eveliina matilda - Banneri

Kulunut kuukausi on pitänyt sisällään paljon! Perheemme elämässä on tapahtunut isoja muutoksia, kuten esikoulun ja toisen luokan aloitus sekä oman kouluni päättyminen. Muutosten keskellä olemme kuitenkin ottaneet kesän viimeisistä hetkistä kaiken irti. Olemme juhlineet, pitäneet hauskaa ja toisaalta kotoilleet suojassa rankkasateelta. Elokuu oli todella mainio kuukausi ja katselin elokuulta tallentamiani kuvia niin hymyissäsuin, että halusin jakaa ne Teillekin. Tässä siis elokuun 10 parasta juttua!

1. Turun yöelämä ja jokilaiva

Vietin kahden siskoni kanssa ihanan illan Turun jokirannassa. Kuljimme kesäillassa vailla päämäärää ja päädyimme jokilaivaan drinkuille sekä grillille iltapalalle.

Grillijonossa.

2. Ikea-kahvittelut ja ostoskierrokset

Minun on tullut käytyä viimeisen kuukauden aikana poikkeuksellisen paljon Ikeassa. Ostokseni ovat rajoittuneet vain uusiin sohvanpäällisiin, jotka esittelinkin Olohuoneen syksyiset sävyt -postauksessa. Ikeassa on kuitenkin mukavaa kierrellä ihan muuten vain. Huonekalunäyttelyistä voi hakea inspiraatiota omaan kotiin. Etenkin erilaiset keittiöiden toiminnot kiinnostavat minua tällä hetkellä, kun toteutamme omaa keittiöremonttiamme. Kiertelyn lisäksi olemme siskojeni ja lasten kanssa käyneet syömässä ja ihan vain kahvittelemassakin Ikean edullisessa ravintolassa.

Maxmilian muru. <3

3. Mökkireissu Meri-Poriin

Tämäkin reissu tehtiin siskosten kesken. Pikkusiskoni kutsui minut ja kolmannen siskoni kanssaan pikaiselle mökkireissulle. Yövyimme Porissa vain yhden yön, sillä reissun tarkoituksena oli hakea peräkärryllä muutama huonekalu Turkuun. Lyhyestä viipymisestä huolimatta merimaisema ja sauna ehtivät rentouttaa kiireisen kaupunkilaisen mielen. Tällaiset lyhyet kyläilyt sopivat tällaiselle helposti koti-ikävää potevalle oikein mainiosti.

Gabriel osallistui mökkimatkalta videopuhelulla hammaslääkärikäynnille. Saimme monat naurut kun siskoni yritti harjata lapsen hampaita ja näyttää suuta hammaslääkärille videovälitteisesti.

Ilma oli lämmin ja maisemat kuvankauniit.

Maxmilian lukee mökin parvella Aku Ankkaa.

Kotimatkalla!

4. Portsan pihamarkkinat

Joka kesän kohokohta on asuinalueellamme Port Arthurissa järjestettävät pihamarkkinat. Pihamarkkinoilla Portsalaiset myyvät omia aarteitaan ja järjestävät kahviloita taloyhtiöidensä vehreillä sisäpihoilla. Tänä vuonna meidän lapset pitivät pientä kahvilaa, jossa he myivät itsetehtyjä leivoksia, kahvia, teetä ja raparperimehua.

Adeliina ja Alex taiteilivat hienon mainoksen porttiin.

Myytäviä tuotteita pihamarkkinoilla.

Adeliina jaksoi toimia kahvilanpitäjänä koko päivän. Kahvilan tuotto kertyi lasten kulttuurirahastoon ja teemme rahoilla kahvilan myyjien kanssa yhdessä jotain kivaa.

Porkkanakakkua kehuttiin kovasti!

5. Kouluun ja esikouluun

Elokuun koskettavin hetki oli, kun pieni Alex kirjoitti aamupalapöydässä puuroon hillolla ”äiti <3”. Sitten hän veti lippalakin päähän, repun selkään ja sanoi lähtevänsä esikouluun. Sinne meidän perheen vauva sitten lähti. Kaikki (Alexin ja minun) jännitys katosi nopeasti, kun vanhat päiväkotikaverit ryntäsivät isolla joukolla tervehtimään ja pyysivät Alexia mukaan leikkeihinsä. Alex jäi kesälomalle jo toukokuussa, joten hänellä oli takanaan pitkä tauko päiväkodista. Vaikka me vanhemmat työskentelimmekin koko kesän, meille oli tärkeää, että lapset pääsevät lomailemaan. Onneksi Alexin pitkä kesäloma onnistui ihanan lähipiirin avulla.

