eveliina matilda - Banneri

Palautin opinnäytetyöni perjantaina

Yhteisöpedagogiopintoni kulminoituivat eiliseen opparin palautukseen. Opinnäytetyöprosessini oli eteni todella jouhevasti, melko tiiviissä paketissa. Aloitin opinnäytetyöni parissa ahkeroinnin maaliskuun puolessavälissä kun saimme opinnäytetyöni tilaajan ja työni ohjaavan lehtorin kanssa sovittu työni aiheen. Kehittämistyöni aiheeksi muodostui selvittää, kuinka asiakasperhe ja heidän läheisensä tulevat kuulluksi sosiaalialalla käytössä olevaa läheisneuvonpitomenetelmää kehitettäessä.

Lähdin etsimään tutkimuskysymykseeni vastausta haastattelemalla asiantuntijoita, laatimalla kyselyn ja vertailemalla muita asiakaspalautetta kerääviä toimijoita. Opinnäytetyöni tuotoksena loin tilaajaorganisaatiolle kehittämisehdotuksia sekä kaksi asiakaspalautekyselyä.

Suoritin opinnäytetyön teon ohessa samaa aikaa kahta työharjoittelua, tein kahta koulukurssia ja tein satunnaisia työvuoroja. Olen siis kuluvan kevään aikana puristanut itsestäni todella paljon tehoja irti. Opiskelu tai työnteko ei kuitenkaan ole käynyt missään vaiheessa liian raskaaksi. Minulla on kai vain monesti tapana tehdä useampaa asiaa samaa aikaa.

Nyt kun työharjoitteluiden lisäksi myös opinnäytetyöni on valmis, voin hieman hengähtää ennen kuin työtuntini lisääntyvät työkavereiden kesälomien takia. Minulle on tiedossa reilusti töitä ainakin heinä- ja elokuuksi, mutta ennen työntekoa on kuitenkin aika lomailla! Alexanderkin jäi perjantaina päiväkodista kesälomalle, mutta Adeliinalla on edessään vielä viikko puurtamista koulussa. Lapsilla on kesälomalle tiedossa taidekurssia ja paljon futistreenejä. Lisäksi olemme äitiyslomalla olevan siskoni kanssa suunnitelleet jo monta yhteistä kesäretkeä lähiseudun luontokohteisiin.

Lomaviikko ilman lapsia

Lasten kanssa lomaillessa aika ei käy koskaan pitkäksi,  mutta mitä ihmettä teen yksinäni, kun Pepe painaa pitkää päivää töissä ja lapset viettävät lomaa toisessa kodissaan? Lomailu ilman lapsia tuntuu jotenkin oudolta ja ankealta, mutta koitan kiinnittää huomiota tilanteen positiivisiin puoliin. Tässä kohdassa on muistutettava, että olen pahimman luokan ekstrovertti! Lataudun ihmisten parissa ja päivä ilman kontakteja on kuin hukkaan heitetty päivä, jota ei koskaan ollut olemassa. Minulle on niin tärkeää saada jakaa kokemukset ja hetket perheeni kanssa.

Mutta kuten sanoin, yritän ottaa yksinäisestä lomaviikostani kaiken mahdollisen hyvän irti. Varmaan aika harvalla perheenäidillä on mahdollisuus viettää viikko ihan vain itsekseen, ilman minkäänlaisia velvoitteita tai vastuuta muista kuin itsestä. Olen suunnitellut viettäväni lomaviikkoni ilman minkäänlaista suunnitelmaa. On kivaa vain olla kotona, nukkua pitkälle päivään ja torkahtaa päiväunille kesken päivän. Aion istuskella kahvikuppi ja kirja kädessäni meidän juuri sisustetulla ja aivan ihanalla terassilla. Kotoilun vastapainoksi epäilen eksyväni ystävän kanssa kilistelemään  jokirantaan ja koiran kanssa metsään haahuilemaan. 

Onko Teillä muilla vuoroviikkovanhemmilla kesälomaa ilman lapsia ja millaisella ohjelmalla tällaiset lomapäivät täytätte?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X