattoa. Kiirehdin pöydän luo ja sain pienen liekin sammutettu tukahduttamalla. Ensin luulin, että Alex on leikkinyt tulitikkuleikkejä, mutta huomasin pian, että pahviin heijastui todella kirkas valoläntti suoraan omasta meikkipeilistäni.

Valo kimposi peilistä pahvin päällä olevaan ruuviin.

Tulipalo oli monen eri tekijän summa. Meillä on remontin takia osa yläkerran pistorasioista pois käytöstä, enkä siksi saa meikkipöydälleni valoa. Pimeän kylppärin sijasta olen laittautunut viime aikoina olohuoneessa. Olen joskus kuullut, että peili voi sytyttää tulipalon ja siksi olen lähes aina siirtänyt peilini ikkunan läheltä viereiselle senkille.

Tällä kertaa peilini oli kuitenkin iltarasvojen levityksen jälkeen jäänyt pöydän päälle. Pöydän päälle oli jäänyt myöskin Pepen remontointitarvikkeet pahveineen ja ruuveineen. Aamun hentoiset valonsäteet osuivat juuri sopivasti peiliin ja kimposivat siitä kohti ruuvinkantaa sekä sen alla olevaa pahvia.

Pieni liekki sammui helposti, mutta näinkin pienestä jäljestä syntyi savuvana kattoon asti.

Meillä oli totisesti suojelusenkeli matkassamme, sillä aamurutiinimme olisivat voineet sujua hyvin erilaisella aikataululla. Minä olisin saattanut nukkua yksinäni yläkerrassa pitkälle aamupäivään tai sitten palo olisi voinut alkaa vasta siinä vaiheessa, kun olisimme jo poistuneet kotoa kohti Alexanderin päiväkotia.

Tällä kertaa selvisimme onneksi pelkällä säikähdyksellä. Tällaisessa 100-vuotiaassa hirsitalossa säikähdyskin on tosin suuri, sillä tulipalot tekevät  rumaa jälkeä täällä Portsan puutalokorttelissa. Pahviin paloi reikä, mutta Pepen itse valmistama ruokapöytä säästyi jäljiltä kuin ihmeen kaupalla. Luulen, että vahingoilta säästyminen oli kiinni minuuteista tai jopa sekunneista.

Ruokapöytä säästyi jäljiltä.

Kun ihmettelin epäuskoisena tapahtunutta, Alex kertoi minulle, että Palomies Sami -lastenohjelmassa tästä on kyllä varoitettu! Jos Teilläkin on mennyt Samin varoitukset ohi, niin muistakaahan tämän meille tapahtuneen myötä kiinnittää huomiota kotinne peileihin. Tämä oli meillekin hyvä muistutus tarkistaa alkusammutuskalusto sekä palovaroittimien virta.

Alex kertoi Palomies Samin varoittaneen peilin kautta syttyvästä tulipalosta.

Mukavaa ja turvallista torstaita sekä loppuviikkoa kaikille!

Kommentit (4)

En ole itse kuullutkaan, että palo voi syttyä näinkin! Hyvä että selvisitte säikähdyksellä. Täytyy jatkossa kiinnittää paremmin huomiota. Meille hiljattain tehtiin paloilmoittimen varmennustarkastus. Pidämme kyllä huolen aina, että paloturvallisuus on kunnossa. Tämä on hyvä muistutus, että palo voi syttyä myös erittäin odottamattomalla tavalla.
https://alco.fi/

Huh, olipa läheltäpiti tilanne, onneksi olit ajoissa paikalla 👍 Tiesin että esim. suurennuslasilla voi sytyttää tulen, mutta peilistä en tiennytkään 😮 Hyvä ettei käynyt kummemmin 😊 Hyvää kevään jatkoa teille 💛

Meikkipeili on kovera (suurentava), minkä vuoksi se voi sytyttää tulipalon polttopisteeseen. Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

Kesällä olin jättänyt loman ajaksi parvekkeelle liinan päälle maljakon jossa oli vettä ja kukkia. Kun palasin lomalta, liinaan oli palanut reikä. Huh, kun pelästyin ja oli onnea matkassa, että palo oli sammunut itsestään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X