Adeliina taas palasi kouluun jotenkin ison tytön oloisena. Tänä vuonna Adeliina ei ole enää koulun pienimpiä, vaan koulun käytänteet jo hyvin tunteva tokaluokkalainen.

Lukuvuoden enismmäinen kouluaamu oli riemukas.

6. Koko perheen reissu Särkänniemeen

Koko perheellä tarkoitan omaa lapsuudenperhettäni sekä meidän tyttärien omia perheitä. Teimme siis isolla porukalla hauskan loppukesän matkan Tampereelle ja Särkänniemeen. Särkänniemi oli varattu yksityistilaisuutena isäni työpaikalle ja laitteissa sai juosta ilman jonoja! Päivä oli hieman sateinen, mutta se ei haitannut menoa lainkaan. Lapset ja me aikuiset nautimme päivästä täysillä. Paitsi Pepe, joka ei uskaltanut kuin yhteen laitteeseen.

Narunvedon palkinnot olivat kaikki Suomessa valmistettuja.

Perheen pienimmät possujunassa.

7. Shoppailu ja ruokailu Ideaparkissa

Särkänniemessä vierailun jälkeen suuntasimme Ideaparkkiin ruokailemaan ja shoppailemaan. Minä olisin viihtynyt ostoskeskuksessa vaikka koko päivän, mutta seurueemme miehet siirtyivät ravintolan jälkeen parkkipaikalle autoihin lepäämään.

Alex osti kotimatkalle irtokarkkeja.

8. Viimeinen vierailu koululla

Elokuu oli myös virallinen koulusta valmistumiskuukauteni. Valmsitumisen kunniaksi ajelin vielä viimeisen kerran koulun tiluksille. Palautin englannin oppikirjan ja hyvästelin kampuksen, jonka pihalta kaikki pari vuotta sitten alkoi. Nappasin koulurakennuksesta vielä kuvan, ennen kun jätin paikan ja elämänvaiheen taakseni.

9. Kotoilu

Seikkailujen lisäksi elokuun tähtihetkiä on vietetty myös kotona. Kotona tuli oltua enemmän sen jälkeen kun kesän lämpö vaihtui lähes ympäri vuorokauden kestäviin sateisiin. Kun sade ropisee äänekkäästi kotimme peltikattoon, koen suurta kiitollisuutta siitä, että kotimme antaa meille suojaa. Kodin remontti on kesken ja moni paikka on vielä niin vinksallaan, että en viitsi niitä edes tänne blogiin kuvata. Kurjalla säällä se kodin perimmäinen tarkoitus kirkastuu minulle. Kotimme hirret seisovat luotettavasti paikallaan, niin kuin ovat 120-vuotta tehneet. Ne pitävät lämmön sisällään ja antavat meille sellaisen suojan ja rauhan, johon on ihana piiloutua rajuilmalta ja muulta maailmalta.

Ihmettelimme Alexin kanssa pihallamme paistattelevaa perhosta.

Pihan omenapuut ovat täynnä satoa ja olemme ehtineet valmistaa omenoista piirakan sekä kauraomenapaistoksen.

10. Rapujuhlat

Elokuu on minulle se kesän viimeinen kuukausi, jonka päätteeksi on aika hyvästellä kesä. Tänä vuonna kesä hyvästeltiin tätini luona järjestetyillä rapujuhlilla, jossa nautimme illallista aivan upeissa maisemissa. Uskomatonta, että pitkä sadejakso väistyi juhliemme tieltä ja saimme nauttia lämpimästä kesäillasta auringonlaskuineen.

Terassille oli katettu pitkä pöytä, jonka ääreen koko suku mahtui ruokailemaan. Myöhemmin illallla ruokailu muuttui bileiksi, kun musiikki koveni ja terassista muotoutui tanssilava.

Itse en syö rapuja, mutta tarjolla oli onneksi myös ihania keittoja ja salaatteja.

Jälkiruokapöytä oli myös mieletön!

Näissä kuukauden päätteeksi tekemissäni postauksissa on aina yhtä ihana muistella viimeaikaisia tapahtumia. Toivottavasti kirjoitukset ovat kuvineen mieluisia myös Teille lukijoille!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X