eveliina matilda - Banneri

VALMIS YHTEISÖPEDAGOGI

Adeliinan kakkosluokka ja Alexin esikoulu ovat lähteneet kivasti käyntiin. Molemmat murut aloittivat arjen levänneinä ja innokkaina. Nyt kun lapset ovat aloittaneet oman arkensa, minä aloitan lomailun. Minulla on vielä ensiviikolla useampi työpäivä, mutta sen jälkeen aion keskittyä lepäilyyn, kotiin, itseeni ja lapsiini.

Tein viimeiset koulutehtäväni valmiiksi jo keväällä, mutta virallista valmistujaispäivääni vietettiin tällä kuluvalla viikolla. Olen nyt valmis yhteisöpedagogi, mutta en ole vielä oikein sisäistänyt koko asiaa. Tuntuu erikoiselta, että se koulu oli nyt siinä, eikä edessä ole enää ainuttakaan deadlinea odottamassa. Olen kovin taipuvainen tekemään montaa asiaa samaa aikaa ja nyt yhtäkkiä elämästäni loppuu lähes kokonaan kaksi eniten aikaani vienyttä puuhaa: työ sekä opiskelu.

Tilanne ehkä kuulostaa pelottavalta, mutta olen itse todella levollisin mielin ja tyytyväinen. Tuntuu hyvältä, että minun ei tarvitse enää istua läppäri sylissä ruokapöydässä tai pyytää lapsia siirtämään leikkinsä yläkertaan, koska aloitan videopalaverin jonkun koulun ryhmätyön tiimoilta. Ei enää huolta siitä, kuka hakee lapsen päiväkodista, kun itse olen iltavuorossa ja Pepellä on jokin pahasti kesken verstaalla. Minulla on nyt oikeasti aikaa hakea lapset koulusta ja eskarista, valmistaa heille välipalaa, pestä pyykkikori tyhjäksi ja lenkkeillä Kokkelin kanssa vaikka tuntitolkulla joka aamupäivä. Minusta taitaa tulla taas pitkästä aikaa kotiäiti!

Kotona hengailu ei ole minulle se loppuelämän suunnitelma, mutta aion nyt lomailla muutaman viikon ilman huolta huomisesta. Suoritin ammattikorkeakoulututkinnon vuodessa ja yhdeksässä kuukaudessa, tutkinnon ohjeellisen suoritusajan ollessa 3,5 vuotta. Opintojeni keskiarvo oli 4,5, arviointiasteikon ollessa 1-5. Lisäksi tein koko opintojen ajan töitä kahdessa eri yrityksessä. On siis selvää, että olen viimeiset kaksi vuotta tehnyt paljon hommia.

Lyhyt tauko työelämästä ei haittaa minua, mutta suunnitelmissani on etsiä töitä omalta alaltani niin, että tauko työelämästä ei venyisi kovin pitkäksi. Varasuunnitelmanani saatan edistää haaveissani olevia yliopisto-opintoja muutamalla avoimen yliopiston kurssilla. Nyt kuitenkin aika nauttia tämän hetken saavutuksesta, valmistumisesta!

Kommentit

12 kommenttia
Eveliina

Kiitos sinullekin! 😊

Avatar

Onnittelut! Huikea suoritus, onnea vielä kerran.

Avatar

Hieno uutinen ja onnea kovan opiskelun johdosta saavutetusta ammatista! Lepäile hetki, olet sen ansainnut! sitten kohti uusia tuulia. Senni

Avatar

Wau, onnea 🤩

Eveliina

Kiitos!! 😁

Eveliina

Oikein paljon kiitoksia Senni! Näin olisi tarkoitus. 😊

Avatar

Onnea valmistumisen johdosta! Wau miten nopeasti suoriuduit tutkinnosta ja vielä noin hyvin arvosanoin. Koitko että jouduit tekemään paljon oma-aloitteisesti työtä/säätämään kurssien aikatauluja yms jotta pääsit tuota vauhtia etenemään? Suhtauduttiinko noin nopeaan valmistumiseen koulun puolesta myönteisesti? Mielenkiinnosta kyselen 🙂

Eveliina

Paljon kiitoksia! Minun piti tietysti tehdä paljon oma-aloitteisesti ja järjestellä kursseja tahtiini sopivaksi. Opettajat (yhtä poikkeusta lukuunottamatta) tukivat nopeaa etenemistä oikein mainiosti. 😊

Avatar

Onneksi olkoon! Oot kyllä kova muija, nostan hattua!

Eveliina

Voi että, kiitos sinulle! 😄

Avatar

Paljon onnea! 🌟

Eveliina

Kiitos paljon! 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä