eveliina matilda - Banneri

Olimme ehkä hieman hulluja, kun päätimme yks kaks eräänä kesäpäivänä siirtää kaikki tavaramme ihanasta pienestä Portsan kodistamme tänne Pepen valtavan työmaan keskelle. Kirjoitin muuttotunnelmista postauksen, jossa päivittelin idean hulluutta. Muutimme Pepen kolmikerroksisen kodin vintille, joka oli asunnon eniten valmis huone. Vintiltä löytyi lisäksi Pepen remontoima kylpyhuone. Nyt kaksi vuotta muuton jälkeen olemme remontoineet vintille lastenhuoneet ja meidän aikuisten makuuhuoneen. Keskikerrokseen olemme rempanneet olohuoneen ja aloittaneet eteisen uudistamisen. Aloitimme kesällä eteisen rempan kanssa samaa aikaa keskikerroksessa sijaitsevan keittiön täydellisen muodonmuutoksen.

Olimme ehkä hieman hulluja, kun päätimme yks kaks eräänä kesäpäivänä siirtää kaikki tavaramme ihanasta pienestä Portsan kodistamme tänne Pepen valtavan työmaan keskelle.

Kirjoitin kesäkuussa postauksen Keittiöremontti alusta loppuun itse /Remppa alkoi -postauksen, jossa kerroin remontin suunnittelusta ja esitin kuvat Pepen asiakkaalle tekemästä keittiöstä, josta otimme inspiraatiota omaan remonttiimme. Postauksesta löytyy kuvia myös meidän keittiön valmistusvaiheesta, sillä Pepe sai uuden keittiön rungon ja kaapit tehty valmiiksi jo tuolloin kesäkuussa. Kannattaa siis ehdottomasti kurkata tuo varhaisempi postaus muistin virkistämiseksi. Nyt vihdoinkin mulla on jotain uutta kerrottavaa meidän keittiöremontista!

Vanhan keittiön remontti oli jo loppusuoralla

Vanha keittiömme ei ole oikeastaan kovinkaan vanha. Puolisoni aloitti keittiön remontoinnin jo ennen kuin me edes tunsimme toisiamme. Remontti ei koskaan ehtinyt valmistua ja hyvä niin, koska nyt meillä on hieman vähemmän purettavaa. Pepe remontoi keittiötä laadukkaista materiaaleista, jotka eivät kuitenkaan miellyttäneet minun silmääni lainkaan. Melko pian myös puolisoni oli kanssani samaa mieltä: aloittaisimme keittiöremontin kokonaan alusta. Tiedän, mitä tuhlausta! Olisi kuitenkin tuntunut järjettömältä laittaa rahaa sellaisen remontointituloksen loppuun saattamiseksi, mikä ei enää miellyttänyt meitä tai vastannut lapsiperheen tarpeita.

Ennen keittiön purkua edessä oli astioiden ja ruokien pakkaaminen ja siirtäminen olohuoneeseen.

Tilasimme keväällä integroitavan jääkaappi-pakastimen, joka seisoskeli keskellä keittiötä puolisen vuotta.

Keittiöremppa oli jäänyt pahasti kesken, eivätkä sen materiaalit ja toiminnot miellyttäneet minua.

Vanhasta keittiöstämme löytyi harmaa kivilattia, seinistä harmaata liuskekivilaattaa, harmaa-raidallista tapettia ja harmaa välitilan laatta. Kaapit olivat vaalean harmaat, kodinkoneet rosteria ja työtasot sekä osa kaapistosta raidallista zeprano-puuta. Ymmärrän kyllä Pepen vision ja valmiina lopputulos olisi ollut varmasti hieno, mutta ei omaa makuani.

Keittiön toiminnoista minua häiritsi eniten se, että vanha puuhella oli hävitetty keittiörungon alle ja kauniit hirsiseinät piilotettu liuskekivellä… Kuvissa ei nyt näy liuskekiviseinää, mutta seinään oli vielä kaiken kukkuraksi leikattu reikä telkkarille ja keittiöön oli tietysti suunniteltu se perinteinen sinkkumiesten rakastama baaripöytä. Ihan kiva, mutta ei meidän lapsiperheelle.

