eveliina matilda - Banneri

Olen jo hetken etsinyt meidän sänkyyn sängynpäätyä. Mielestäni pääty tuo sänkyyn kivaa ryhtiä ja siihen on mukava nojailla jos sängyssä istuu vaikka aamukahvikuppponen kädessään. Sopivaa sängynpäätyä ei kuitenkaan ole löytynyt kaupoista, sillä en ole valmis maksamaan pelkästä päädystä kovin montaa sataa euroa. Edessä on lähitulevaisuudessa vanhan sängyn päivitys uuteen, joten sängynpäätyyn satsaaminen ei tullut tällä hetkellä kyseeseen.

Koivusta valmistettu ja punertavaksi petsattu sängynpääty löytyi Facebook-ryhmän kautta lahjoituksena.

En pitänyt koivuun kolotusta kuvioinnista.

Onneksi uusi sängynpääty löytyi edullisesti secondhandina! Huomasin asuinalueemme Facebook-ryhmässä vanhan sängynpäädyn etsivän uutta kotia ja kysäisin Pepeltä, olisiko hänellä aikaa maalata kalusteeseen uusi pinta. Pepellä oli jäänyt verstaan nurkkiin pyörimään juuri käyttötarkoitukseen sopivaa maalia, joten päätimme hakea lahjoitettavan sängynpäädyn kotiin.

Punertavaksi petsattu puun pinta hiottiin pois, minkä jälkeen tilalle maalattiin pohjamaali sekä silkkisen musta pintamaali. Koivuun kolottu, jokseenkin vanhanaikainen kuviointi peittyi täysin ja huonekalusta tuli kuin uusi!

Saan secondhand-löytöjen tuunaamisesta itselleni jopa paremman mielen, kuin ostaessani valmiin tuotteen kaupasta. Vanhan kierrättäminen on ekoteko sekä taloudellisesti järkevää. Huomaan, että tavaraan syntyy myös erilainen suhde, kun sen eteen on nähnyt hieman vaivaa.

Musta pääty näyttää kuvissa ehkä synkemmältä kuin itse paikanpäällä.

Virkattu päiväpeitto on samaisen Facebook-ryhmän kautta lahjoituksena saatu. Kattokruunu on edesmenneen mummini vanha ja yöpöytä on isoisoäitini peruja. Iranista tuotu iso villamatto on ostettu käytettynä ja käytävämatto sekä peili ovat huutokaupasta hankittu.

Päädyimme maalaamaan sängynpäädyn ylijääneellä, mustalla maalilla, vaikka minua mietitytti olisiko musta liian synkkä väri makuuhuoneeseen. Vintiltämme löytyi jo valmiiksi mustaa rottinkia nojatuolin sekä lehtitelineen muodossa, joten ajattelin sängynpäädyn sopivan kivasti jo olemassa olevaan värimaailmaan.

Ihan kivasti tumma pääty tuntuukin sopivan meidän muuten hyvin vaaleaan huoneeseen. Makkarista löytyy vielä paljon listoittevaa sekä katosta hieman paneloitavaakin, mutta laitamme näitä pikkujuttuja kuntoo sitten kun keittiö ja eteinen ovat remontoitu.

Kommentit (4)

Voi että miten nättiä teillä on! Olisi kiva nähdä enemmänkin asunnonesittelyä täällä 🙂

Jos kaikki vanha pitää maalata niin miksipä ei kattokruunuakin suhumaalilla mustaksi.
”Koivuun kolottu vanhanaikainen kuviointi” on intarsia-upotus.

Tyylikkään näköinen pääty, ei ollenkaan liian tumma. Tuo pientä särmää vaaleaan huoneeseen👌.

Ihana! Tuunaamalla saa niin hyvää aikaiseksi jos on silmää nähdä esineen tai huonekalun ”uusi elämä” Niin upea ja tunnelmallinen huone 🤩

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X