eveliina matilda - Banneri

Varasin itselleni valmistujaislahjaksi kampaamokäynnin, sillä kampaajalla käyminen on minulle sellainen ylellisyysjuttu, jonka sallin itselleni vain pari kertaa vuodessa. Yleensä käyn kampaajalla silloin, kun en enää kehtaa liikkua juurikasvuni kanssa julkisesti ja kampaaja sitten joutuu taistelemaan korvissa asti olevan tumman tyvikasvuni kanssa tuntitolkulla. Maksan lystistä mielelläni, sillä tukka on kruununi, enkä käytä rahaa mihinkään muihin kauneudenhoitopalveluihin.

Poseeraan kameralle ennen kampaamokäyntiä.

Olen korona-aikana leikannut otsatukan, värjännyt hiukset lähelle luonnollista ruskeaa väriäni ja sitten vaalentanut koko pään takaisin vaaleaksi. Hiukseni ovat viimeisen parin vuoden ajan käyneet läpi melkoisen limbon! Vaalennus on kuitenkin tehty aina ammattilaisen (Instagramissa  @studioboheemi) toimesta, pikkuhiljaa raidoittain. Hiukseni ovatkin säilyneet koko vaalennusprojektin ajan erinomaisessa kunnossa. Hyvästä kunnosta kielii myös se, että tukka on kasvanut kampaajakäyntien välillä todella vauhdikkaasti.

Lisää vaalennusprosessistani voit lukea Brunetesta blondiksi! -ennen ja jälkeen -postauksesta sekä Hellävarainen hiusten vaalennus -postauksesta.

Minua kiinnostaa kuinka pitkäksi hiukseni voivat kasvaa ja siksi olenkin nyt päättänyt olla leikkaamatta tukkaa. Latva on jokseenkin ohut ja ehkä kuivempi kuin muu tukka, mutta koska olen siinä käsityksessä, että minulla ei ole juurikaan kaksihaaraisia, en aio edes tasoittaa latvaa hetkeen. Tiedän, että joku kommentoi pian, kuinka hauras latva katkeaa ja leikkaaminen vauhdittaa kasvatustyötä. Olen omassa hiustenkasvatusprosessissani kuitenkin huomannut, että jos latvasta aina muutaman kuukauden välein napsii muutaman sentin (eli ison osan saavutetusta kasvusta pois!) kasvatustyö kestää kauemmin. Mun tukka tuntuu kasvavan parhaiten silloin kun se jätetään oman onnensa nojaan: kasvamaan kuin rikkaruoho.

Värjäyksen tarpeen minäkin onneksi tunnistin. Hiukseni ovat hiljattain muuttuneet taas hyvin kellastuneiksi. Näissä kuvissa hiuksissa taas on aika paljon myös puhtaita sävyjä, sekä harmaansävyjä. Ne johtuvat kuluvalla viikolla tapahtuneesta hopeashampoo-onnettomuudesta, jossa läträsin tukan täyteen hopeashampoota ja huomasin sitten suihkun lattialla lasten kuraiset kengät. Aloin hopeashampoo päässäni jynssätä lasten kenkiä ja huuhtelin hiukseni vasta kun kengät loistivat puhtauttaan – eli ehkä tunnin päästä.

Hiukset imaisivat shampoosta sinisen sävyjä itseensä, mutta toisaalta jotkut keltaiset raidat muuttuivat puhtaan vaaleiksi. Latva taas jäi melko keltaiseksi, joten kampaajalla oli taas työmaata edessään, kun toivoin hiusten väristä tasaisempaa.

Kampaajalla tumma tyvikasvuni vaalennettiin pienen pienillä raidoilla. Raitoja laitettiin erityisen paljon niskaan ja hiusten alapuolelle, jossa oli paljon tummaa. Värjäyksen jälkeen hiuksiin laitettiin viileä sävy ja minulle tehtiin joku tämän hetken hitti K18-hoito, jonka luvataan rakennepaikkaavan vaurioituneet hiukset neljässä minuutissa. Minun neljäminuuttiseni hieman venähti, sillä lounastimme kampaajani kanssa tässä välissä Foodora-lähetin tuomalla kalakeitolla.

Hiukset vaalennuksen, sävytyksen ja K18-hoidon jälkeen.

Venähtänyt K18-hoito tuntui tepsivän, sillä hiuksista tuli todella pehmeät ja helposti käsiteltävät ilman minkäänlaista hoitoainetta. Myös tyven vaalennus ja värin kirkastus onnistuivat hyvin. Hiuksista tuli yllättäen ehkä jopa viileämmät kuin mitä tavoittelin, mutta kokemuksesta tiedän tilanteen korjaantuvan taas parin pesun jäljiltä, kun hiuksiin hiipii taas lämpimämpää sävyä.

Näitä jälkeen -kuvia katsellessa hieman harmittaa, että en halunnut tasata latvoja lainkaan! Pienellä leikkauksella latvasta olisi tullut huomattavasti terveemmän ja paremman näköinen. Päätin nyt kuitenkin mennä pituus edellä ja tasaan latvoja sitten seuraavalla kerralla, kun tukka on todennäköisesti kasvanut siihen toivomaani mittaan.

Onpas kivaa taas juurikasvu ei pilaa kaikkia kampauksia ja tee ilmeestäni homssuista. En malta odottaa, että näen miltä pehmeät kiharat näyttävät uusissa hiuksissani! Silloin tuo epätasainen latvakaan ei häiritse omaan silmääni.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X