Vanhan keittiön purku

Varsinainen uusi keittiö odottaa kasausta verstaalla, mutta ennen kuin pääsemme ihastelemaan sitä täällä kotona, on edessä valtavasti purku- ja pohjatöitä. Käytännössä aivan kaikki Pepen jo kertaalleen rakentama puretaan.

Ihan ensimmäiseksi kyytiä saivat keittiön kalusteet, eli kaapisto, laatikosto ja tasot. Purkaminen on yleensä hauska työvaihe, mutta tällä kertaa tunnelmaa varjosti se, että kohteena oli Pepen vaivalla rakentama keittiö. Kierrätämme kuitenkin kaiken mahdollisen ja vanhan keittiömme osasille on jo löytynyt uudet, tarvitsevat kodit.

Seinän yläreunassa on nähtävillä vanhaa liuskekiveä sekä gyprocin jämät.

Kysyin eveliinamatilda -Instagramin storyssä mielipiteitä siitä, mitä keittiön gyproc-seinille tehdään. Ulkoseinää ja naapurien vastaista seinää ei voi lämmityksestä, paloturvallisuudesta ja äänieristyksestä johtuen ottaa hirrelle.

Gyprocia jouduttiin irrottamaan seinistä, koska vesipiste vaihtaa paikkaa ja uudet vesiputket piti tuoda seinän sisällä. Vesiputkien siirto ja uuden liesituulettimen putkisto edellyttivät myös katon auki repimisen. Keittiön kalusteiden, katon ja seinän lisäksi puramme pois vanhan laattalattian. Kotimme yläkerrasta löytyy valkoiseksi maalattua sucupiraparkettia ja keskikerroksen olohuoneesta (jossain vaiheessa vaihtoon menevää) hyvin vaaleaa laminaattia.

Keittiöön ja eteiseen olisi mielestäni sopinut hyvin laattalattia, mutta laatan tummanharmaa väri ei olisi sopinut muuhun sisustukseen lainkaan. Pohdimme ensin laatan maalaamista, mutta päädyimme nyt kuitenkin työläämpään ja kalliimpaan, mutta pitkäikäisempään vaihtoehtoon. Poistamme vanhat laatat ja keksimme jonkin uuden valkean lattian tilalle.

Remontin tilanne juuri nyt

Keittiössä on puuhailtu hyvin intensiivisesti, mutta kovin valmiilta huone ei vielä näytä. Suurin osa ajasta on kulunut naapurinpuoleisen seinän villoituksen, vesiputkien, viemärin ja ilmanvaihtoon liittyvien asioiden kimpussa.

Seinään on vedetty uudet vesiputket ja sähköjohdot keittiön koneille. Sen jälkeen seinä on villoitettu ja levytetty.

Katto on vaatinut useita työtunteja.

Hirsiseinä näyttää tosi kivalle. Olen kuitenkin hieman huolissani siitä miten hirsi saadaan sopimaan meidän kodin muuhun tyyliin.

Tälle puolelle keittiötä ei tule lainkaan välitilaa ja uusi kaapisto tulee kiinni kattoon asti.

Lattialaattojen poisto on aloitettu, yksi hirsiseinä on siivottu nauloista ja pellavasta sekä hiottu puhtaaksi. Keittiön eteisen puoleisella seinustalla oleva kaapisto puretaan vasta kun toiselle puolelle on rakennettu uusi työtaso vesipisteineen. Tarvitsemme keittiön vesipistettä, joten päätimme rakentaa huoneen tällaisessa järjestyksessä.

Työtä on vielä tosi paljon edessä, mutta työmaa etenee kovaa vauhtia ja tahdon uskoa, että jouluna olisi jo valmista! Projektin etenemistä voi seurata reaaliajassa mun eveliinamatilda-Instagramin kautta. Olen hiljattain lisännyt profiilikuvaukseni alla oleviin lemppari-storyihin kotimme eri huoneiden remonttikuvat ja videot. Tervetuloa seuraamaan!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X