Eveliina Matilda - Hero Header

Joulun this or that – hauska blogihaaste

Kiitos tästä joulutunnelmaan virittävästä haasteesta Valokuvaajan silmin -blogin Jasmin!

Missä vietät joulua? Tänä vuonna perheemme syö jouluaattona brunssin isoäitini luona, jonne minun sukuni kokoontuu. Iltapäivällä syömme jouluruokaa Pepen vanhempien luona. Joulupäivänä kokoonnumme sitten vielä ruokailemaan minun vanhempieni luona.

Mitä puuhastelet joulun välipäivinä? Tapaan välipäivinä ainakin kaksi vanhaa työkaveriani. Ehkäpä kilistelemme jo valmiiksi tulevalle vuodelle ja muistelemme menneitä hyviä aikoja! Muuten välipäivät kuluvat varmaan kotosalla perheen kesken palapelejä tehden ja herkkuja syöden.

Joulupukin kuuma linja vai Samu Sirkan joulutervehdys? Ei oikeastaan kumpikaan, koska meillä ei ole koskaan katsottu kumpaakaan ohjelmaa.

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla? Tällä hetkellä meillä ei ole kotona saunaa, vaan me saunotaan kaverin luona naapuritaloyhtiössä. Jouluaattona sauna taitaa lämmetä brunssin yhteydessä, joten tänä vuonna sauna päivällä.

Joulukinkku vai graavilohi? En pidä joulupöydän kaloista, joten valitsen kinkun!

Perinteiset jouluruoat vai erilainen joulumenu joka vuosi? Meillä on hyvin perinteiset jouluruuat ja perinteisiin kuuluen minä tuon joulupöytään jotain mitä en ole itse valmistanut, eli suklaata tai juotavat. Joulubrunssi on suvussamme aivan uusi konsepti, mutta brunssin menyy kuulosti pitävän sisällään perinteisiä herkkuja.

Mitä kuuluu joulupöytääsi? Suosikkejani ovat kinkku äitini tekemän sinapin kera, perunalaatikko sekä rosolli sukuni erikoisuuden, eli nakkivoisulan kanssa.

Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti? Kyllä jouluruuat maistuvat minulle vielä pitkään aaton jälkeenkin!

Vaalea vai tumma glögi? En ole kuulutkaan vaaleasta tai tummasta glögistä. Juon ihan jotain kaupan perus tiivisteglögiä.

Suklaakonvehdit vai vihreät kuulat? Molemmat maistuvat minulle. Tänä vuonna löysin uuden konvehtirasian, missä on vain hyviä suklaakonvehteja! Kannattaa maistaa Fazerin Klassikot suklaakonvehteja sinisessä pakkauksessa!

Piparit vai joulutortut? Vaikeita valintoja tällaiselle herkuttelijalle, jolle maistuu kaikki. Ehkä juuri uunista tulleet joulutortut vievät tämän.

Parasta joulussa? Tunnelma, kauniit valot ja koristeet sekä lasten ilo.

Joululahjojen saaminen vai antaminen? On erityisen ihanaa antaa lahjoja ja nähdä muiden reaktioita kun he saavat onnistuneen lahjan. Meidän suvussa jokainen aikuinen antaa ja saa yhden maksimissaan 10 euroa maksavan lahjan, jotka sitten jokainen avaa vuorollaan ikäjärjestyksessä. Tämä on ihana perinne ja odotan lahjarinkiä jo kovasti.

Pehmeät vai kovat paketit? Tykkään enemmän kovien pakettien paketoinnista, mutta muuten paketin tuntumalla ei ole minulle väliä.

Avaatko lahjat jouluaattona vai joulupäivänä? Meillä lahjat avataan jouluaattona. Vähän kyläilyistä riippuen aamulla, päivällä, illalla tai sitten pitkin päivää.

Aito joulukuusi vai tekokuusi? Itse haluaisin neulasten varisemisen takia tekokuusen. Pepe taas suosii aitoa kuusta. Tänä vuonna meille ei taida remontin takia tulla lainkaan kuusta.

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut? En juurikaan kuuntele joululauluja, mutta jos jotain joskus kuulen, niin yleensä se on suomen kielistä.

Jouluna juhlavaatteet vai rento oloasu? Kyläillessä juhlavat vaatteet ja illalla kotona uusi yöpuku tai rento oloasu. Minulla on tapana hankkia lapsille aina jouluksi uudet ihanat yöasut.

Joulutähti, hyasintti vai amaryllis? Hyasintti tai sitten amaryllis leikkokukkana ovat tosi ihanat.

Jouluaattona leffoja vai lautapelejä? Meillä on harrastettu näitä molempia. Jouluaattona aloitan myös joka vuosi palapelin, jota yhdessä perheenä sitten pikkuhiljaa teemme aattona ja välipäivinä.

Kuvaile perinteistä jouluaattoasi. Minulla on ollut niin monenlaisia jouluaattoja, että vaikeaa kuvailla mikä olisi se perinteisin. Lapsetkin ovat vain joka toisena jouluaattona kanssamme, joten aattomme ovat hyvin erilaisia. Perinteisiin kuuluu kuitenkin aina lahjojen avaaminen sekä ruokailu jonkun sukulaisen luona tai ravintolassa.

Joulupäivänä jotain ohjelmaa vai yökkärissä rennosti kotosalla? Pidän ohjelmasta ja tylsistyisin, jos viettäisin koko joulupäivän yökkärissä. Tänä vuonna menemme tosiaan minun vanhemmilleni syömään joulupäivänä.

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena? Pidän kauniit valokoristeet alkukevääseen asti. Muita joulukorsteita meillä ei tällä hetkellä olekaan, mutta tavallisesti haluan kuusestakin eroon jo heti uuden vuoden juhlien jälkeen.

Haastan vastaamaan tähän haasteeseen kaikki teidät bloggaajat, jotka haluatte virittäytyä joulun tunnelmaan! 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä