eveliina matilda - Banneri

Kävin maanantaina elämäni ensimmäistä kertaa äänimaljarentoutuksessa. Siskoni törmäsi netissä mainokseen äänimaljarentoutuksesta ja uteliaina tietysti ilmoittauduimme mukaan kertaluontoiseen sessioon. Kokemus oli niin ihana, että aion ehdottomasti mennä äänimaljarentoutukseen uudestaan. Haluan nyt kertoa kokemuksestani Teille, joille äänimaljarentoutus on vielä vieras asia.

Osallistuin Temppelin Emännän -Anette Huilan ohjaamaan äänimaljarentoutukseen. Rentouttava tunti järjestettiin rauhoittavassa ympäristössä Liedossa sijaitsevan Littoistenjärven rannalla, vanhassa puutalossa. Mieleni ehti rauhoittua jo matkalla äänimaljarentoutukseen, kun vilkas kaupunkimaisema vaihtui veden ääressä kiemurtelevaan hiekkatiehen sekä joutsenpariskunnan bongaamiseen. Puitteet olivat parhaimmat mahdolliset syvärentoutumisen saavuttamiseen.

Lepäät mukavasti peiteltynä, kauniisti soivat maljat hoitavat mieltä ja kehoasi.

Mutta mistä äänimaljarentoutuksessa oikein on kyse? Nappasin Temppelin emännän nettisivujen äänimaljarentoutuksen kuvauksesta kaksi katkelmaa: ”Äänimalja on kaunissointuinen instrumentti, jota soitetaan joko hieromalla puisella kapulalla tai villasta huovutetulla iskimellä. Äänimaljojen lempeä ääni soi pitkään, ja niiden soinnut rentouttavat ja rauhoittavat. Äänimaljojen värähtelyt resonoivat kehomme nesteissä, aina solun nesteitä myöden. Kaikki maljat soivat omaa tarinaansa, huumaavia sointuja.”, ”Äänimaljahoidon aikana pääset vaipumaan ihanaan rentoutukseen, joka vastaa tuntien syvää unta. Lepäät mukavasti peiteltynä, kauniisti soivat maljat hoitavat mieltä ja kehoasi.”

Olin välittömästi valmis kokeilemaan itselleni uutta rentoutusmenetelmää, kun luin sanat syvää unta ja mukavasti peiteltynä. Yin-jooga harrastus on auttanut kehoani ja mieltäni rentoutumaan, mutta äänimaljarentoutus lupaili jotain vielä syvempää ja rauhallisempaa. Halusin käpertyä itseeni, rentouttaa jäykät leukaperäni ja saada lisää voimaa uuteen arkiviikkoon.

Äänimaljat.

Äänimaljarentoutus lunasti kaikki odotukseni ja enemmänkin! Kokemus oli kehollisesti ja henkisesti hyvin voimakas. Tunnin alussa ohjaaja kertoi hieman itsestään, äänimaljoistaan, äänimaljarentoutuksen taustasta sekä tunnin kulusta. Me rentoutujat asetuimme joogamatoille tyynyinemme ja peittoinemme makoilemaan ja ohjaaja kertoi toimivansa oppaanamme koko tunnin ajan.

En vieläkään ymmärrä ihan tarkalleen mitä minulle session aikana tapahtui, mutta pidin tapahtuneesta kovin.

Rentoutuksen aluksi ohjaaja auttoi meitä rentoutumaan sanallisesti samalla kun soitti äänimaljoja. Jossain vaiheessa ohjaaja vain soitti äänimaljoja ja aivan lopuksi olimme muutaman minuutin täydellisessä hiljaisuudessa, kunnes ohjaaja palautti meidät takaisin helistämällä heleää kelloa. Heräilin pikkuhiljaa takaisin tähän hetkeen ja avattua silmäni olin ihmeissäni. En vieläkään ymmärrä ihan tarkalleen mitä minulle session aikana tapahtui, mutta pidin tapahtuneesta kovin.

Aivan rentoutuksen alussa mielessäni häivähti ajatus, että tässä pitäisi nyt sitten jaksaa makoilla tunti paikoillaan. Siirsin ajatuksen sivuun ja päätin ottaa kokemuksesta kaiken irti suhtautumalla siihen mahdollisimman avoimella mielellä. Makoilin, kuuntelin ja rentouduin. Äänimaljojen sointu oli kaunista, mutta minun kesti hetken aikaa tottua siihen. Aivan aluksi ääni jollain kummallisella tavalla sattui kehossani. Minä ikään kuin pyristelin hetken aikaa ääniaaltoja vastaan, mutta kun lopulta rentouduin, näin äänet mielessäni ympyröinä sekä vaaleanpunaisena värinä. Ympyrät ja värit vaihtuivat äänten rytmissä ja seurasin niiden menoa ajatuksissani. Kun ohjaaja lopetti sanallisen rentoutuksen, vaivuin ihmeelliseen unenomaiseen tilaan. Äänet kuulostivat ihanilta ja raajani tuntuivat painavilta kun vaivuin yhä ihmeellisempään horrokseen.

Kun ohjaaja lopetti sanallisen rentoutuksen, vaivuin ihmeelliseen unenomaiseen tilaan.

Kesken utuisen lämpimän ja pimeän rentoutumisen aloin nähdä edessäni nopeita vilahduksia puhelimen näytöstä sekä television ruudun välkettä. Näyt olivat ikäviä, mutta jotenkin kuitenkin kuuluivat asiaan. Lopulta rentoutus voitti ja menetin ajantajuni täysin. Tunti tuntui kuluneen ohi hetkessä, kun heleä kellon ääni palautti minut takaisin järven rannalla olevaan puutaloon.

Valoisa ilta kääntyi äänimaljarentoutuksen aikana pimeäksi.

Kotimatkalla keskustelin siskoni kanssa kokemuksesta ja huomasimme kokemuksissamme paljon samankaltaisuutta. Myös siskoni ajatuksissa oli tunnin aluksi käväissyt pelko siitä, että kuinka hän jaksaisi makoilla paikallaan kokonaisen tunnin. Epäilyksistään huolimatta myös siskoni oli vaipunut kuvailemani kaltaiseen, unen omaiseen tilaan ja mikä ihmeellisintä myös hän oli kesken tämän rentouttavan matkan nähnyt vilauksia kännykän näytöstä! Järkeilimme medialaitteiden vaikuttavan terveyteemme niin vahvasti, että ne pyrkivät mieleemme myös kaikkein rennoimmillamme ollessamme.

Äänimaljarentoutus oli todella mukava tapa aloittaa tämä viikko. Koen saaneeni rentoutuksesta rauhallista voimaa itselleni ja suosittelen rentoutusta kaikille muillekin, jotka haluavat hetkeksi pysähtyä itseensä ja kokea jotain aivan uutta. Minua kiinnostaisi tietää, millaisia kokemuksia Teillä muilla äänimaljarentoutuksessa käyneillä on?

Kommentit (2)

Hei, kehostamme suuri osa on nestettä. Ännimaljarentoutuksessa ääniaallot saavat kehossasi nesteet liikkeelle – on erilaisia taajuuksia, jotka vaikuttatavat kehoon eri tavoin. Näitä taajuuksia voidaan nimittää myös hertseiksi. Kun antaa mielen hiljentyä kehosta löytyy vaikka mitä💗.

Olen ollut yksin äänimaljahoidossa ja ryhmän kanssa myös. Silloin hoitoa kutsuttiin sointukylvyksi. Parhaiten rentouduin yksin. Siinä maataan hoitopöydällä ja maljoja soitetaan vartalon päällä. Ihanan rentouttavaa. Kannattaa kokeilla siis myös yksin 💛

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X