eveliina matilda - Banneri

Viikonloppu meni taas aivan liian nopeasti! Vietimme aikaa perheen kesken, kutsuimme sukulaisia kylään, kyläilimme sukulaisilla ja vietimme Turun päivää, josta kirjoituksen kuvat ovat peräisin. Kirjoitin pienen koosteen meidän tapahtumantäyteisen viikonlopun tapahtumista.

Turun linnaan oli Turun päivänä ilmainen sisäänpääsy.

Perjantaina lapset saapuivat taas viikon erossaolon jälkeen meille. Hain eskarilaisen kotiin koiralenkin yhteydessä ja koululainen käveli koulun jälkeen yhdessä  luokkakaverinsa kanssa meille. Lapsilla oli kivat leikit ja he intoutuivat maalaamaan kauniit taulut akryylimaaleilla. Iltapäivällä tyttäreni ystävän kotiuduttua aloimme valmistautua illan vieraiden vastaanottamiseen.

Siskoni saapuivat perheineen meille kokkailemaan ja viettämään iltaa. Pepen työpäivä venyi asiakkaan kalusteita maalatessa ja hän ei tällä kerralla ehtinyt mukaan illanistujaisiin. Meillä muilla oli tosi mukava ilta musiikkia kuunnellessa ja hyvää ruokaa syödessä.

Lapset ihmettelivät Turun linnan Jeesusta ja kyselivät meiltä aikuisilta tiukkoja kysymyksiä uskonnosta.

Lauantai sujui tätini tyttären syntymäpäivien merkeissä. Lapset eivät olisi millään malttaneet odottaa juhlien alkua, mutta saimme päivän kulumaan synttärikorttia askarrellen ja lautapelejä pelaillen. Kun kello oli vihdoin iltapäiväin puolella, minä ja lapset suuntasimme pienen 3-vuotiaan syntymäpäiväjuhlille. Sukulaisten kanssa oli niin mukava kahvitella ja vaihtaa kuulumisia, että viihdyimme juhlissa iltaan asti!

Ehdimme kuitenkin vielä synttäreiden jälkeen poiketa lasten kanssa lähikaupassa ostamassa lauantaiherkkuja. Vaikka synttäreillä oli jo tullut herkuteltu, niin lapset muistivat oikeutensa ostaa kaupasta lauantaina karkkia. Vietimme loppuillan kotisohvalla, Saariston lapset -elokuvaa katsellen. Leffailta on meidän lapsille sellainen ykkösjuttu, jonka he haluavat aina tilaisuuden tullen järjestää. Leffailtoina valitsemme yhdessä elokuvan, syömme jotain hieman erikoisempaa iltapalaa ja herkuttelemme.

Linnasta löytyi hieno pienoismalli.

Kuvassa olevien lisäksi linnassa oli mukana vielä kaksi pienempää serkusporukan jäsentä.

Sunnuntaina Turussa vietettiin Turun päivää. Kaupungissa järjestettiin paljon kaikenlaista ohjelmaa ja meillä oli hieman vaikeuksia päättää mihin suuntaamme. Päädyimme lopulta vierailemaan lähellä sijaitsevassa Turun linnassa. Lapset kävivät vuosi sitten linnassa pikkuritarikierroksella isovanhempiensa kanssa, mutta omasta vierailustani oli jo ehtinyt kulua tovi. Kävin linnassa opastetulla kierroksella isosiskoni polttareissa muutama vuosi sitten. Oli korkea aika vierailla tässä aivan nurkan takana sijaitsevassa jännittävässä museossa yhdessä lasten kanssa. Lapset olivat kovin kiinnostuneita linnasta ja he kuuntelivat tarkasti kun luin linnaan sijoitettujen opastustaulujen sisältöä heille.

Sunnuntai oli perheellemme tapahtumantäyteinen, sillä kulttuurin lisäksi päivää värittivät lasten harrastukset. Aamupäivä kului jääkiekkoa katsellen jäähallissa ja iltapäivällä istuskelin hevostallilla ratsastuskentän laidalla. Onneksi on olemassa Bookbeat, jonka kirjojen avulla voin seisoskella vaikka tuntitolkulla tyhjyyteen tuijottaen!

Sunnuntai-iltana mukava viikonloppu sai arvoisensa päätöksen, kun katselimme Turun päivän kunniaksi järjestettyä ilotulitusta kotimme ikkunasta. Nyt on taas voimia vastaanottaa uusi viikko tapahtumineen!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X