Eveliina Matilda - Hero Header

Perheemme joulun odotukseen kuuluvia perinteitä

Joulukuu, vihdoin olet täällä! On ihanaa, kun pimeän ja kylmän vuodenajan keskelle laskeutuu rauhallinen odotus täynnä herkkuja, kauniita jouluvaloja ja jännittäviä yllätyksiä.

Joulusukka odottelee tontun yllätyksiä lastenhuoneen ovessa.

Myös toisen lastenhuoneen ovesta löytyy sukka.

Meidän lasten joulun odotuksen perinteisiin kuuluu tietysti joulukalenterien avaaminen aamuisin. Aamuherätykset ovat muuten joulukuussa ihan tavattoman helppoja, kun lapset saa houkuteltu heräämään kalenterien avulla! Meidän vuoroviikoin kotia vaihtavien lasten mielestä kodinvaihtopäivät ovat ihan parhaita, kun he pääsevät avaamaan toisessa kodissa monta avaamatonta luukkua kerralla.

Meidän kotona on jo muutaman vuoden ajan liikkunut joulukuussa tonttu. Lapset ripustavat huoneisiinsa omat joulusukat, joihin tontulla on tapana tuoda silloin  tällöin pieniä jouluisia yllätyksiä! Yleensä yllätykset ovat olleet suklaatikkareita, tarroja, askarteluvälineitä, pieniä joulusuklaita tai jopa viestejä tontulta.

Lasten joulun odotukseen kuuluu tietysti myös kirjeen kirjoittaminen joulupukille. Kirjeessä lapset kertovat kuulumisiaan ja esittävät lahjatoiveita pukille. Kirjeet sitten laitetaan ikkunan väliin, josta tonttu vie ne yöllä. Jossain vaiheessa alkuvuodesta tonttu palauttaa kirjeet lasten muistokansioiden väliin, josta niitä on aina hauska lukea myöhemmin.

Joulutähti koristaa makuuhuoneen ikkunaa.

Minun joulukuun perinteisiin kuuluu kodin maltillinen koristaminen juhlakuntoon. Meiltä ei löydy tonttuja tai juuri muitakaan härpäkkeitä, vaan tykkään koristaa kotia valoilla ja kynttilöillä, joita voi ihastella kotona koko talven. Tein olohuoneen ikkunoihin itse roikkuvat koristevalot valoketjuista ja lasten vanhoista vuodekatoksista talteen otetuista vanteista. Myös lastenhuoneiden ja meidän vanhempien makuuhuoneen ikkunoista löytyy valot.

Tällä hetkellä kodistamme löytyy joulutunnelmaa oikeastaan vain yläkerrasta, koska alakerta on edelleen täydellisessä remppakaaoksessa. Keittiön tavarat ja ruuat on sijoitettu olohuoneeseen, joten sekään ei ole tällä hetkellä kovin viihtyisä huone. Meillä on itsenäisyyspäivänä talkoot keittiön kaappien kasauksen merkeissä ja tulevana viikonloppuna on taas tarkoitus ehtiä remontoimaan keittiötä, mutta valmista ei ehdi tulla vielä jouluksi.

Tämä joulu vietetäänkin sitten hieman erilaisessa kodissa, mutta asiassa on jotain hyvääkin, sillä minun ei tarvitse murehtia joulusiivouksesta. Tavallisesti tykkään siivota kodin lähes lattiasta kattoon ennen joulua, mutta nyt aion siivota kunnolla vain meidän vinttikerroksen, eli lastenhuoneet, makuuhuoneen, vaatehuoneen ja kylpyhuoneen.

Muita velvollisuuksiani näin joulun alla on lahjahankintojen tekeminen. Olemme jo jonkin aikaa sitten ostaneet lapsille yhteiseksi lahjaksi pelikonsolin ja aiomme vielä ostaa konsoliin muutaman pelin valmiiksi ennen aattoa. Tämän yhden arvokkaamman lahjan lisäksi olen ostanut lapsille yhdet lelut, enkä aio hankkia enempää tavaraa, ellei kaupasta satu tulemaan vastaan jotain tarpeellista. Olen hankkinut yhdet lahjat myös kolmelle kummilapselleni sekä lahjan sukulaiselle, joka auttoi minua eräässä projektissa kuluvan vuoden aikana. Hankkimatta on enää meidän suvun kesken arvotut kympinlahjat, eli korkeintaan 10 euroa maksava lahja satunnaiselle aikuiselle.

Lahjoja on kiva antaa, mutta niiden hankkimisesta en niin välitä. Nyt on jotenkin ihana vain odotella aattoa, kun kaikki hankinnat on tehty ja joulun ajan ruuat ja  herkutkin on jo tilattu kotiinkuljetuksella kotiin. Aivan ihanaa ja rauhallista joulun odotusta Teille kaikille!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä